Смачні млинці на кефірі та молоці – рецепт як приготувати ажурні млинці з дірочками

Кефірні млинці виходять пишними, ажурними, смачними і апетитними. Такий варіант приготування цієї страви виходить найбільш ніжним. Крім того, такі млинці радують ситністю, а процес приготування – своєю простотою. Доклавши мінімум зусиль, ви отримаєте відмінний сніданок, полуденок або вечерю.

Продукти, які будуть потрібні для приготування млинців з дірочками:

  • половина літра кефіру;
  • половина літра молока;
  • три яйця;
  • 400 гр. борошна;
  • дві ложки цукру;
  • одна ложка цукру і сода;
  • олія.

Смачні млинці на кефірі та молоці

Як зробити ажурні млинці на кефірі та молоці

Не варто думати, що процес приготування є занадто складним. Якщо чітко слідувати рецепту, все обов’язково вийде.

Для початку, потрібно цілі яйця в шкаралупі помити, залити гарячою водою і залишити їх на деякий час. Таким чином, яйця нагріються і будуть готові для подальшого використання.

Поки яйця гріються, потрібно кефір помістити в миску і додати трохи солі з цукром. До наступної процедури потрібно поставитися дуже уважно і відповідально. Поставте кефір на плиту і постійно його помішуйте. Пробуйте температуру кефіру на дотик. Знімайте з вогню, коли рідина стане комфортної температури.

Наступний етап – додавання яєць в підігрітий кефір. Не забудьте попередньо збити їх. Зручніше для цієї мети використовувати міксер. Щоб кінцевий результат порадував – в тісті не повинно залишитися грудочок.

Далі, потрібно довести до кипіння молоко і додати в нього гашену оцтом соду. Гаряче молоко з содою потрібно акуратно ввести в млинцеве тісто заведене на кефірі. В цей час постійно працюйте міксером на невеликих обертах, щоб тісто вийшло однорідним. Після того, як замішане тісто “відпочине” хвилин 20-30, можна приступати до випікання млинців.

Ще однією запорукою успіху під час випічки млинців є добре розігріта сковорода. Щоб змастити її тонким шаром олії, можна використовувати половинку цибулини або картоплі. Така процедура допоможе Вам не переборщити з олією.

Пам’ятайте, що ідеальним обсягом тіста для одного млинця може служити середнього розміру ополоник. Визначитися з готовністю млинчика, що випікається,  теж досить просто. Зачекайте поки на поверхні дірочки, що утворилися,  перестануть “рости”. Це означає, що млинець з одного боку підсмажився і пора перевернути його. Перевернувши млинець, зачекайте кілька секунд перед тим, як зняти його зі сковороди. Справа в тому, що друга сторона випікається дуже швидко. Найзручніше перевертати млинці за допомогою лопатки або широкого ножа.

Смачні млинці на кефірі та молоці

Подавати ажурні і смачні млинці на кефірі можна з варенням, розтопленим маслом, зі сметанкою, медом або згущеним молоком. Відмінним варіантом є і солона начинка. Такі фаршировані млинці стануть відмінною закускою.

Більш докладно про те, як приготувати млинці з дірочками на кефірі (гарячому і не гарячому) розповідає, а головне, показує в своєму відео-рецепті канал “Готуємо з Іриною Хлебниковой”.