Шоколадний млинцевий торт з заварним кремом

Іноді трапляється так, що скористатися духовкою для приготування торта не є можливості. Тоді на допомогу господиням приходить сковорода. Шоколадний млинцевий торт з заварним кремом – це чудова альтернатива випічці, а гості і не зрозуміють у чому родзинка запропонованого їм домашнього десерту. Приготувати смачний торт з шоколадних млинців, промазаний легким заварним кремом, вам допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото.

Як приготувати шоколадні млинці

Для млинцевого десерту візьмемо такі продукти:

Шоколадний млинцевий торт з заварним кремом

  • 1 яйце;
  • 750 мл молока;
  • 5 ст.л. цукру;
  • 1 ч.л. солі;
  • 360 гр пшеничної муки;
  • 3 ст.л. какао-порошку;
  • 50 мл соняшникової рафінованої олії.

Щоб замісити тісто, у зручній ємності з’єднуємо виделкою яйце, цукор і сіль. Помалу вливаємо до миски тепле молоко, не перестаючи помішувати. Просіваємо в окрему ємність борошно і какао-порошок. Від якості какао буде залежати шоколадний смак та колір десерту, тому, варто уважно підійти до вибору цього інгредієнта. Невеликими порціями завантажуємо в тісто суху суміш та вимішуємо тісто до однорідності. На останньому етапі вводимо соняшникову олію. Зауважу, що шоколадне тісто для млинців виходить досить рідке.

Шоколадний млинцевий торт з заварним кремом

Печемо млинці на сковороді, обсмажуючи їх з двох сторін. Якщо сковорода без спеціального покриття, то змащуйте її маслом. Млинці виходять тонкі. Повністю охолоджуємо їх.

Шоколадний млинцевий торт з заварним кремом

Як готувати заварний крем без муки

Складові:

Шоколадний млинцевий торт з заварним кремом

  • 2 яйця;
  • півлітра молока;
  • 170 гр цукру;
  • 1/3 ч.л. ваніліну;
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю;
  • 150 гр натурального йогурту;
  • 7 гр желатину;
  • 50 мл води для набухання желатину.

У сотейник відправляємо яйця, ванілін, крохмаль і цукор. Все перемішуємо вручну віночком і потроху вливаємо холодне молоко.

Шоколадний млинцевий торт з заварним кремом

Ставимо сотейник на середній вогонь та варимо весь час помішуючи. Не доводячи масу до кипіння, знижуємо нагрів. На малому вогні уварюємо суміш до загустіння. Не забувайте постійно помішувати.

Шоколадний млинцевий торт з заварним кремом

Прибираємо заварний крем з плити, переливаємо до глибокої миски і охолоджуємо до кімнатної температури накривши встик харчовою плівкою.

За цей час ми встигнемо підготувати желатин. Залишаємо його набухати у рецептурній кількості холодної води на 30 хвилин. Потім, нагріваємо желатинову масу в мікрохвильовій печі до розчинення гранул. Коли розчинений желатин охолоне до теплого стану (35-40°С), перемішаємо його з йогуртом.

З’єднуємо остиглий заварний крем і суміш йогурту з желатином.

Шоколадний млинцевий торт з заварним кремом

Беремо підкладку-блюдо зручного діаметру і змащуємо центр кремом. Укладаємо перший шоколадний млинець. Двох-трьох столових ложок заварного крему цілком вистачить на промазку одного шару. Потім, накриваємо крем новим млинцем і так до кінця.

Шоколадний млинцевий торт з заварним кремом

Зверху і з боків промазуємо наш десерт заварним кремом. Такий торт з шоколадних млинців можна прикрасити натертим шоколадом або глазур’ю. Як варіант для прикрашання та декору можуть розглядатись мелені горіхи або ягоди по сезону. Відправляємо шоколадний млинцевий торт з заварним кремом в холодильник на 3-4 години.

Шоколадний млинцевий торт з заварним кремом

Зовсім небагато зусиллі і ніжний та незвичайний десерт з млинців готовий.

Шоколадний млинцевий торт з заварним кремом

Смачний шоколадний млинцевий торт з заварним кремом з йогуртом створить святковий настрій і приємно здивує ваших ласунів.

Відео-рецепт від ютуб-канала Natasha Parkhomenko допоможе вам приготувати не менш смачний млинцевий торт без духовки вже із іншим смаком. Млинці теж шоколадні, але крем зовсім інший. Всі подробиці у відео.

У розрізі торт з шоколадних млинців (по обом запропонованим рецептам) виходить як зебра: темні шоколадні шари і молочні смужки крему. Дегустують всі такі ласощі із задоволенням!