Хочу поділитися рецептом – дуже смачні ажурні шоколадні млинці із заварним кремом. Заварний крем для цього смачного, простого та одночасно вишуканого десерту я готую на сметані і крохмалі. Шоколадні млинці відмінно гармонують з таким сметанним кремом. Перевагою такого поєднання є те, що крем виходить не жирним і з невеликою кислинкою, яка ідеально відтіняє смак тонких мережевих шоколадних млинців. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам швидко приготувати цей смачний десерт.
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Вершкове масло, Какао, Крохмаль, Молоко, Сметана, Цукор, Яйце
Щоб зробити таку солодку страву нам знадобляться найпростіші продукти.
Для тіста:
- 8 ст.л. пшеничного борошна;
- 2/3 ст. цукру;
- 1,5 ст. молока;
- 2 яйця;
- 1 гр ваніліну;
- 2 ст.л. какао-порошку.
Для крему:
- 1 курине яйце;
- 50 грам цукру;
- 50 грам вершкового масла;
- 50 грам сметани;
- 1 грам ваніліну;
- 1 ч.л. картопляного крохмалю.
Зміст
Як приготувати шоколадні млинці з заварним кремом
Починаючи готувати наш десерт із млинців, спершу займемося тонкими шоколадними блінчиками. Готувати їх дуже просто.
Як спекти шоколадні млинці
До однорідної консистенції слід збити яйця.
Поступово, порціями, не перестаючи збивати, додати цукор-пісок і ванілін.
Додати в тісто молоко і, порціями по 2 ложки, борошно.
Коли тісто буде однорідної консистенції – ввести какао.
Розтопити вершкове масло і, також, додати до вже змішаних інших продуктів. Поставити готове шоколадне тісто для млинців в холодильник на 1 годину. Тим часом, приготуємо заварний крем.
Як приготувати заварний крем на сметані і крохмалі
Спершу, потрібно розтопити вершкове масло на водяній бані і додати всі інгредієнти, крім крохмалю.
Все ретельно перемішати та уварювати до загустіння 10 хвилинок на водяній бані. Після цього, не знімаючи з водяної бані, треба додати крохмаль.
Перемішуючи, тримаємо на бані ще 3 хвилини. Потім, відставити і нехай охолоне. Під час охолодження, варто час від часу перемішувати крем, що не дасть утворитися твердій шкірці.
А ми, тим часом, займаємося випічкою шоколадних млинців.
Як спекти шоколадні млинці
Розігріти млинцеву сковороду з антипригарним покриттям. Вилити порцію тіста на сковороду і смажити на середньому вогні, поки воно не “схопиться”. Потім, блін слід перевернути і смажити ще 30 секунд. Готові млинці слід змащувати вершковим маслом або накривати плівкою, щоб не висихали.
Готові шоколадні млинці виходять досить тонкі і з численними дірочками, що робить їх ніжними і легкими навіть на вигляд. Відкрию вам свій невеликий секрет. ? Якщо хочете отримати ажурні млинці з дірочками, то сковорода повинна бути розігріта “до червона” і після зняття кожного знятого млинця потрібно ще 30 секунд її прогріти. В іншому випадку, млинці будуть теж смачні, але гладкі, не ажурні.
Коли всі млинці спечені, починаємо формувати і прикрашати наш десерт.
На середину млинця покласти 1 ч.л. готового заварного крему і розподілити його з одного боку так, як на фото.
Згорнути млинець куточком чи то трикутником.
Подавати їх можна з будь-яким напоем. Але не рекомендую їх робити занадто солодкими.
Крім запропонованого мною заварного крему на сметані і крохмалі, шоколадні млинці можуть бути подані з начинкою з свіжих фруктів, сиру, зі згущеним молоком, збитими вершками або з гірким шоколадом. Крім запропонованої подачі – трикутником – можно повністю змастити млинці кремом і оформити десерт як торт.
Смачного!