У цьому рецепті пропоную згадати про користь перлової крупи, багатою цілим набором макро-, мікроелементів та вітамінів, і приготувати дієтичний та дуже смачний плов з перловки з куркою. Дотримуючись мого покроково оформленого рецепту з фото, ви зможете самостійно та достатньо просто приготувати вдома корисну, апетитну та смачну другу страву.
Інгредієнти: Кріп, Крупа перлова, Курячі стегна, Морква, Сіль з приправами, Соняшникова олія, Часник
Складові:
- 2 курячих стегна;
- стакан перлової крупи;
- 1 морква;
- 2 ст. л. олії соняшникової;
- зубчик часнику;
- пучок кропу;
- сіль з приправами – за смаком.
Як приготувати плов з перловки з куркою
Починаючи приготування, миємо крупу і замочуємо у воді хвилин на 10-12.
Поки перловка настоюється в чашці займемося підготовкою курячих стегенець і моркви. Розрізаємо кожне стегно на 4 частини, перемішуємо з сіллю та приправами. Очищену моркву подрібнюємо на тертці.
Кладемо курку в розігріту на сковороді рослинну олію та обсмажуємо 5-6 хвилин. Додаємо сюди моркву і обсмажуємо все разом ще 7-8 хвилин.
Перловку окремо відварюємо до напівготовності протягом півгодини, відкидаємо на друшляк та промиваємо окропом.
Якщо стінки у сковороди, де ви смажите куряче м’ясо невисокі, то майбутню другу страву можна для подальшого готування перекласти до каструлі. В обрану ємність до м’яса з морквою додаємо перловку і окріп. Окропу потрібно налити стільки, щоб водичка була вище від крупи на сантиметр.
Доводимо курячий плов з перлової крупи до кипіння, досолюємо і варимо на маленькому вогні під кришкою до готовності. За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо подрібнений часниковий зубчик і трохи кропу.
Перловка в плові залишається розсипчастою, а спеції і часник надають страві чудовий аромат.
Подавати смачний курячий плов з перловки і курячих стегенець можете зі свіжими або солоними овочами, квашеною капустою або з іншими овочевими салатами.