Шоколадні млинці з заварним кремом на сметані і крохмалі

Шоколадні млинці з заварним кремом на сметані і крохмалі

Хочу поділитися рецептом – дуже смачні ажурні шоколадні млинці із заварним кремом. Заварний крем для цього смачного, простого та одночасно вишуканого десерту я готую на сметані і крохмалі. Шоколадні млинці відмінно гармонують з таким сметанним кремом. Перевагою такого поєднання є те, що крем виходить не жирним і з невеликою кислинкою, яка ідеально відтіняє смак тонких мережевих шоколадних млинців. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам швидко приготувати цей смачний десерт.

Щоб зробити таку солодку страву нам знадобляться найпростіші продукти.

Для тіста:

Шоколадні млинці з заварним кремом на сметані і крохмалі

  • 8 ст.л. пшеничного борошна;
  • 2/3 ст. цукру;
  • 1,5 ст. молока;
  • 2 яйця;
  • 1 гр ваніліну;
  • 2 ст.л. какао-порошку.

Для крему:

Шоколадні млинці з заварним кремом на сметані і крохмалі

  • 1 курине яйце;
  • 50 грам цукру;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 50 грам сметани;
  • 1 грам ваніліну;
  • 1 ч.л. картопляного крохмалю.

Як приготувати шоколадні млинці з заварним кремом

Починаючи готувати наш десерт із млинців, спершу займемося тонкими шоколадними блінчиками. Готувати їх дуже просто.

Як спекти шоколадні млинці

До однорідної консистенції слід збити яйця.

Шоколадні млинці з заварним кремом на сметані і крохмалі

Поступово, порціями, не перестаючи збивати, додати цукор-пісок і ванілін.

Шоколадні млинці з заварним кремом на сметані і крохмалі

Додати в тісто молоко і, порціями по 2 ложки, борошно.

Шоколадні млинці з заварним кремом на сметані і крохмалі

Коли тісто буде однорідної консистенції – ввести какао.

Шоколадні млинці з заварним кремом на сметані і крохмалі

Розтопити вершкове масло і, також, додати до вже змішаних інших продуктів. Поставити готове шоколадне тісто для млинців в холодильник на 1 годину. Тим часом, приготуємо заварний крем.

Як приготувати заварний крем на сметані і крохмалі

Спершу, потрібно розтопити вершкове масло на водяній бані і додати всі інгредієнти, крім крохмалю.

Шоколадні млинці з заварним кремом на сметані і крохмалі

Все ретельно перемішати та уварювати до загустіння 10 хвилинок на водяній бані. Після цього, не знімаючи з водяної бані, треба додати крохмаль.

Шоколадні млинці з заварним кремом на сметані і крохмалі

Перемішуючи, тримаємо на бані ще 3 хвилини. Потім, відставити і нехай охолоне. Під час охолодження, варто час від часу перемішувати крем, що не дасть утворитися твердій шкірці.

Шоколадні млинці з заварним кремом на сметані і крохмалі

А ми, тим часом, займаємося випічкою шоколадних млинців.

Як спекти шоколадні млинці

Розігріти млинцеву сковороду з антипригарним покриттям. Вилити порцію тіста на сковороду і смажити на середньому вогні, поки воно не “схопиться”. Потім, блін слід перевернути і смажити ще 30 секунд. Готові млинці слід змащувати вершковим маслом або накривати плівкою, щоб не висихали.

Шоколадні млинці з заварним кремом на сметані і крохмалі

Готові шоколадні млинці виходять досить тонкі і з численними дірочками, що робить їх ніжними і легкими навіть на вигляд. Відкрию вам свій невеликий секрет. ? Якщо хочете отримати ажурні млинці з дірочками, то сковорода повинна бути розігріта “до червона” і після зняття кожного знятого млинця потрібно ще 30 секунд її прогріти. В іншому випадку, млинці будуть теж смачні, але гладкі, не ажурні.

Коли всі млинці спечені, починаємо формувати і прикрашати наш десерт.

На середину млинця покласти 1 ч.л. готового заварного крему і розподілити його з одного боку так, як на фото.

Шоколадні млинці з заварним кремом на сметані і крохмалі

Згорнути млинець куточком чи то трикутником.

Шоколадні млинці з заварним кремом на сметані і крохмалі

Подавати їх можна з будь-яким напоем. Але не рекомендую їх робити занадто солодкими.

Шоколадні млинці з заварним кремом на сметані і крохмалі

Крім запропонованого мною заварного крему на сметані і крохмалі, шоколадні млинці можуть бути подані з начинкою з свіжих фруктів, сиру, зі згущеним молоком, збитими вершками або з гірким шоколадом. Крім запропонованої подачі – трикутником – можно повністю змастити млинці кремом і оформити десерт як торт.

Смачного!