Для ласунів і любителів печених виробів з присутністю шоколадної нотки пропоную простий рецепт апетитних тонких млинців, тісто для яких замішується з використанням свіжого молока. Не важко здогадатися, що в якості шоколадного інгредієнта для млинцевого тіста буде взятий какао-порошок. Саме цей компонент і зробить наші домашні налисники шоколадними. Така випічка порадує і дорослих гурманів, і малюків. Про те, як легко і просто спекти шоколадні млинці на молоці в домашніх умовах розповість мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Какао, Молоко, Олія рослинна, Сіль, Цукор, Яйце
Складові:
- борошно пшеничне – 1 склянка (з гіркою);
- какао-порошок – 2 ст. ложки;
- молоко – 2 склянка;
- яйце (стандартне) – 2 шт.;
- цукор – 1 ст. ложка;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- олія (рослинна) – 2 ст. ложки.
Як приготувати шоколадні млинці на молоці з какао-порошком
Щоб завести шоколадне тісто для млинців, для початку, з’єднаємо звичайне пшеничне борошно з какао-порошком. Найкраще зробити це за допомогою сита, тобто, разом просіяти інгредієнти. Так і продукти краще перемішається між собою, і зайве сміття (буває часом і таке у муці) не потрапить у майбутнє шоколадне млинцеве тісто.
В окрему ємність (миску) розіб’ємо пару курячих яєць. Відразу кинемо до них сіль і весь вказаний у рецепті цукор.
Тепер, добре перемішати введені інгредієнти. Найкраще для цієї кулінарної мети скористатися міксером, але можна взяти і звичайний вінчик для збивання або, навіть, вилку. Яйце має добре змішатися зі спеціями, утворивши однорідну суміш з піною.
В отриману пінну суміш вливаємо молоко (увага: воно повинно бути теплим) і знову змішуємо інгредієнти.
Теперь можна засипати в ємність шоколадне борошно, яке ми попередньо приготували. Борошно відразу вмішуємо в рідину, енергійно але акуратно працюючи вінчиком.
У нас вийшло середньо-рідке млинцеве шоколадне тісто. До нього вливаємо олію і ще раз перемішуємо.
На оптимально гарячій сковороді шоколадні бліни випікаємо як зазвичай – з обох боків. Готову випічку складаємо стопкою.
Саме час кликати своїх їдоків на дегустацію незвичайного десерту.
Не дуже солодкі та смачні шоколадні млинці на молоці з какао-порошком можемо подати в парі зі збитими вершками або заварним кремом, зі згущеним молоком або звичайною сметаною. В якості напою ідеально підійде ароматне гаряче какао, молочний коктейль або просто чай з молоком.
Всім смачного!