Курячий плов з сочевицею і рисом урізноманітнює повсякденне меню і раціон тих, хто дотримується правильного харчування або дієти. Така друга страва проста, ситна і дуже корисна.

Курячий плов з сочевицею і рисом на сковороді – смачний і пікантний

Сьогодні пропоную разом зі мною з мінімально простого набору продуктів (рис, сочевиця, курка) приготувати незвичну, але дуже смачну страву, яка дуже нагадує плов. Курячий плов з сочевицею і рисом урізноманітнює повсякденне меню і раціон тих, хто дотримується правильного харчування або дієти. Така друга страва проста, ситна і дуже корисна. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє всі секрети приготування.

Складові:

Плов - сочевиця, рис, курка

  • рис камоліно – 75 гр;
  • цибуля – 1/2 шт.;
  • сочевиця мікс – 75 гр;
  • фарш курячий – 100 гр;
  • часник – зубчик;
  • спеції для курки – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • базилік – за смаком;
  • вершкове масло або олія.

Як приготувати курячий плов з сочевицею і рисом на сковороді

Починаючи приготування страви потрібно зробити курячий фарш або ж придбати готовий. Далі, потрібно подрібнити зубчик часнику і половинку цибулини.

Плов з сочевицею, рисом і м'ясом курки

Пасерувати компоненти на сковорідці на розпеченому маслі чи олії.

Плов з сочевицею, рисом і м'ясом курки

Промити рис, позбавивши його зайвого крохмалю. Додати разом з водою (з розрахунку 1: 3) на сковорідку з обсмаженими прянощами.

Курячий плов з сочевицею і рисом на сковороді

Гарненько промити мікс з червоної та зеленої сочевиці і додати разом з водою до рису через 5 хвилин після закипання. Води потрібно дати в тій же пропорції, що і для рису. Варити на повільному вогні до м’якості рису і чечевичних зерен.

Курячий плов з сочевицею і рисом на сковороді

Додати ложкою курячий фарш, перемішати зі злаками і протушкувати ще хвилин 5-7 на малому вогні до готовності всіх інгредієнтів страви.

Курячий плов з сочевицею і рисом на сковороді

Всипати за смаком сіль зі спеціями і довести курячий плов з сочевицею і рисом до повної готовності. Закрити кришкою та дати настоятися хвилинок десять після виключення вогню.

Курячий плов з сочевицею і рисом на сковороді

Прикрасити страву ароматними листям свіжого базиліка і подавати до столу! Смачного!

Курячий плов з сочевицею і рисом на сковороді

Ситна білкова страва добре доповнить будь-яке меню, в тому числі і дієтичне. Курячий плов з сочевицею і рисом дуже поживний, смачний і ароматний. Ідеально підходить і до вечері, і до обіду. Додатковою перевагою є вкрай швидке приготування – всього чверть години!