Моя сім’я обожнює різну випічку, здобу, пісочну та інші смачні десерти. Одним з найулюбленіших страв моїх домочадців є млинці. Сьогодні вирішила спекти смачні млинці на кефірі та молоці з содою. Рецепт мені передала мама. У неї завжди виходили дивовижні блінчики і я їх любила в дитинстві. А зараз, балую такою смакотою і свою сім’ю. ? Налисники виходять достатньо тонкі але м’які та еластичні. Ну просто ідеальні для загортання у них начинки. Хоча і самі по собі дуже смачні. Пропоную і вам, використавши покроково оформлений рецепт з фото, приготувати мої млинці з содою на кефірі та молоці.
Інгредієнти: Борошно, Кефір, Молоко, Сода, Цукор, Яйце
Складові:
- 1 склянка кефіру (я брала 2,5% жирності),
- неповна склянка молока (також 2,5% жирності),
- 1 куряче яйце,
- 2-3 столові ложки цукрового піску,
- 0,5 чайної ложки соди,
- борошно – скільки візьме, близько 200 гр,
- рослинна олія – 2-3 ст. ложки.
Як спекти млинці на кефірі та молоці
Перше, що треба зробити, вийняти кефір з холодильника, влити в емальовану миску і поставити на вогонь. Гріти до кімнатної температури. Зняти з грубки і розмішати разом з содою. Кефір почне активно пузиритися і шипіти.
Далі, в окремому посуді змішайте яйце з цукром. Ми любимо дуже солодкі бліни, тому, я кладу 3 ложки цукру. Якщо ваша сім’я віддає перевагу менш солодким страва то скоротіть кількість цукру до двох або, навіть, до однієї ложки. Влийте яєчно-цукрову масу в кефір і добре розмішайте. Кефір набуде трохи жовтуватий відтінок.
Потім, всипте стільки борошна, щоб тісто вийшло, як густа сметана. Перемішуйте ретельно, щоб не було грудочок.
Підігрійте трохи солодке, не кисле, молоко і поступово вливайте в тісто. Добре вимішайте. Млинцеве тісто повинно вийти достатньо рідким. Цього разу мені знадобилося не все молоко. Потрібну консистенцію я отримала, використавши трохи більше половини норми молока. Так буває і залежить це від сорту та якості муки. Вимішайте тісто, накрийте миску рушником або фольгою і дайте відпочити півгодини.
Перед смаженням, влийте в тісто трохи рослинної олії. Так ви зможете отримати більш тонкі млинці на кефірі, які не будуть прилипати до сковороди. Перед тим, як влити тісто на сковороду, я змащую її шматочках сала. Проробляю це перед кожним млинцем.
Вогонь під сковорідкою повинен бути досить великим. Смажити необхідно по 2-3 хвилини з кожного боку.
Рум’яні млинці складайте в тарілку. Кожний раз накривайте вже випечені налисники іншою тарілкою, рушником або пакетом. Це дозволить їм пропаритися, края не засохнуть і результат буде ідеальний для загортання начинки.
Сьогодні свою випічку я подала на стіл разом з вишневим варенням.
Ось так готуються прості та еластичні млинці на молоці і кефірі. Вони чудово поєднуються з варенням, медом, сметаною, згущеним молоком та з будь-якою начинку.
Радуйте цією смачною стравою своїх домочадців і гостей. Смачного!