Гарний цікавий тортик для своєї дитини можна не тільки придбати в магазині, а і зробити самостійно. Пропонуємо рецепт дитячого торту “Їжачки”. Він поєднує в собі легкий смачний бісквіт (на жовтках та шоколадний) та два види крему: масляний і вершковий. Від таких солодощів діти точно будуть в захваті.Цей бісквітний торт оформлюється у вигляді лісової галявини, на якій і гуляють їжачки. Впевнені, діткам дуже сподобається такий смачний казковий дитячий торт.
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Вершки, Вершкове масло, Горіхи волоські, Згущене молоко варене, Какао, Коньяк, Окріп, Розпушувач, Розчинна кава, Рослинна олія, Темний шоколад, Харчовий барвник, Цукор, Яйця
Отже, переходимо до переліку інгредієнтів, які будуть використовуватися.
Для масляного бісквіту на жовтках треба взяти:
- масло вершкове – 100 грамів;
- жовтки – 7 штук;
- молоко – 100 грамів;
- цукор – 100 грамів;
- ванілін – 1 дрібка;
- борошно – 150 грамів;
- розпушувач – 1 чайна ложка без гірки.
А для шоколадного бісквіту знадобляться такі продукти:
- яйця курячі – 4 штуки;
- борошно – 100 грамів;
- цукор – 120 грамів;
- ванілін – дрібка;
- какао-порошок – 20 грамів;
- кава розчинна – 1 столова ложка;
- окріп – 2 столові ложки;
- розпушувач – 1 чайна ложка;
- олія рафінована.
Кавове просочення:
- окріп – ½ склянки;
- кава розчинна – 1 столова ложка;
- цукор – 2 столових ложки;
- коньяк (за бажанням) – 1-2 столових ложки.
Список інгредієнтів для вершкового крему на згущонці:
- вершки жирністю 33% і вище – 400 грамів;
- молоко згущене варене – 300 грамів.
Ще вам знадобиться зелений вершковий крем для оформлення, який готується з:
- вершки жирністю 33% і вище – 150 грамів;
- цукрова пудра – 100 грамів або за смаком;
- зелений харчовий барвник.
І, нарешті, інгредієнти для останнього виду крему, заварного білково-масляного, що буде використаний для декору:
- білки яєчні – 3 штуки;
- цукор – 150 грамів;
- масло вершкове – 200 грамів;
- харчові барвники.
Як зробити торт Їжачки в домашніх умовах
Спочатку треба спекти бісквіти. Для них вам знадобиться 11 яєць, з яких 7 ви використаєте повністю, а з 4-х лишаться білки. Тому, щоб продукт дарма не пропадав, можна для шоколадного бісквіта взяти 2 яйця і 4 білка. Тоді ви зекономите 2 яйця, а торт на смак вийде просто чудовим.
Для шоколадного бісквіту треба взяти форму діаметром 24 сантиметри. Коли бісквіт спечеться – дістаньте його з духовки, дайте трохи вихолонути, витягніть з форми. Коли бісквіт повністю вистигне – розріжте його навпіл.
Бісквіт на жовтках треба пекти в прямокутній формі 30 на 40 сантиметрів. Можуть бути і трохи менші розміри. Головне, щоб з пласту ви змогли вирізати коло діаметром 24 сантиметри та лишився ще бісквіт, з якого ви потім зробите їжаків.
Після цього, приготуйте вершковий крем. Детальний покроково оформлений рецепт з фото дивіться за посиланням у інгредієнтах.
Щоб шоколадний бісквіт вийшов ще смачнішим, додатково просочіть його спеціальним розчином. Робиться він дуже просто: треба з’єднати цукор і каву, додати окріп та розмішати. Коли суміш вистигне, можна додати ще 1 столову ложку коньяку.
Бісквіт треба рівномірно просочити чайною ложкою з боку зрізу.
Тепер, візьміть блюдо на якому будете подавати торт і покладіть на нього столову ложку крему. Зверху покладіть перший пласт шоколадного бісквіту зрізом вгору та розмажте по ньому половину крему.
Далі, треба покласти білий бісквіт, зверху другу половину крему та другу частину шоколадного бісквіту зрізом вниз. Після цього, можна ставити торт в холодильник.
Тим часом, можна готувати другий вид крему. Для цього візьміть охолоджені вершки, додайте цукрову пудру і невелику кількість зеленого барвника. До речі, ні в якому разі не можна брати барвники для крашанок.
Після цього, необхідно обмастити весь охолоджений торт зеленим кремом, намагаючись максимально вирівняти поверхню.
Як прикрасити дитячий торт Їжачок
Тепер лишилося зробити смачний білково-масляний крем для декору.
Готовий крем треба розділити на 4 частини і зафарбити в різні кольори. Наприклад, голубий і рожевий для квіточок, зелений для листочків. А крем, з яких будете робити голки, можна збити з топленим шоколадом. Докладний процес створення симпатяжок-їжачків описаний раніше в рецепті за посиланням.
Коли ви приготуєте їжачків, лишиться останній етап – оформити смачну галявину. Для цього, візьміть кулінарний шприц з різними насадками та робіть з торта галявину такою, як вам заманеться. Прикрашайте її квітами з крему, травичкою, листочками.
Після цього, можна прибирати торт в холодильник, щоб за ніч він просяк всіма кремами та стабілізувався. Врешті решт, у вас повинна вийти ось така краса.
Звісно ж, декорування може бути інакшим, адже кожен бачить казкову лісову галявину по-своєму.
Цей чудовий бісквітний торт обов’язково сподобається як дітям, так і дорослим.
Тому, якщо хочете порадувати своїх близьких чимось цікавим та смачним, готуйте цей смачний та красивий домашній торт Їжачок і насолоджуйтеся вишуканим десертом всі разом.