Корейка теляча на кістці, запечена в духовці

Ніжне каре теляти є однією з найсмачніших частин телячого м’яса. Такою телятиною на кістці, зазвичай, можна посмакувати в дорогому ресторані. Проте, дбайливі господині навчилися готувати ніжну та смачну телячу корейку запечену в духовці самостійно.

Тому, обов’язково, слід взяти на замітку покроковий фоторецепт приготування соковитого телячого каре, запеченого в духовці з гарніром із печериць тушкованих у сметані та переконатись, що ресторанна страва на сімейному столі – це цілком реально.

Складники:

каре теляти, запечене в духовці з гарніром з печериць тушкованих в сметані

  • 1,2-1,3 кг телячої корейки на кістці (телячого каре);
  • 80 грамів соєвого соусу;
  • пів лимону;
  • 1 десертна ложка солі;
  • півтора ч. л. чорного меленого перцю;
  • 1 ч. л. сушеного чебрецю.

Як смачно приготувати корейку на кістці в духовці

Насамперед, варто зауважити, що готувати цю страву сміливо можна не лише з телятини, а й із м’яса молодого ягняти.

Дуже добре, якщо є можливість придбати каре теляти в магазині. В такому випадку, ребра вже обгорнуті фольгою, а м’якуш перев’язаний кулінарним шпагатом, для того щоб м’ясо під час смаження не втрачало форму.

Але й самостійно загорнути кістки в фольгу (у 2 шари) зовсім неважко. Робити це необхідно, для того щоб при запіканні в духовці кістки не обгоріли й при подачі страва гарно виглядала.

У випадку, якщо краї купленої телячої корейки не криві, то м’якуш можна не перев’язувати.

Спершу, каре теляти потрібно з допомогою гострого ножа нарізати на порційні шматки. Різати треба строго між реберними кістками (поперек м’ясних волокон).

каре теляти, запечене в духовці з гарніром з печериць тушкованих в сметані

Потім, їх необхідно посипати з обох боків сіллю, перцем і сушеним чебрецем.

каре теляти, запечене в духовці з гарніром з печериць тушкованих в сметані

З половини лимону слід вичавити сік і змішати його з соєвим соусом.

каре теляти, запечене в духовці з гарніром з печериць тушкованих в сметані

Після цього, кулінарним пензликом потрібно нанести маринад на м’ясо та залишити його при кімнатній температурі на 30 хвилин просочуватися спеціями.

каре теляти, запечене в духовці з гарніром з печериць тушкованих в сметані

Після зазначеного часу, надлишки маринаду варто видалити паперовим рушником.

каре теляти, запечене в духовці з гарніром з печериць тушкованих в сметані

Це потрібно для того, щоб під час смаження не було сильних бризків.

М’ясо необхідно смажити на сильно розігрітій сковороді на рослинній олії на максимальному вогні по 3 хвилини з кожного боку.

каре теляти, запечене в духовці з гарніром з печериць тушкованих в сметані

Цього часу вистачить, щоб м’ясний сік «запечатався» й залишався всередині при запіканні в духовці.

Корейка теляча на кістці запечена в духовці

Потім, кожен шматок телячої корейки слід викласти на попередньо підготовлену фольгу.

Корейка теляча на кістці запечена в духовці

М’ясо варто щільно загорнути, помістити на деко, на яке ще слід налити одну з половиною склянки окропу. Вона потрібна для того, щоб м’ясо не підгоріло. Рідина до кінця запікання випарується.

Корейка теляча на кістці запечена в духовці

Запікати каре теляти потрібно спершу на максимальному вогні 10 хвилин, а наступні пів години на середньому вогні.

За той час, доки готується теляча корейка на кістці в духовці, можна встигнути приготувати гарнір з печериць.

Насамкінець, потрібно приділити увагу презентації страви. Це досить просто. Розгорнувши фольгу, гострим ножем слід зняти з м’яса мотузку, якою був перев’язаний м’якуш. На велику плоску тарілку потрібно викласти шматок телячого каре. Фольгу, якою обгорнута реброва кістка, при подачі дозволяється не знімати. Біля м’яса потрібно розмістити печериці тушковані в сметані. Також, не слід забувати про яку-небудь зелень. А ще декому подобається запечене в духовці м’ясо поливати лимонним соком, тому, на тарілку варто поставити шматок лимону. В результаті, страва дуже гарно виглядає.

Корейка теляча на кістці запечена в духовці

Це фото демонструє запечену телячу корейку на кістці в розрізаному вигляді.

Корейка теляча на кістці запечена в духовці

М’ясо повністю просмажується, але не виходить сухим. Ніжно рожевий, соковитий, м’який і дуже ароматний шматок телятини не може не сподобатись.