Основними інгредієнтами кексу є сир і лимон. Це можна зрозуміти з назви рецепту. Для його приготування можна використовувати будь-який сир, навіть, не дуже свіжий, трохи кислуватий. Готувати випічку за цим рецептом дуже зручно. Переважно не завжди вдається з’їсти сир доти, доки він ще свіжий і тоді господині задумуються, куди б його застосувати. Тому запропонований перевірений рецепт з фото, які покроково демонструють процес приготування, допоможе легко та просто зробити дуже смачний і простий сирний кекс в мультиварці.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванільна есенція, Вершкове масло, Лимон, Сир, Сода, Цукор, Цукрова пудра, Яйце
Складники:
- 400 грамів сиру;
- 2 курячі яйця;
- 1 лимон;
- 1 склянка цукру;
- 1 ч. л. соди;
- 2 краплі ванільної есенції;
- 1,5-2 склянки пшеничного борошна в/с (залежатиме від того, скільки забере тісто);
- цукрова пудра (за смаком);
- вершкове масло (для змащення чаші мультиварки).
Як спекти кекс в мультиварці з сиром і лимоном
Насамперед, в глибокій посудині необхідно з’єднати сир з яйцями, додати цукор і все перемішати.
Лимон помити та нарізати невеликими шматками.
Потім, слід подрібнити лимонні шматочки в блендері при високій потужності. Це дуже ароматна справа, тому що запах цитрусу відразу ж наповнить кухню.
Після цього, лимонне пюре необхідно додати до решти складників. Всипати соди й перемішати, при цьому маса буде вирувати й пінитися. Потім, додати краплю ванільної есенції.
Борошно варто просіяти декілька разів, щоб воно краще збагатилося киснем. Замішуючи тісто, підсипати муку необхідно малими порціями.
На фото добре видно, якої консистенції воно повинно бути.
Далі, чашу мультиварки слід змастити маслом, помістити в неї тісто та ввімкнути режим “Випічка”. Час приготування залежатиме від особливостей кожного конкретного пристрою. В середньому, цей процес займає 30-40 хвилин.
Відкривши кришку, кекс потрібно проколоти дерев’яною шпажкою, якщо до неї зовсім не прилипне тісто – випічка приготувалася. Після випікання сирно-лимонний кекс повинен трохи охолонути.
Вийнявши десерт з чаші, його треба посипати цукровою пудрою та розрізати на порційні шматки. Сирно-лимонний кекс має неймовірний соковитий, ніжний та ароматний смак.
У розрізі видно його структуру.
Якщо уважно придивитися, то видно маленькі лимонні шматки. Цей покроковий рецепт з фотографіями обов’язково варто взяти на замітку. Він буде гарним конкурентом для іншої смачної домашньої випічки.