Домашній торт Їжачки – дитячий торт на день народження

Гарний цікавий тортик для своєї дитини можна не тільки придбати в магазині, а і зробити самостійно. Пропонуємо рецепт дитячого торту “Їжачки”. Він поєднує в собі легкий смачний бісквіт (на жовтках та шоколадний) та два види крему: масляний і вершковий. Від таких солодощів діти точно будуть в захваті.Цей бісквітний торт оформлюється у вигляді лісової галявини, на якій і гуляють їжачки. Впевнені, діткам дуже сподобається такий смачний казковий дитячий торт.

Отже, переходимо до переліку інгредієнтів, які будуть використовуватися.

Для масляного бісквіту на жовтках треба взяти:

  • масло вершкове – 100 грамів;
  • жовтки – 7 штук;
  • молоко – 100 грамів;
  • цукор – 100 грамів;
  • ванілін – 1 дрібка;
  • борошно – 150 грамів;
  • розпушувач – 1 чайна ложка без гірки.

А для шоколадного бісквіту знадобляться такі продукти:

  • яйця курячі – 4 штуки;
  • борошно – 100 грамів;
  • цукор – 120 грамів;
  • ванілін – дрібка;
  • какао-порошок – 20 грамів;
  • кава розчинна – 1 столова ложка;
  • окріп – 2 столові ложки;
  • розпушувач – 1 чайна ложка;
  • олія рафінована.

Кавове просочення:

  • окріп – ½ склянки;
  • кава розчинна – 1 столова ложка;
  • цукор – 2 столових ложки;
  • коньяк (за бажанням) – 1-2 столових ложки.

Список інгредієнтів для вершкового крему на згущонці:

  • вершки жирністю 33% і вище – 400 грамів;
  • молоко згущене варене – 300 грамів.

Ще вам знадобиться зелений вершковий крем для оформлення, який готується з:

  • вершки жирністю 33% і вище – 150 грамів;
  • цукрова пудра – 100 грамів або за смаком;
  • зелений харчовий барвник.

І, нарешті, інгредієнти для останнього виду крему, заварного білково-масляного, що буде використаний для декору:

  • білки яєчні – 3 штуки;
  • цукор – 150 грамів;
  • масло вершкове – 200 грамів;
  • харчові барвники.

Як зробити торт Їжачки в домашніх умовах

Спочатку треба спекти бісквіти. Для них вам знадобиться 11 яєць, з яких 7 ви використаєте повністю, а з 4-х лишаться білки. Тому, щоб продукт дарма не пропадав, можна для шоколадного бісквіта взяти 2 яйця і 4 білка. Тоді ви зекономите 2 яйця, а торт на смак вийде просто чудовим.

Для шоколадного бісквіту треба взяти форму діаметром 24 сантиметри. Коли бісквіт спечеться – дістаньте його з духовки, дайте трохи вихолонути, витягніть з форми. Коли бісквіт повністю вистигне – розріжте його навпіл.

Дитячий торт з їжачками

Бісквіт на жовтках треба пекти в прямокутній формі 30 на 40 сантиметрів. Можуть бути і трохи менші розміри. Головне, щоб з пласту ви змогли вирізати коло діаметром 24 сантиметри та лишився ще бісквіт, з якого ви потім зробите їжаків.

Ніжний масляний бісквіт на жовтках, який виходить завжди

Після цього, приготуйте вершковий крем. Детальний покроково оформлений рецепт з фото дивіться за посиланням у інгредієнтах.

Дитячий торт з їжачками

Щоб шоколадний бісквіт вийшов ще смачнішим, додатково просочіть його спеціальним розчином. Робиться він дуже просто: треба з’єднати цукор і каву, додати окріп та розмішати. Коли суміш вистигне, можна додати ще 1 столову ложку коньяку.

Повітряний шоколадний бісквіт з какао і розчинною кавою

Бісквіт треба рівномірно просочити чайною ложкою з боку зрізу.

Дитячий торт з їжачками

Тепер, візьміть блюдо на якому будете подавати торт і покладіть на нього столову ложку крему. Зверху покладіть перший пласт шоколадного бісквіту зрізом вгору та розмажте по ньому половину крему.

Дитячий торт з їжачками

Далі, треба покласти білий бісквіт, зверху другу половину крему та другу частину шоколадного бісквіту зрізом вниз. Після цього, можна ставити торт в холодильник.

Дитячий торт з їжачками

Тим часом, можна готувати другий вид крему. Для цього візьміть охолоджені вершки, додайте цукрову пудру і невелику кількість зеленого барвника.  До речі, ні в якому разі не можна брати барвники для крашанок.

Домашній торт Їжачки - дитячий торт на день народження

Після цього, необхідно обмастити весь охолоджений торт зеленим кремом, намагаючись максимально вирівняти поверхню.

Домашній торт Їжачки - дитячий торт на день народження

Як прикрасити дитячий торт Їжачок

Тепер лишилося зробити смачний білково-масляний крем для декору.

Білково-заварний масляний крем для прикраси торта

Готовий крем треба розділити на 4 частини і зафарбити в різні кольори. Наприклад, голубий і рожевий для квіточок, зелений для листочків. А крем, з яких будете робити голки,  можна збити з топленим шоколадом. Докладний процес створення симпатяжок-їжачків описаний раніше в рецепті за посиланням.

Тістечко Їжачки - домашнє тістечко з печива або бісквітної крихти

Коли ви приготуєте їжачків, лишиться останній етап – оформити смачну галявину. Для цього, візьміть кулінарний шприц з різними насадками та робіть з торта галявину такою, як вам заманеться. Прикрашайте її квітами з крему, травичкою, листочками.

Після цього, можна прибирати торт в холодильник, щоб за ніч він просяк всіма кремами та стабілізувався. Врешті решт, у вас повинна вийти ось така краса.

Домашній торт Їжачки - дитячий торт на день народження

Звісно ж, декорування може бути інакшим, адже кожен бачить казкову лісову галявину по-своєму.

Домашній торт Їжачки - дитячий торт на день народження

Цей чудовий бісквітний торт обов’язково сподобається як дітям, так і дорослим.

Домашній торт Їжачки - дитячий торт на день народження

Тому, якщо хочете порадувати своїх близьких чимось цікавим та смачним, готуйте цей смачний та красивий домашній торт Їжачок і насолоджуйтеся вишуканим десертом всі разом.