Курячі шлунки тушковані на сковороді з цибулею і морквою

Обираючи курятину, більшість купляє лише гомілки, стегенця та крильця. Хоча, і інші частини птиці також можна готувати. Курячі шлунки можуть стати смачною стравою. Якщо їх, наприклад, тушкувати з цибулькою та морквою. Пропонуємо вам простий рецепт приготування такої смакоти. До речі, курячі шлунки не тільки смачні, а ще і корисні, бо в них є багато вітамінів та мікроелементів.

Для приготування страви вам необхідно взяти:

Тушковані курячі шлунки на сковороді

  • 0,5 кілограма курячих шлунків;
  • соняшникову олію;
  • цибулину;
  • сіль;
  • моркву;
  • перець мелений чорний;
  • зелень кропу;
  • півсклянки води.

Як просто приготувати курячі шлунки тушковані на сковороді

Щоб шлунки втратили свій специфічний аромат, спочатку їх треба замочити в холодній воді на 23-25 хвилин, а потім добре вимити та почистити.

Тушковані курячі шлунки на сковороді

Далі візьміть пательню, налийте на неї трохи олії, покладіть шлунки, посоліть та поперчіть і накрийте кришкою. Лишіть страву на 30 хвилин. За цей час шлунки добре протушкуються у власному соку.

Курячі шлунки тушковані на сковороді з цибулею і морквою

Тим часом дрібно поріжте цибулю та потріть на тертці моркву.

Курячі шлунки тушковані на сковороді з цибулею і морквою

Коли ви побачите, що сік з шлунків википів, додайте овочі і трохи просмажте все разом.

Курячі шлунки тушковані на сковороді з цибулею і морквою

Потім додайте воду і тушкуйте, аж доки рідина не википить, після цього долийте ще олії та обсмажте інгредієнти. Якщо відчуваєте, що страва недостатньо солона – можна ще її підсолити.

Курячі шлунки тушковані на сковороді з цибулею і морквою

Ось і все, тушковані шлунки готові, можете подавати їх до столу. Смачного!