Рецепт млинців на кислому молоці – смачні кислі млинці

Як приготувати кислі млинці раніше знала кожна господиня. З кислого молока млинці виходять не гірше, ніж на кефірі. А якщо молоко було куплено на ринку, то ще й краще. Адже кисле молоко, це повністю натуральний продукт. Навчитися готувати кислі млинці дуже просто. Сподіваюся, що в цьому Вам допоможе цей фото рецепт приготування млинців.

Щоб замісити тісто на млинці будуть потрібні:

  • борошно біле пшеничне – 2 склянки;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • кисле молоко – 2 склянки;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • сіль – 12 чайні ложки;
  • оцет – 1 столова ложка;
  • сода- 12 чайні ложки;
  • олія рослинна – 3 столових ложки;
  • вода;
  • масло вершкове 50 гр.

Щоб спекти млинці, нам ще знадобиться близько 2 склянок очищеної олії.

Як приготувати тісто для млинців на кислому молоці

1. У кисле молоко додамо яйця, сіль і цукор. Всі ці компоненти потрібно змішати і збити за допомогою віночка.

кислі млинці

2. В отриману суміш потрібно додати соду, погашену оцтом і знову збити.

3. Поступово додаємо в суміш борошно і добре перемішуємо поки не зникнуть грудочки.

4. У тісто додаємо олію і знову розмішуємо.

5. Доводимо тісто до млинцевій густоти, додаючи в нього теплу воду.

кислі млинці

Як спекти млинці

Сковорідку з тоненьким шаром соняшникової олії ставимо на вогонь і добре розжарюємо.

Наливаємо ополоником тонкий шар тіста на сковорідку.

Млинець обсмажуємо з двох сторін і смажимо до золотистого рум’яного кольору.

Спечені млинці складаємо на тарілку і подаємо на стіл. Їх і в такому вигляді вже можна їсти і пригощати гостей. Але, в такі налисники легко і зручно загорнути будь-яку начинку. Але особливо гарні вони будуть з начинкою з м’яса або сиру. Без млинців, приготовлених за цим рецептом ніяк не обійтися в довгий і веселий масляний тиждень.

кислі млинці

Тепер ви знаєте, як приготувати кислі млинці. Подайте до них свіжу густу сметанку, медку і … кращого сніданку не знайдеш. А гарячий, свіжий і ароматний чай або кава доповнять приємне відчуття від смачної їжі.