Млинці на кефірі та молоці з содою - ідеальні для фарширування

Млинці на кефірі та молоці з содою – ідеальні для фарширування

Моя сім’я обожнює різну випічку, здобу, пісочну та інші смачні десерти. Одним з найулюбленіших страв моїх домочадців є млинці. Сьогодні вирішила спекти смачні млинці на кефірі та молоці з содою. Рецепт мені передала мама. У неї завжди виходили дивовижні блінчики і я їх любила в дитинстві. А зараз, балую такою смакотою і свою сім’ю. ? Налисники виходять достатньо тонкі але м’які та еластичні. Ну просто ідеальні для загортання у них начинки. Хоча і самі по собі дуже смачні. Пропоную і вам, використавши покроково оформлений рецепт з фото, приготувати мої млинці з содою на кефірі та молоці.

Складові:

млинці на кефірі та молоці

  • 1 склянка кефіру (я брала 2,5% жирності),
  • неповна склянка молока (також 2,5% жирності),
  • 1 куряче яйце,
  • 2-3 столові ложки цукрового піску,
  • 0,5 чайної ложки соди,
  • борошно – скільки візьме, близько 200 гр,
  • рослинна олія – 2-3 ст. ложки.

Як спекти млинці на кефірі та молоці

Перше, що треба зробити, вийняти кефір з холодильника, влити в емальовану миску і поставити на вогонь. Гріти до кімнатної температури. Зняти з грубки і розмішати разом з содою. Кефір почне активно пузиритися і шипіти.

млинці на кефірі та молоці

Далі, в окремому посуді змішайте яйце з цукром. Ми любимо дуже солодкі бліни, тому, я кладу 3 ложки цукру. Якщо ваша сім’я віддає перевагу менш солодким страва то скоротіть кількість цукру до двох або, навіть, до однієї ложки. Влийте яєчно-цукрову масу в кефір і добре розмішайте. Кефір набуде трохи жовтуватий відтінок.

млинці на кефірі та молоці

Потім, всипте стільки борошна, щоб тісто вийшло, як густа сметана. Перемішуйте ретельно, щоб не було грудочок.

млинці на кефірі та молоці

Підігрійте трохи солодке, не кисле, молоко і поступово вливайте в тісто. Добре вимішайте. Млинцеве тісто повинно вийти достатньо рідким. Цього разу мені знадобилося не все молоко. Потрібну консистенцію я отримала, використавши трохи більше половини норми молока. Так буває і залежить це від сорту та якості муки. Вимішайте тісто, накрийте миску рушником або фольгою і дайте відпочити півгодини.

млинці на кефірі та молоці

Перед смаженням, влийте в тісто трохи рослинної олії. Так ви зможете отримати більш тонкі млинці на кефірі, які не будуть прилипати до сковороди. Перед тим, як влити тісто на сковороду, я змащую її шматочках сала. Проробляю це перед кожним млинцем.

млинці на кефірі та молоці

Вогонь під сковорідкою повинен бути досить великим. Смажити необхідно по 2-3 хвилини з кожного боку.

Млинці на кефірі та молоці з содою - ідеальні для фарширування

Рум’яні млинці складайте в тарілку. Кожний раз накривайте вже випечені налисники іншою тарілкою, рушником або пакетом. Це дозволить їм пропаритися, края не засохнуть і результат буде ідеальний для загортання начинки.

Сьогодні свою випічку я подала на стіл разом з вишневим варенням.

Млинці на кефірі та молоці з содою - ідеальні для фарширування

Ось так готуються прості та еластичні млинці на молоці і кефірі. Вони чудово поєднуються з варенням, медом, сметаною, згущеним молоком та з будь-якою начинку.

Радуйте цією смачною стравою своїх домочадців і гостей. Смачного!