До сніданку завжди хочеться мати під рукою ситну та корисну закуску. Саме тому, я пропоную вам приготувати пісний паштет з додаванням квасолі та овочів. А завдяки карі його смак буде вишуканим та пікантним.
Інгредієнти: Карі, Квасоля, Морква, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
Отже, якщо ви теж хочете приготувати цю незвичну закуску, пропоную ознайомитися з моїм покроковим рецептом з фото і підготувати усі необхідні інгредієнти.
Що нам знадобиться:
- квасоля біла – 300 г;
- морква – 150 г;
- цибуля – 100 г;
- приправа карі – 2 ч.л;
- сіль біла – ½ ч.л;
- рослинна олія (для обсмажування) – 30 мл.
Як приготувати паштет з квасолі
Для того, щоб квасоля швидко зварилася, її потрібно залити гарячою водою й залишити мінімум на 30 хвилин, і максимум на 3 години. Чим довше, тим краще.
Квасолі потрібно набухнути й трохи збільшитися в розмірі.
Добре промийте квасолю, залийте водою і варіть до повного приготування.
За цей час чистимо моркву та цибулю. Потім моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю нарізаємо маленькими кубиками.
Моркву та цибулю обсмажуємо на розігрітій олії.
Зливаємо воду з квасолі й перемелюємо її у м’ясорубці або кухонному комбайні.
Не виймаючи з чаші, пасту з квасолі солимо, додаємо карі та обсмажені моркву з цибулею. Ще раз перемелюємо.
Викладаємо квасолевий паштет у глибоку тарілочку або піалку і ще раз перемішуємо.
Ось і все! Наш ситний квасолевий паштет готовий!
До речі, він дуже багатий на білок і завдяки своїм складовим чудово підійде як у звичайні дні, так і під час посту. Смачного!