Простий масляний бісквіт - пишний, повітряний та високий

Простий масляний бісквіт – пишний та високий бісквіт Женуаз

Правильно приготовлений бісквіт – це запорука успішно виконаного торта. Якщо бісквітні коржі виходять сухими і щільними, то ніякий крем, яким би він смачним і чудовим не був, не врятує кінцевий результат. Я продемонструю як за допомогою найпростіших продуктів можна приготувати смачний, пишний і повітряний масляний бісквіт для торта. Зауважу, що такий різновид коржів має свою назву (навіть дві): перша – це бісквіт Женуаз, а друга – генуезький бісквіт. Отже, зараз розкрию маленькі секрети, які допоможуть вам у випічці і завдяки яким ваш домашній бісквіт на маслі буде високий та бездоганний. Покроково зроблені фото продемонструють правильне приготування смачних коржів для торта.

Для пишного і високого бісквіта знадобиться:

  • 4 курячих яйця;
  • 120 грам дрібного цукрового піску;
  • 120 грам борошна пшеничного (в/ґ);
  • 1/3 ч.ложки ванільного екстракту (або 5 гр ванілі);
  • 50 грам м’якого солодковершкового масла 72%;
  • 1/4 ч.ложки дрібної морської солі;
  • 1/2 ч.ложки лимонного соку;
  • 1/3 ч.ложки харчової соди.

Як спекти пишний бісквіт на маслі в домашніх умовах

Починаємо готувати бісквіт з того, що в окремі ємності помістимо білки і жовтки. Починаємо збивати білки до появи піни. У цей момент всипаємо сіль і продовжуємо збивання. Коли білки почнуть утворювати білу піну, додаємо лимонний сік. Закінчуємо збивати білки, як тільки утворилися стійкі піки. Правильне стан на цій стадії приготування добре видно на фото.

Пишний і високий бісквіт на вершковому маслі

Масло потрібно розтопити і дати йому час охолонути. Жовтки розтираємо з цукром і ваніліном до моменту, поки жовтки не стануть білими. Цукор до цього часу повинен розчинитися. Тепер, саме час з’єднати борошно з содою і просіяти її прямо в солодку жовткову суміш. Вмішуємося борошно лопаткою в жовтки. Повинна вийде густа маса.

Пишний і високий бісквіт на вершковому маслі

Тепер, додаємо тепле масло (!). Не можна, щоб масло було гарячим. Після перемішування масла з основною масою, вводимо збиті білки за допомогою лопатки. Віночком користуватися не варто. Від цього збиті білки впадуть, та гарантовано втратять свою легкість.

Пишний і високий бісквіт на вершковому маслі

Для випікання беремо форму діаметром 26 см. Дно і бортики її закриваємо пергаментом. Цього, звичайно, можна і не робити. Але з таким чином підготовленої форми дуже легко витягувати корж після випікання. У центр викладаємо тісто і даємо йому рівномірно розтектися по дну. Потім, піднімаємо форму з тістом над поверхнею стола на пару сантиметрів і відпускаємо, щоб вона впала на стіл. Повторюємо таку процедуру три-чотири рази. У цей момент все повітря підніметься на поверхню тіста і готовий корж буде рівним.

Пишний і повітряний бісквіт на вершковому маслі

Ставимо випікатися тісто в розігріту духовку при 160°С на 30 хвилин. Готовність бісквіта обов’язково потрібно проконтролювати сухою паличкою. Після виймання з гарно пропеченого коржа вона повинна залишитися сухою. Відразу виймаємо бісквіт з форми і перекладаємо на решітку для повного охолодження.

Пишний і повітряний бісквіт на вершковому маслі

Мій пишний і повітряний бісквіт на маслі вийшов 6,8 см у висоту. Загортаємо повністю остиглий корж в плівку і залишаємо мінімум на три години в холодному місці. Він повинен відпочити.

Простий масляний бісквіт - пишний, повітряний та високий

Після всіх перерахованих і правильно виконаних процедур наш пишний масляний бісквіт можна нарізати на коржі. У мене вийшло три. Кожен отриманий корж трохи більше двох сантиметрів.

Простий масляний бісквіт - пишний, повітряний та високий

Коли масляні бісквітні коржі готові, саме час приготувати потрібний за рецептом крем і зробити смачний домашній торт. 🙂