Як приготувати кислі млинці раніше знала кожна господиня. З кислого молока млинці виходять не гірше, ніж на кефірі. А якщо молоко було куплено на ринку, то ще й краще. Адже кисле молоко, це повністю натуральний продукт. Навчитися готувати кислі млинці дуже просто. Сподіваюся, що в цьому Вам допоможе цей фото рецепт приготування млинців.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Кисле молоко, Оцет, Рослинна олія, Сіль, Сода, Цукор, Яйце
Щоб замісити тісто на млинці будуть потрібні:
- борошно біле пшеничне – 2 склянки;
- курячі яйця – 2 шт.;
- кисле молоко – 2 склянки;
- цукор – 1 ст. ложка;
- сіль – 12 чайні ложки;
- оцет – 1 столова ложка;
- сода- 12 чайні ложки;
- олія рослинна – 3 столових ложки;
- вода;
- масло вершкове 50 гр.
Щоб спекти млинці, нам ще знадобиться близько 2 склянок очищеної олії.
Як приготувати тісто для млинців на кислому молоці
1. У кисле молоко додамо яйця, сіль і цукор. Всі ці компоненти потрібно змішати і збити за допомогою віночка.
2. В отриману суміш потрібно додати соду, погашену оцтом і знову збити.
3. Поступово додаємо в суміш борошно і добре перемішуємо поки не зникнуть грудочки.
4. У тісто додаємо олію і знову розмішуємо.
5. Доводимо тісто до млинцевій густоти, додаючи в нього теплу воду.
Як спекти млинці
Сковорідку з тоненьким шаром соняшникової олії ставимо на вогонь і добре розжарюємо.
Наливаємо ополоником тонкий шар тіста на сковорідку.
Млинець обсмажуємо з двох сторін і смажимо до золотистого рум’яного кольору.
Спечені млинці складаємо на тарілку і подаємо на стіл. Їх і в такому вигляді вже можна їсти і пригощати гостей. Але, в такі налисники легко і зручно загорнути будь-яку начинку. Але особливо гарні вони будуть з начинкою з м’яса або сиру. Без млинців, приготовлених за цим рецептом ніяк не обійтися в довгий і веселий масляний тиждень.
Тепер ви знаєте, як приготувати кислі млинці. Подайте до них свіжу густу сметанку, медку і … кращого сніданку не знайдеш. А гарячий, свіжий і ароматний чай або кава доповнять приємне відчуття від смачної їжі.