Сьогодні пропоную разом зі мною з мінімально простого набору продуктів (рис, сочевиця, курка) приготувати незвичну, але дуже смачну страву, яка дуже нагадує плов. Курячий плов з сочевицею і рисом урізноманітнює повсякденне меню і раціон тих, хто дотримується правильного харчування або дієти. Така друга страва проста, ситна і дуже корисна. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє всі секрети приготування.
Інгредієнти: Базилік, Курячий фарш, Рис, Сіль, Сочевиця, Спеції, Цибуля, Часник
Складові:
- рис камоліно – 75 гр;
- цибуля – 1/2 шт.;
- сочевиця мікс – 75 гр;
- фарш курячий – 100 гр;
- часник – зубчик;
- спеції для курки – за смаком;
- сіль – за смаком;
- базилік – за смаком;
- вершкове масло або олія.
Як приготувати курячий плов з сочевицею і рисом на сковороді
Починаючи приготування страви потрібно зробити курячий фарш або ж придбати готовий. Далі, потрібно подрібнити зубчик часнику і половинку цибулини.
Пасерувати компоненти на сковорідці на розпеченому маслі чи олії.
Промити рис, позбавивши його зайвого крохмалю. Додати разом з водою (з розрахунку 1: 3) на сковорідку з обсмаженими прянощами.
Гарненько промити мікс з червоної та зеленої сочевиці і додати разом з водою до рису через 5 хвилин після закипання. Води потрібно дати в тій же пропорції, що і для рису. Варити на повільному вогні до м’якості рису і чечевичних зерен.
Додати ложкою курячий фарш, перемішати зі злаками і протушкувати ще хвилин 5-7 на малому вогні до готовності всіх інгредієнтів страви.
Всипати за смаком сіль зі спеціями і довести курячий плов з сочевицею і рисом до повної готовності. Закрити кришкою та дати настоятися хвилинок десять після виключення вогню.
Прикрасити страву ароматними листям свіжого базиліка і подавати до столу! Смачного!
Ситна білкова страва добре доповнить будь-яке меню, в тому числі і дієтичне. Курячий плов з сочевицею і рисом дуже поживний, смачний і ароматний. Ідеально підходить і до вечері, і до обіду. Додатковою перевагою є вкрай швидке приготування – всього чверть години!