Обираючи курятину, більшість купляє лише гомілки, стегенця та крильця. Хоча, і інші частини птиці також можна готувати. Курячі шлунки можуть стати смачною стравою. Якщо їх, наприклад, тушкувати з цибулькою та морквою. Пропонуємо вам простий рецепт приготування такої смакоти. До речі, курячі шлунки не тільки смачні, а ще і корисні, бо в них є багато вітамінів та мікроелементів.
Інгредієнти: Вода, Зелень кропу, Курячі шлунки, Морква, Перець чорний мелений, Сіль, Соняшникова олія, Цибуля ріпчаста
Для приготування страви вам необхідно взяти:
- 0,5 кілограма курячих шлунків;
- соняшникову олію;
- цибулину;
- сіль;
- моркву;
- перець мелений чорний;
- зелень кропу;
- півсклянки води.
Як просто приготувати курячі шлунки тушковані на сковороді
Щоб шлунки втратили свій специфічний аромат, спочатку їх треба замочити в холодній воді на 23-25 хвилин, а потім добре вимити та почистити.
Далі візьміть пательню, налийте на неї трохи олії, покладіть шлунки, посоліть та поперчіть і накрийте кришкою. Лишіть страву на 30 хвилин. За цей час шлунки добре протушкуються у власному соку.
Тим часом дрібно поріжте цибулю та потріть на тертці моркву.
Коли ви побачите, що сік з шлунків википів, додайте овочі і трохи просмажте все разом.
Потім додайте воду і тушкуйте, аж доки рідина не википить, після цього долийте ще олії та обсмажте інгредієнти. Якщо відчуваєте, що страва недостатньо солона – можна ще її підсолити.
Ось і все, тушковані шлунки готові, можете подавати їх до столу. Смачного!