Дріжджові пиріжки з сиром і зеленою цибулею

Дріжджові пиріжки з сиром і зеленою цибулею

Соковиті і смачні дріжджові пиріжки з сиром і зеленою цибулею – це ароматна випічка, схожа за структурою на пампушки або часникові булочки, але з оригінальною подачею. Такий варіант випічки з дріжджового тіста ідеальний при подачі до борщу, розсольнику або томатного супу. Експериментуйте з зеленню і сирами (у мене сьогодні моцарелла) в складі начинки, додавайте оригінальні спеції і/або олії і дивуйте рідних смачною і пишною дріжджовий випічкою. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам готувати пиріжки в духовці правильно, швидко і просто.

Інгредієнти:

  • молоко – 200 мл.;
  • зелена цибуля – 100 гр;
  • борошно – 500 гр;
  • сир моцарелла – 150 гр;
  • дріжджі – 30 гр;
  • масло вершкове – 60 мл.;
  • часник – 3 зубці;
  • сіль – 1/2 ч.л.;
  • олія рослинна – 50 мл.;
  • цукор – 2 ст.л.;
  • яєчні жовтки – 2 шт.

Як приготувати пиріжки з зеленою цибулею і моцарелою

Щоб приготувати ароматну начинку для наших булочок, потрібно збити в блендері зелену цибулю з рослинною олією і часником.

Дріжджові булочки з цибулею і моцарелою

Ароматну масу потрібно поперчити і посолити за смаком.

Дріжджові булочки з цибулею і моцарелою

Додати дрібно натерту моцарелу. Змішати сирну начинку і залишити настоюватися в холодильнику.

Дріжджові булочки з цибулею і моцарелою

Тим часом, слід замісити тісто. Змішати дріжджі, цукор, тепле молоко і трохи борошна. Залишити опару в теплому місці на чверть години.

Дріжджові булочки з цибулею і моцарелою

Вбити в опару, що підійшла, жовтки, влити розтоплене тепле масло.

Дріжджові булочки з цибулею і моцарелою

Потроху додавати борошно, замішуючи еластичне і м’яке тісто. Залишити грудочку дріжджового тіста в теплому місці на годину.

Дріжджові булочки з цибулею і моцарелою

Наше тісто збільшиться вдвічі, тепер, можна формувати пиріжки.

Дріжджові булочки з цибулею і моцарелою

Розкачати помірно тонкий шар тіста.

Дріжджові булочки з цибулею і моцарелою

Вирізати невеликі кружечки, всередину кожного вкласти ложку начинки.

Дріжджові булочки з цибулею і моцарелою

З’єднати краї тіста за допомогою вилки, виконавши надрізи вгорі кожного виробу. Залишити розстоятись на чверть години, після чого, відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати до рум’яної скоринки.

Дріжджові булочки з цибулею і моцарелою

Але на цьому наші смачні домашні пиріжки з сирною начинкою ще не готові.

Дріжджові булочки з цибулею і моцарелою

Потрібно ще змішати рослинну олію з залишками зелені і часнику та полити цією ароматною сумішшю ще гарячі дріжджові пиріжки.

Дріжджові булочки з цибулею і моцарелою

Слід дати їм трохи охолонути і тепер уже можна пробувати.

Дріжджові булочки з цибулею і моцарелою

Смачні та ароматні часникові пиріжки з начинкою із сиру і зелені виходять пишними і м’якими, а начинка – соковитою і пікантною. Приготування не займе багато часу, не потребує зайвих зусиль і безлічі складових. А ось результат точно порадує всіх любителів домашньої дріжджовий випічки.

Пиріжки з сиром і зеленою цибулею – відео-рецепти

Про інші варіанти нашої сьогоднішньої випічки нам розкажуть кулінарні блогери.

Це пиріжки з сиром гауда і зеленню з бездріжджового тіста, яке замішується на сметані і соді.

Наступний варіант дуже простий і швидкий – обійдемось, навіть, без духовки. Тісто теж замішувати не доведеться. Автор пропонує приготувати оригінальні і смачні пиріжки з лаваша на сковороді.

Цей відео-рецепт пропонує використати іншу начинку (яйце з цибулею), але мені дуже подобається заварне тісто, яке пропонує автор . Якщо вам теж сподобається це заварне тісто для пиріжків, то начинку ви зможете замінити самостійно.