Бісквітний торт з мусовим кремом та двома начинками, покритий велюром і гляссажем

Бісквітний торт з мусовим кремом та двома начинками, покритий велюром і гляссажем

Сьогодні пропоную домашнім кондитерам приготувати разом зі мною дуже-дуже-дуже смачний багатошаровий бісквітний торт з мусовим кремом та двома начинками (горіховою та грушевою). Всі частини десерту з’єднує воєдино ніжний крем-мус. А ще, мій покроково оформлений рецепт з фото докладно продемонструє як правильно нанести на один десерт два різних покриття: велюр і дзеркальну глазур (гляссаж). Остаточно оформити такий мусовий торт кожна господиня може в залежності від того, для якого торжества його зроблено: на день народження, день ангела, день закоханих, Новий рік, Різдво чи то будь-який інший привід. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам у домашніх умовах зробити все смачно, красиво і незвично.

Нам знадобиться:

Для шоколадного мусу нам знадобиться:

  • 750 грам жирних вершків 33%;
  • 140 грам ванільною цукрової пудри;
  • 40 грам желатину (або 8 пластин);
  • 320 грам молочного шоколаду;
  • 350 грам 70% сиру маскарпоне.

Зміст

Як зробити бісквітний торт з мусовим кремом

Спочатку проводимо підготовчі роботи з виготовлення яблучно-персикового компоте і карамельно-горіхового прошарку. Покрокові рецепти з фото з детальним приготування кожної складової торта знайдете по посиланнях в інгредієнтах. До моменту складання нашого багатошарового торта обидві желейні начинки повинні вже бути готові і заморожені. Червоний бархатний бісквіт можна випікати за кілька годин до збирання, щоб він встиг добре охолонути. Але я його випікаю його заздалегідь і  ще добу витримую в холодильнику, загорнувши у плівку. Перед початком збирання торта, розрізаємо високий бісквіт на два коржі.

Муссово-бісквітний торт з різними начинками, покритий велюром і гляссажем

Як приготувати шоколадний муссовий крем

Пластини желатину замочуємо в холодній воді з шматочками льоду.

Беремо холодні вершки і підбиваємо їх до м’яких піків разом з ванільною цукровою пудрою. Прибираємо діжу з підбитими вершками в холодильник.

Муссово-бісквітний торт з різними начинками, покритий велюром і гляссажем

Молочний шоколад розтоплюємо на паровій бані (температура плавлення шоколаду 43-45°С). Даємо йому охолонути до 30°С і з’єднуємо його з маскарпоне за допомогою блендера або ручного віночка.

Муссово-бісквітний торт з різними начинками, покритий велюром і гляссажем

Тепер, змішуємо вершки і всю шоколадно-сирну масу. Пластини желатину віджимаємо і розтоплюємо в мікрохвильовій печі близько 10 секунд до рідкого стану. Даємо желатиновій масі охолонути і з’єднуємо її з основним мусом, перемішуємо все лопаткою. Такий шоколадний мусовий крем готовий до подальшої роботи з ним.

Муссово-бісквітний торт з різними начинками, покритий велюром і гляссажем

Збірка торта “головою вниз”

Дерев’яну дошку обтягуємо плівкою. На неї ставимо кільце з ацетатною плівкою всередині. Діаметр кільця повинен бути на 2 сантиметри більше, ніж діаметр бісквіта. Виливаємо ¼ частина мусу на дно і укладаємо перший корж бісквіту.

Муссово-бісквітний торт з різними начинками, покритий велюром і гляссажем

Закриваємо корж ¼ частиною мусу і укладаємо яблучно-персикове компоте.

Муссово-бісквітний торт з різними начинками, покритий велюром і гляссажем

Знову наносимо ¼ частина мусу і поміщаємо зверху карамельно-горіховий прошарок.

Муссово-бісквітний торт з різними начинками, покритий велюром і гляссажем

Тепер, наноситься остання ¼ частина муссового крему, зверху на який кладеться другий бісквітний корж, який трохи потрібно втопити в мусі. Прибираємо зібраний багатошаровий торт з різними начинками для заморожування на 8-10 годин.

Муссово-бісквітний торт з різними начинками, покритий велюром і гляссажем

Як покрити торт велюром і гляссажем одночасно

Перевертаємо десерт “з голови на ноги”, обережно видаляємо кільце і знімаємо плівку з торта в момент, коли велюрове і гляссажне покриття вже готове до роботи.

Муссово-бісквітний торт з різними начинками, покритий велюром і гляссажем

Встановлюємо торт для нанесення велюру. Частину торта закриваємо плівкою і починаємо наносити на нього велюр.

Муссово-бісквітний торт з різними начинками, покритий велюром і гляссажем

Видаляємо плівку і на її місце наносимо гляссаж.

Муссово-бісквітний торт з різними начинками, покритий велюром і гляссажем

Переносимо торт на підкладку-основу. З’єднання двох покриттів я прикрасила кондитерським гліттером.

Муссово-бісквітний торт з різними начинками, покритий велюром і гляссажем

Поверхню присипала золотим кандурином. Декор поверхні свого торта можете змінювати в залежності від своїх потреб.

Муссово-бісквітний торт з різними начинками, покритий велюром і гляссажем

Ну а теперь на фото, звичайно ж, довгоочікуваний розріз торта. Яке різноманіття кольорів та смаків гармонійно з’єднаних між собою!

Муссово-бісквітний торт з різними начинками, покритий велюром і гляссажем

Погодьтеся, що презентований сьогодні багатошаровий бісквітний торт з мусовим кремом та з різними начинками виглядає просто шикарно і, навіть якщо ви не фанат солодкого, то навряд чи, зможете втриматися і не скуштувати хоч один шматочок. ? Запевняю, що використавши цей покроковий рецепт з фото, приготувати такий незвичайний торт в домашніх умовах під силу кожній господині.