Мабуть, млинці – це найпростіша домашня випічка, яка, часто, виручає нас у тому випадку, коли потрібно приготувати смачний, швидкий та ситний перекус для сім’ї. А, щоб звичайні млинці перетворити в цікаву та незвичну страву, я додаю в приготоване тісто різні наповнювачи чи то добавки. Сьогодні представляю вам макові млинці. Тісто для яких я замісила на молоці та різноманітила харчовим маком. Макові млинці на молоці ви зможете приготувати самостійно, використовуючи мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Мак, Молоко, Олія рослинна, Сіль, Цукор, Яйце
Складові:
- молоко – пару склянок;
- яйце – 2 шт.;
- борошно – склянка;
- цукор – 1,5 ст. л.;
- сіль – щіпка;
- мак – 1 ст. ложка;
- рослинна олія.
Як спекти макові млинці на молоці
Щоб приготувати тісто для запропонованих млинчиків з маком, я спершу просто розбиваю в миску пару яєць.
Підсипаю за смаком сіль і додаю солодкий інгредієнт – цукор. До речі, його порцію можна змінювати за бажанням.
Використовуючи звичайний ручний вінчик, інгредієнти трохи збиваю.
Підливаю в утворену яєчну масу тепле молоко.
Борошно для млинцевого тіста я засипаю невеликими порціями і поступово вводжу потрібну кількість.
Ось таке млинцеве тісто вийшло у мене. Додаю в нього олію – 3-4 столові ложки.
На завершальному етапі замісу тіста для млинців засипаю мак і знову гарненько перемішую.
Макові тонкі млинці випікаю на розпеченій сковороді, обсмажуючи з двох сторін.
Коли смачні млинці з маком готові, я їх, зазвичай, змащую розтопленим вершковим маслом.
Можна урізноманітнити їх подачу на стіл варенням, джемом, сметаною.
Гарного настрою та приємного чаювання!