Шоколадний заварний крем без муки – смачний масляний крем для торта

Сьогодні масляні креми втратили колишню популярність. Їх у багатьох десертах заміняють мусами, суфле і збитими вершками. А чи знаєте ви, що в старих кулінарних книгах вершковим називався крем саме з вершкового масла? Я дуже люблю різні види масляних кремів та із задоволенням використовую їх у якості прослойки для коржів. Будь-який різновид такого крему – безпрограшний варіант для бісквітних тортів. А щоб не було занадто солодко та жирно, потрібно використовувати правильні рецепти та якісні продукти. 🙂 Ніжний і дуже смачний масляний шоколадний заварний крем без муки – один із тих, яким я хочу поділитися. Замість муки я готую з крохмалем. Особливий смак готовому крему надає пара ложек коньяку. Це чудовий ароматизатор для десертів. Покроково оформлений рецепт з фото докладно демонструє приготування.

Інгредієнти для крему:

  • масло вершкове – 250 гр;
  • чорний шоколад – 150 гр;
  • цукор – 100 гр;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • молоко – 125 мл;
  • крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л. з гіркою;
  • коньяк – 2 ст.л.

Як приготувати шоколадний заварний крем без муки

І так, яйця розбиваємо в сотейник, змішуємо їх з цукром і крохмалем, розтираємо до побіління та вливаємо молоко. Ретельно перемішуємо нашу суміш.

Шоколадний олійно-заварний крем без борошна

На середньому вогні, при постійному помішуванні, доводимо масу до загустіння. Коли з’являться перші бульбашки – знімаємо сотейник з вогню. Даємо крему пару хвилин охолонути і додаємо шоколад. У мене  – кондитерський в дисках. Звичайну ж шоколадку – просто поламайте на шматочки.

Шоколадний олійно-заварний крем без борошна

Перемішуємо крем до однорідності. Виходить красива шоколадна маса – блискуча і ароматна. Її потрібно остудити до кімнатної температури, додати коньяк і ще разок перемішати.

Шоколадний олійно-заварний крем з крохмалем

Тим часом, збиваємо розм’якшене масло протягом 2-3 хвилин. Потім, по одній ложці додаємо заварну шоколадну масу. Кожен раз збиваємо до однорідного стану.

Шоколадний олійно-заварний крем з крохмалем

Коли вся зварена шоколадна основа піде у крем – він готовий до використання. Цього разу я використала його для бісквітного мандаринового торту.

Шоколадний олійно-заварний крем з крохмалем

Зауважу, що іноді масло буває не дуже якісним і погано вбирає добавки. На цей випадок тримайте під рукою ще грам 50 розм’якшеного масла. Щоб реанімувати крем, якщо він раптом розсиплеться, просто додайте масло в нього і ще разок збийте міксером. Видео-рецепт розкриє більше секретів та нюансів приготування.

Гладких і однорідних вам кремів та неперевершено смачних тортів!