Сьогодні пропоную домашнім кондитерам приготувати разом зі мною дуже-дуже-дуже смачний багатошаровий бісквітний торт з мусовим кремом та двома начинками (горіховою та грушевою). Всі частини десерту з’єднує воєдино ніжний крем-мус. А ще, мій покроково оформлений рецепт з фото докладно продемонструє як правильно нанести на один десерт два різних покриття: велюр і дзеркальну глазур (гляссаж). Остаточно оформити такий мусовий торт кожна господиня може в залежності від того, для якого торжества його зроблено: на день народження, день ангела, день закоханих, Новий рік, Різдво чи то будь-який інший привід. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам у домашніх умовах зробити все смачно, красиво і незвично.
Інгредієнти: Ванілін, Велюрове покриття, Вершки, Гляссаж, Горіхова начинка для тортів, Сир маскарпоне, Цукрова пудра, Червоний оксамитовий бісквіт, Шоколад, Шоколадна глазур, Яблучно-персикового компоті
Нам знадобиться:
- 1 порція яблучно-персикового компоте;
- 1 порція карамельно-горіхового прошарку для тортів;
- 1 червоний оксамитовий бісквіт;
- 120 грам білого шоколаду +120 грам какао масла (для шоколадного велюру);
- 180-200 грам гляссажа;
- харчовий барвник жиророзчинний потрібного кольору.
Для шоколадного мусу нам знадобиться:
- 750 грам жирних вершків 33%;
- 140 грам ванільною цукрової пудри;
- 40 грам желатину (або 8 пластин);
- 320 грам молочного шоколаду;
- 350 грам 70% сиру маскарпоне.
Зміст
Як зробити бісквітний торт з мусовим кремом
Спочатку проводимо підготовчі роботи з виготовлення яблучно-персикового компоте і карамельно-горіхового прошарку. Покрокові рецепти з фото з детальним приготування кожної складової торта знайдете по посиланнях в інгредієнтах. До моменту складання нашого багатошарового торта обидві желейні начинки повинні вже бути готові і заморожені. Червоний бархатний бісквіт можна випікати за кілька годин до збирання, щоб він встиг добре охолонути. Але я його випікаю його заздалегідь і ще добу витримую в холодильнику, загорнувши у плівку. Перед початком збирання торта, розрізаємо високий бісквіт на два коржі.
Як приготувати шоколадний муссовий крем
Пластини желатину замочуємо в холодній воді з шматочками льоду.
Беремо холодні вершки і підбиваємо їх до м’яких піків разом з ванільною цукровою пудрою. Прибираємо діжу з підбитими вершками в холодильник.
Молочний шоколад розтоплюємо на паровій бані (температура плавлення шоколаду 43-45°С). Даємо йому охолонути до 30°С і з’єднуємо його з маскарпоне за допомогою блендера або ручного віночка.
Тепер, змішуємо вершки і всю шоколадно-сирну масу. Пластини желатину віджимаємо і розтоплюємо в мікрохвильовій печі близько 10 секунд до рідкого стану. Даємо желатиновій масі охолонути і з’єднуємо її з основним мусом, перемішуємо все лопаткою. Такий шоколадний мусовий крем готовий до подальшої роботи з ним.
Збірка торта “головою вниз”
Дерев’яну дошку обтягуємо плівкою. На неї ставимо кільце з ацетатною плівкою всередині. Діаметр кільця повинен бути на 2 сантиметри більше, ніж діаметр бісквіта. Виливаємо ¼ частина мусу на дно і укладаємо перший корж бісквіту.
Закриваємо корж ¼ частиною мусу і укладаємо яблучно-персикове компоте.
Знову наносимо ¼ частина мусу і поміщаємо зверху карамельно-горіховий прошарок.
Тепер, наноситься остання ¼ частина муссового крему, зверху на який кладеться другий бісквітний корж, який трохи потрібно втопити в мусі. Прибираємо зібраний багатошаровий торт з різними начинками для заморожування на 8-10 годин.
Як покрити торт велюром і гляссажем одночасно
Перевертаємо десерт “з голови на ноги”, обережно видаляємо кільце і знімаємо плівку з торта в момент, коли велюрове і гляссажне покриття вже готове до роботи.
Встановлюємо торт для нанесення велюру. Частину торта закриваємо плівкою і починаємо наносити на нього велюр.
Видаляємо плівку і на її місце наносимо гляссаж.
Переносимо торт на підкладку-основу. З’єднання двох покриттів я прикрасила кондитерським гліттером.
Поверхню присипала золотим кандурином. Декор поверхні свого торта можете змінювати в залежності від своїх потреб.
Ну а теперь на фото, звичайно ж, довгоочікуваний розріз торта. Яке різноманіття кольорів та смаків гармонійно з’єднаних між собою!
Погодьтеся, що презентований сьогодні багатошаровий бісквітний торт з мусовим кремом та з різними начинками виглядає просто шикарно і, навіть якщо ви не фанат солодкого, то навряд чи, зможете втриматися і не скуштувати хоч один шматочок. ? Запевняю, що використавши цей покроковий рецепт з фото, приготувати такий незвичайний торт в домашніх умовах під силу кожній господині.