Печериці тушковані в сметані на сковороді – смачний гарнір до м’яса

Ніжні печериці тушковані в сметані на сковороді стануть хорошим доповненням будь-якої м’ясної страви та будуть смачним гарніром до неї. Такі гриби можна спокійно подавати як окрему страву, і як соус до будь-якого гарніру.

Щоб приготувати цю універсальну страву, бути талановитим кулінаром не обов’язково. Якщо мати в записнику покроковий фоторецепт, то смачні тушковані гриби всі оцінять на відмінно.

Складники:

  • 1 цибулина;
  • 150 грамів сметани;
  • пів кілограма печериць (можна замінити гливами);
  • 100 мілілітрів рослинної олії;
  • сіль за смаком.

Як приготувати шампіньйони зі сметаною на сковороді

Варто зазначити, що печериці можна замінити гливами (вони дешевші).

Спершу, кожен гриб слід ретельно помити під краном.

Печериці тушковані в сметані на сковороді

Потім, дуже дрібно нарізати печериці.

Печериці тушковані в сметані на сковороді

Почистити та дрібно нарізати цибулю та обсмажити її на олії до прозорого відтінку.

Печериці тушковані в сметані на сковороді

Після, необхідно висипати в сковорідку гриби, ледь посолити їх і відразу ж додати до них сметану.

Печериці тушковані в сметані на сковороді

Печериці повинні тушкуватися в сметані до готового стану. Це займе 10 хвилин. Вогонь повинен бути середнім.

Після цього, гриби протушковані в сметані на сковороді можна подавати на стіл.

Печериці тушковані в сметані на сковороді

Вони мають ніжний приголомшливий вершковий смак, завдячуючи свіжій і жирній сметані.

Печериці, приготовлені за цим рецептом, найкраще подавати як гарнір до страв із м’яса, наприклад, до соковитого телячого каре, запеченого в духовці у фользі.

Корейка теляча на кістці запечена в духовці

Страва має не лише ресторанний вигляд, а й смак.