Тонкі млинці на кефірі – простий і смачний рецеп тонких млинців

Тонкі млинці на кефірі дуже поширений варіант цієї страви. Рецепт приготування простий, а млинці виходять, ну, дуже смачні. Але, як і будь-яка справа, приготування тонких млинців на кислому молоці, все ж, має свої секрети. Кефір, досить, підступний інгредієнт і у багатьох господинь такі млинці погано знімаються при випічці. Тому, відразу розкриваю один із секретів, який полягає в тому, що для випічки млинців потрібно брати нежирний кефір і злегка розводити його водою. Ми пропонуємо Вам спробувати завести тісто і спекти смачні тонкі млинці, використовуючи цей простий рецепт.

Продукти, необхідні для того щоб завести тісто на млинці, потрібні такі:

– півлітра кефіру;
– 1 стакан води;
– 2 курячих яйця;
– 0,25 чайних ложки солі;
– 1,5 склянки борошна вищого сорту;
– 2 ст. ложки цукру.

Для того щоб спекти млинці нам знадобиться 1 склянка соняшникової олії.

Як зробити тісто для млинців на кефірі.

1. У миску виливаємо півлітра кефіру, змішуємо зі склянкою води, солимо і додаємо яйця і цукор.

2. Вміст миски збиваємо вінчиком або міксером.

3. Поступово додаємо в суміш борошно і добре розмішуємо, щоб не було грудочок. Краще спочатку розмішати ложкою, а потім збити тісто міксером або віночком.

4. Тісто ставимо в тепле місце на півгодини. Це дозволить борошну добре набрякнути, суміш стане більш однорідною. Таке тісто зробиться менш рихлим, і млинці буде легко перевертати на сковороді.

Коли тісто для млинців готове, потрібно ще зуміти спекти тонкими наші млинці на кефірі.

Робимо це так. Беремо сковорідку з товстим дном (краще чавунну). Ллємо на неї тонким шаром соняшникову очищену олію і добре прогріваємо на повільному вогні.

Ополоником наливаємо на сковороду тоненький шар тіста і розподіляємо по всій поверхні. Смажимо млинці з двох сторін.

Пам’ятайте, що тісто має мати густоту рідких вершків. Якщо воно вийшло густіше, то можна розбавити його водою.

Перевертати налисники зручно довгим ножем або дерев’яною лопаткою.

перевертаємо млинець ножем або лопаткою

Готові млинці кладемо стопкою на тарілку і подаємо на стіл.

Приготовлені за цим рецептом млинці їдять просто зі сметаною, варенням або згущеним молоком, так як вони тонкі і ніжні. Але, потрібно відзначити, що в них, так само, добре загортати найрізноманітніші начинки . Ікра, солона або копчена сьомга, риба, гриби, сир – відмінно поєднуються з дуже смачними тонкими млинцями, заведеними на кефірі.

Простий і смачний рецепт таких млинців підходить і для солодких начинок. Їх можна начинити тушкованими яблуками або солодким сиром. Це ще один безпрограшний рецепт млинців на Масляну.

тонкі млинці на кефірі з яблуками

Млинці на столі – всім, смачного!