М’ясо яловичини – чудовий гастрономічний продукт, який може послужити чудовою основою для ситних домашніх котлеток. Прокрутимо на м’ясорубці відповідний шматок яловичини, доповнимо його подрібненої картоплею, цибулею і спеціями і будемо смажити смачну страву! Подробиці приготування простої, економної, дієтичної і дуже смачної м’ясної котлети картопля-яловичина демонструє покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Картопля, Олія рослинна, Перець чорний мелений, Сіль, Цибуля, Яловичина
Складові:
- яловичина (потрібна м’якоть) – 500 гр;
- картопля (заздалегідь зварена) – 2 шт.;
- цибуля-ріпка – 1 шт.;
- спеції з сіллю – на свій смак;
- для панірування – борошно;
- для смаження – олія рослинна.
Як приготувати котлети з яловичини з картоплею
Відповідний за вагою і якістю шматок м’яса прокручуємо або через м’ясорубку, або, використовуючи кухонний комбайн. Отриманий м’ясний фарш викладаємо в ємність-миску.
Доповнимо отриманий фарш картоплею. Бульби повинні бути зварені і охолоджені заздалегідь. Очищаємо картоплю, подрібнюємо на великій терці. Картопляну масу викладаємо в фарш.
Очищуємо цибулю-ріпку. Рубаємо дрібно. Інгредієнти в мисці доповнюємо цибульною нарізкою. Кидаємо щіпку солі (за смаком), підсипає улюблені спеції (можна просто меленого перцю).
Добре вимішуємо м’ясо-картопляний фарш в мисці. Основа для котлет готова.
Ліпимо чистими долонями круглі (або будь-якої іншої потрібної вам форми) заготовки для домашніх котлет і відразу обвалюють їх в невеликій порції борошна, насипаної на тарілку.
Прогріваємо олію на сковороді і починаємо смажити яловичі котлети. Доводимо до готовності, обсмажуючи з двох сторін.
Подаємо м’ясні котлети з картоплею або з будь-яким з обраним вами гарніром. У мене сьогодні відварені макарони і овочевий салат.
Ще один спосіб як приготувати картопляні котлети з фаршем, але вже використовуючи сиру терту картоплю, розповість відео-рецепт з ютуб-каналу ВкусноЕШка.
Який би рецепт приготування ви не вибрали, але м’ясні котлети картопля-яловичина це завжди швидка, смачна, ситна і дієтична м’ясна закуска.
Хай приготовлені вами страви завжди смакують всім!