Лаваш з начинкою на грилі може відмінно замінити домашню піцу. В Мексиці цю страву заведено називати «кесаділья» й з піцою її там не порівнюють взагалі. Мексиканська кесаділья з куркою, грибами та сиром, має лише загадкове ймення, а готувати її зовсім неважко.
Інгредієнти: Болгарський перець, Гірчиця, Куряче філе, Лаваш, Печериці, Помідори, Сир, Спеції, Цибуля ріпчаста, Часник
Зі всіма правилами приготування варто ознайомитися в цій статті. Завдяки простому покроковому фоторецепту, кожному з легкістю вдасться обсмажити лаваш на грилі з начинкою та красиво презентувати страву.
Складники:
- 150 грамів курки;
- 2 лаваші;
- 1 болгарський перець;
- 1 помідор;
- 150 грамів грибів;
- 100 грамів твердого сиру;
- 1 цибулина;
- 2 зубки часнику;
- гірчиця в зернах;
- сіль;
- гострий і чорний перець горошком.
Як приготувати лаваш на грилі з начинкою із курки та грибів
Щонайперше, варто підготувати овочі. Цибулю, болгарський перець, гриби та помідори необхідно нарізати на однакові кубики. Це потрібно для того, щоб всі вони приготувалися рівномірно. Якщо помідор м’якого й соковитого сорту, то вистачить лише його половинки, через те що інші овочі під час приготування теж дадуть багато соку. Ще до начинки страви можна сміливо додати броколі.
Часник треба буде видавити пресом у соняшникову олію. Під час смаження він віддасть їй свій аромат. Це основне, для чого він потрібен.
Куряче філе також слід нарізати на однакові шматочки. Коли всі інгредієнти підготовлені, можна, безпосередньо, приступати до процесу приготування.
На розігрітій сковороді на олії (вогонь повинен бути максимальним) потрібно підсмажити цибулю та часник. Коли цибулина набуде прозорого відтінку, слід додати болгарський перець і приправити гострим перцем (це і є родзинкою мексиканської страви).
В момент, коли перець стане трохи м’яким, слід додати гриби. Вони швидко вбирають у себе всі аромати.
Майже відразу після грибів на сковороду потрібно вкинути курку. Перед цим її варто обсушити. А для того щоб м’ясо було м’якшим і соковитішим, його необхідно обваляти в борошні.
Насамкінець, до всіх інгредієнтів слід відправити помідор. Його можна навіть не тушкувати, а відразу ж зняти начинку з плити. Також вкінці потрібно все посолити, поперчити та додати трохи цукру (для пікантності).
Доки остигатиме начинка, можна зайнятися складанням лаваша. За цей час на плиті повинна розігріватися сковорода-гриль.
Сир потрібно натерти на тертці. Намазати одну частину лаваша тонким шаром гірчиці або майонезу. Важливо, щоб лаваш повторював силует сковороди. Потім, необхідно викласти шар сиру, зверху начинку й знову сир. Після, майже готову мексиканську кесаділью, зроблену в домашніх умовах, треба покрити другим листом лаваша.
Акуратно, допомагаючи собі дошкою для оброблювання, необхідно перенести сформовану страву на завчасно розігрітий гриль.
Смажити кесаділью варто по 5 хвилин з кожної сторони. В процесі смаження лаваш стає хрустким, сир плавиться, тому страву легко перевертати лопаткою на інший бік.
В момент, коли на поверхні лаваша з’являться підгорілі смужки, страва вважається готовою. Гарно виглядає, якщо подавати страву, нарізавши її на порційні шматки з яким-небудь соусом. Кесаділья дуже добре смакує, наприклад, з зеленим соусом гуакамоле, або смачною сирою аджикою з томатів, перцю та часнику.
Якщо лаваш на грилі з начинкою із сиру, курки та грибів смакує доросла компанія, то дозволяється його доповнити білим вином або пивом. А коли алкоголь недоречний, то можна запропонувати присутнім за столом томатний сік.