Запечені баклажани фаршировані куркою, овочами і сиром

Сьогоднішня стаття присвячена приготуванню човників з баклажанів з фаршем. Фарш дуже легкий і простий. До його складу входять курка, овочі та сир. Якщо запечені фаршировані баклажани подати на стіл ще гарячими, то їх сміливо можна назвати самостійною гарячою стравою.

Господині варто буде лише приготувати до неї який-небудь гарнір. А якщо подати баклажани-човники холодними, то вони стануть холодною закускою. Приготування запечених баклажанів фаршированих куркою, овочами та сиром – це дуже простий процес, який в результаті радує неабияким смаком. Крок за кроком рецепт ілюструють фотографії, які дозволять без жодних труднощів здивувати рідних і гостей універсальною та оригінальною закускою.

Складники:

  • 1 баклажан великого розміру;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • 550 грамів курячого філе;
  • 1 ст. л. томатного соусу;
  • 1 ч. л куркуми;
  • ¾ ч. л. дрібної солі;
  • 50 грамів плавленого сирка;
  • 50 грамів пармезану;
  • 1 куряче яйце;
  • 2 ст. л. кефіру.

Як приготувати баклажани фаршировані куркою, овочами та сиром в духовці

Для початку, необхідно підготувати овочі. Баклажан потрібно помити та розрізати навпіл, залишаючи хвостик. По всьому м’якушу баклажана слід зробити поперечні розрізи, як на фотографії.

Фаршировані баклажани-човники запечені в духовці

Потім, скориставшись ложкою, треба витягнути серцевину баклажана в окрему посудину. Частина, що залишилася – це основа, її необхідно посипати сіллю та залишити, в такому вигляді, на 1 хвилину. Після цього, кожну половинку варто промити під холодною водою, для того щоб позбутися гіркуватості плодів, і щоб вони не потемніли в процесі приготування.

човники з баклажанів з фаршем

На сковорідці потрібно пасерувати нарізану кубиками цибулю та маленькі шматочки курячої грудки зі спеціями. Потім, додати до них серединку баклажана та продовжити тушкування ще близько півтори хвилини. Після цього, слід додати томатний соус, ретельно все перемішати та зразу ж зняти з вогню.

човники з баклажанів в духовці

Внутрішню частину баклажанових човників слід змастити плавленим сирком.

Баклажани фаршировані фаршем запечені в духовці

Потім, підготовлену начинку викласти в змащені човники.

Баклажани фаршировані фаршем запечені в духовці

Після цього, необхідно фаршировані баклажани-човники посипати дрібно натертим пармезаном. У глибокій невеличкій посудині потрібно збити виделкою яйце з кефіром, замість нього можна використати рідку сметану.

Запечені баклажани фаршировані куркою, овочами і сиром

Цією сумішшю потрібно полити підготовлену страву, яку після цього, слід відправити в розігріту до 180 °С духовку на 15 хвилин, встановивши на ній режим “верх і низ”.

Запечені баклажани фаршировані куркою, овочами і сиром

Презентувати готові фаршировані баклажани варто на тарілці з листям салату, а зверху страву можна прикрасити подрібненою кінзою, петрушкою чи кропом.

Запечені баклажани фаршировані куркою, овочами і сиром

В розрізі, смачні човники з баклажанів з фаршем мають дуже апетитний вигляд.

Запечені баклажани фаршировані куркою, овочами і сиром

Баклажани фаршировані та запечені в духовці готуються дуже швидко, а на столі вони виглядають дуже ефектно, й не важливо, чи це буденний обід, чи святкова вечеря. Після “знайомства” з такою незвичайною стравою, човники з баклажанів з фаршем завоюють фаворитне місце на столі більшості господинь.