Соковиті і смачні дріжджові пиріжки з сиром і зеленою цибулею – це ароматна випічка, схожа за структурою на пампушки або часникові булочки, але з оригінальною подачею. Такий варіант випічки з дріжджового тіста ідеальний при подачі до борщу, розсольнику або томатного супу. Експериментуйте з зеленню і сирами (у мене сьогодні моцарелла) в складі начинки, додавайте оригінальні спеції і/або олії і дивуйте рідних смачною і пишною дріжджовий випічкою. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам готувати пиріжки в духовці правильно, швидко і просто.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Дріжджі, Зелена цибуля, Молоко, Олія рослинна, Сир моцарелла, Сіль, Цукор, Часник
Кухня: Українська кухня
Інгредієнти:
- молоко – 200 мл.;
- зелена цибуля – 100 гр;
- борошно – 500 гр;
- сир моцарелла – 150 гр;
- дріжджі – 30 гр;
- масло вершкове – 60 мл.;
- часник – 3 зубці;
- сіль – 1/2 ч.л.;
- олія рослинна – 50 мл.;
- цукор – 2 ст.л.;
- яєчні жовтки – 2 шт.
Зміст
Як приготувати пиріжки з зеленою цибулею і моцарелою
Щоб приготувати ароматну начинку для наших булочок, потрібно збити в блендері зелену цибулю з рослинною олією і часником.
Ароматну масу потрібно поперчити і посолити за смаком.
Додати дрібно натерту моцарелу. Змішати сирну начинку і залишити настоюватися в холодильнику.
Тим часом, слід замісити тісто. Змішати дріжджі, цукор, тепле молоко і трохи борошна. Залишити опару в теплому місці на чверть години.
Вбити в опару, що підійшла, жовтки, влити розтоплене тепле масло.
Потроху додавати борошно, замішуючи еластичне і м’яке тісто. Залишити грудочку дріжджового тіста в теплому місці на годину.
Наше тісто збільшиться вдвічі, тепер, можна формувати пиріжки.
Розкачати помірно тонкий шар тіста.
Вирізати невеликі кружечки, всередину кожного вкласти ложку начинки.
З’єднати краї тіста за допомогою вилки, виконавши надрізи вгорі кожного виробу. Залишити розстоятись на чверть години, після чого, відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати до рум’яної скоринки.
Але на цьому наші смачні домашні пиріжки з сирною начинкою ще не готові.
Потрібно ще змішати рослинну олію з залишками зелені і часнику та полити цією ароматною сумішшю ще гарячі дріжджові пиріжки.
Слід дати їм трохи охолонути і тепер уже можна пробувати.
Смачні та ароматні часникові пиріжки з начинкою із сиру і зелені виходять пишними і м’якими, а начинка – соковитою і пікантною. Приготування не займе багато часу, не потребує зайвих зусиль і безлічі складових. А ось результат точно порадує всіх любителів домашньої дріжджовий випічки.
Пиріжки з сиром і зеленою цибулею – відео-рецепти
Про інші варіанти нашої сьогоднішньої випічки нам розкажуть кулінарні блогери.
Це пиріжки з сиром гауда і зеленню з бездріжджового тіста, яке замішується на сметані і соді.
Наступний варіант дуже простий і швидкий – обійдемось, навіть, без духовки. Тісто теж замішувати не доведеться. Автор пропонує приготувати оригінальні і смачні пиріжки з лаваша на сковороді.
Цей відео-рецепт пропонує використати іншу начинку (яйце з цибулею), але мені дуже подобається заварне тісто, яке пропонує автор . Якщо вам теж сподобається це заварне тісто для пиріжків, то начинку ви зможете замінити самостійно.