Ніжні печериці тушковані в сметані на сковороді стануть хорошим доповненням будь-якої м’ясної страви та будуть смачним гарніром до неї. Такі гриби можна спокійно подавати як окрему страву, і як соус до будь-якого гарніру.
Інгредієнти: Печериці, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Цибуля
Щоб приготувати цю універсальну страву, бути талановитим кулінаром не обов’язково. Якщо мати в записнику покроковий фоторецепт, то смачні тушковані гриби всі оцінять на відмінно.
Складники:
- 1 цибулина;
- 150 грамів сметани;
- пів кілограма печериць (можна замінити гливами);
- 100 мілілітрів рослинної олії;
- сіль за смаком.
Як приготувати шампіньйони зі сметаною на сковороді
Варто зазначити, що печериці можна замінити гливами (вони дешевші).
Спершу, кожен гриб слід ретельно помити під краном.
Потім, дуже дрібно нарізати печериці.
Почистити та дрібно нарізати цибулю та обсмажити її на олії до прозорого відтінку.
Після, необхідно висипати в сковорідку гриби, ледь посолити їх і відразу ж додати до них сметану.
Печериці повинні тушкуватися в сметані до готового стану. Це займе 10 хвилин. Вогонь повинен бути середнім.
Після цього, гриби протушковані в сметані на сковороді можна подавати на стіл.
Вони мають ніжний приголомшливий вершковий смак, завдячуючи свіжій і жирній сметані.
Печериці, приготовлені за цим рецептом, найкраще подавати як гарнір до страв із м’яса, наприклад, до соковитого телячого каре, запеченого в духовці у фользі.
Страва має не лише ресторанний вигляд, а й смак.