Мусовий манговий торт з велюром – домашній бісквітний торт з вершково-білковим кремом та лимонним просоченням

Сьогодні поспішаю поділитись надзвичайно смачним і ароматним десертом з бісквітними коржами, що просочені лимонним сиропом, покриті білим вершково-білковим кремом та мусом з манго. І на завершення, вся ця смакота майстерно схована  під жовтим велюровим покриттям. З власного досвіду раджу, щоб більш-менш легко та правильно приготувати в домашніх умовах цей смачний та ніжний мусовий манговий торт з велюром, розбивайте процес виготовлення на два дні. Спочатку приготуйте бісквіт, а на наступний день залиште крем, мус і складання. Якщо прислухаєтеся до моєї поради, то не доведеться витратити цілий день тільки на те, щоб приготувати бісквітної-муссовий торт. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам зробити вишуканий і смачний мусовий десерт власними руками.

Для приготування торта нам знадобиться:

Для лимонної просочення:

  • 60 грам лимонного пюре;
  • 60 мл питної води;
  • 60 грам цукру.

Для мангового мусу:

  • 220 грам пюре манго;
  • 20 грам порошкового швидкорозчинного желатину;
  • 80 мл води для желатину;
  • 400 мл 33% -35% вершків;
  • 50 грам яєчного білка;
  • 270 грам ванільною цукрової пудри;
  • 150 грам мангового або ванільного йогурту.

Як приготувати мусовий манговий торт з велюром

Насамперед, потрібно приготувати пишний і повітряний бісквіт на вершковому маслі, остудити і розрізати його на три коржа, як зазначено в описі. Покроковий рецепт бісквіту знайдете за посиланням в інгредієнтах.

Пишний і повітряний бісквіт на вершковому маслі

Потім, потрібно приготувати білковий заварний крем для торта з маслом і вершками і прибрати на час в холод. Покроково оформлений фото-опис приготування знайдете за посиланням на початку рецепту.

Білковий заварний крем для торта з маслом і вершками

Лимонне просочення для бісквітів готується просто і швидко. Для цього, в ковшику з’єднуємо воду з цукром і лимонним пюре (у мене заморожене пюре). Ставимо кухлик на розігріту плиту і кип’ятимо не довше ніж 1 хвилину.

Бісквітної-муссовий торт з велюром і лимонної просоченням

  1. Тепер, встановлюємо кондитерське кільце на один корж і змащуємо його лимонним просоченням.
  2. Потім, наносимо половину вершково-білкового крему.
  3. Кладемо другий бісквітний корж і також наносимо на нього лимонне просочення, і другу половину крему.
  4. Закриваємо третім коржем, не забувши і його просочити лимонним просоченням, що залишилося.
  5. Ставимо частково зібраний торт в холодильник для застигання.

Бісквітної-муссовий торт з велюром і лимонної просоченням

Тепер, приготуємо манговий мусовий крем для торта.

  1. Желатин замочуємо, нехай набухає.
  2. Мангове пюре підігріваємо в сотейнику до 80 градусом і розпускаємо в ньому набряклий желатин.

Бісквітної-муссовий торт з велюром і лимонної просоченням

3. Далі, збиваємо білки до щільних і стійких піків і змішуємо їх з манговим або ванільним йогуртом. Для змішуванні використовуємо лопатку.

Бісквітної-муссовий торт з велюром і лимонної просоченням

4. Потім, додаємо в білково-йогуртову масу пюре манго з желатином і перемішуємо до повного з’єднання.

5. Вершки збиваємо разом з ванільною цукровою пудрою до м’яких піків і вводимо їх лопаткою у желейну білково-йогуртову масу.

Бісквітної-муссовий торт з велюром і лимонної просоченням

Продовжуємо збирати десерт

  1. Виймаємо основу торта з холодильника. Знімаємо кільце і збільшуємо його розмір на 1,5-2 см.
  2. Всередину кільця поміщаємо стрічку з вощеного паперу і одягаємо його на торт. Простір між кільцем і тортом заповнюємо манговим мусом. Злегка потрібно постукати дошкою, на якій стоїть торт об стіл, щоб вийшло зайве повітря.
  3. Потім, викладаємо весь манговий мус що залишився зверху на торт, розрівнюємо і відправляємо його заморожуватись в морозилку на всю ніч або на 6 годин.

Бісквітної-муссовий торт з велюром і лимонної просоченням

Як оформити велюровий торт з манго

Перед тим як нанести велюр мусовий торт, виймаємо його з морозилки, знімаємо кільце, стрічку і повертаємо назад до морозильної камери. Тим часом, готуємо велюр, як зазначено в описі (посилання в інгредієнтах), тільки використовуємо барвник жовтого кольору.

Бісквітної-муссовий торт з велюром і лимонної просоченням

Встановлюємо бісквітний торт покритий мусом на височину в коробку і починаємо процедуру покриття велюром.

Бісквітної-муссовий торт з велюром і лимонної просоченням

Відразу після закінчення нанесення велюру, йогуртовий торт переносимо на блюдо або спеціальну форму і продовжуємо його прикрашати, якщо є на це бажання. Адже, в принципі, на цьому етапі торт з велюром вже готовий і додаткового декору, в принципі, і не потребує. Але, як бачите на фото, я при оформленні додала ще харчового червоного гелю у вигляді розірваних смужок, трохи кондитерського бісеру і поклала три шоколадних листочки.

Бісквітної-муссовий торт з велюром і лимонної просоченням

Мій бісквітний муссовий торт з манговим желейним кремом готовий. Залишилось помістити його в холодильник на чотири години для рівномірного розморожування. Після цієї процедури він вже готовий для нарізання.

Бісквітної-муссовий торт з велюром і лимонної просоченням

А ось і смачний розріз мого мангового тортика з йогуртовим кремом. Він вийшов дуже повітряний, ніжний і смачний!

Мусовий манговий торт – відео-рецепти

Для бажаючих пропонуємо ще декілька варіантів приготування домашніх тортів з манго.

Перший відео-рецепт з ютубу авторства “Cooking with Love”.  Виконавши настанови автора отримаєте смачний мусовый торт під дзеркальною глазур’ю, що поєднує три смаки: кокос, манго і апельсин.

Наступні два відео-рецепти мусових торів з манго від ютуб-каналу “Alex&Milana”.

Це екзотичне поєднання – манго-маракуйя-брауни –  скорило серця багатьох. Готуйте разом з тендітною авторкою цей торт з велюром – байдужим не залишиться ніхто!

Наступний муссовий торт Тропічний теж покритий велюром. Тут авторка дивовижно гармонійно поєднала манго з маракуйя та бананом. Приготуйте і собі в домашніх умовах такий десерт та переконайтесь, що це не тільки красиво, а ще і смачно!

І останній десерт з екзотичним фруктом, який ми ще хочемо сьогодні запропонувати, належить каналу “Secret Recipes”. Це просто ідеальний манговий торт – він шалено смачний і просто тане в роті. Цілі шматочки манго ідеально вписуються в запропоноване поєднання складових.

Отже, завершуючи, якщо ви любите екзотичні фрукти та ніжні желейні мусові креми, то вам точно варто спробувати готувати дома запропоновані тут десерти. До того ж, вони ефектно прикрасять солодкий стіл як на Новий рік, так і на день народження чи будь-яке інше свято.