Домашня яєчна локшина – як приготувати без води, тільки на яйцях

Раніше наші бабусі та мами в домашніх умовах виготовляли локшину для приготування смачних супів та гарнірів та ще й робили запаси для подальшого використання. Зараз, коли у будь-якому магазині є величезний вибір різних видів макаронних виробів, багато хто і не пам’ятає бабусиного рецепта домашньої локшини. Приготувати її надзвичайно просто, з використанням мінімальної кількості інгредієнтів. Трохи часу — і Ви отримаєте дуже смачну локшину, ніжну та водночас пругку. Великим плюсом мого рецепту є те, що я роблю тісто тільки з борошна та яєць, без води та штучних барвників. Спробуйте зробити домашню яєчну локшину для своїх рідних, а у процесі приготування Вам допоможе зовсім простий рецепт з покроковими фото.

Інгредієнти:

Домашня яєчна локшина - простий рецепт

  • яйця – 2 шт.;
  • сіль кухонна – 1 ч. л.;
  • борошно пшеничне – 700 гр.

Як зробити домашню локшину на яйцях

Щоб надати тісту гарного жовтого кольору, потрібно підібрати яйця з насиченими червонуватими жовтками. Поділюся з Вами своєю хитрістю: щоб тісто було легше замішувати, я заздалегідь охолоджую яйця в холодильнику протягом однієї години.

При виборі борошна для локшини вибираю білосніжне, вищого сорту. А перед замісом обов’язково перевіряю, щоб воно не «пливло».

Спочатку ретельно вимиваємо яйця під проточною водою (бажано використати мило).

Домашня яєчна локшина - простий рецепт

Розбиваємо яйця в миску та одразу солимо їх.

Домашня яєчна локшина - простий рецепт

Гарненько розбовтуємо виделкою білки з жовтками до однорідної маси.

Домашня яєчна локшина - простий рецепт

Далі невеликими порціями додаємо до яєць борошно. Просіваємо його через сито просто над мискою, щоб у тісті не було грудочок.

Домашня яєчна локшина - простий рецепт

Та одразу після кожного додавання перемішуємо суміш ложкою.

Домашня яєчна локшина - простий рецепт

На обробну дошку або на стіл насипаємо борошно, викладаємо тісто та починаємо інтенсивно вимішувати руками.

Домашня яєчна локшина - простий рецепт

Тісто повинно вийти пластичним, але досить тугим, у вигляді колобка.

Домашня яєчна локшина - простий рецепт

«Колобок» накриваємо плівкою або лляним рушником та залишаємо на 15-20 хвилин. Цей час потрібен для активізації клітковини, в результаті чого тісто буде легко розкачати тоненько.

Погляньте на фото. Я спеціально розрізала «колобок», щоб Ви побачили тісто в розрізі.

Домашня яєчна локшина - простий рецепт

Руками трохи сплющуємо тісто.

Домашня яєчна локшина - простий рецепт

Тепер беремо качалку та починаємо розкачувати тісто якомога тонкіше, щоб пласт майже просвічував. Далі трохи притрушуємо борошном та скручуємо, як на фото.

Домашня яєчна локшина - простий рецепт

Далі скручений пласт тіста нарізаємо ножем на шматочки.

Домашня яєчна локшина - простий рецепт

Від того, якими смугами Ви нарізаєте тісто, залежить ширина майбутньої локшини. Я зробила товстенькі смужки, бо у моїй сім’ї люблять, щоб домашня локшина була товстою.

Тепер розгортаємо смужки та викладаємо на притрушену борошном дошку або пергаментний папір.

Домашня яєчна локшина - простий рецепт

Довжину локшини визначаєте самі. Якщо плануєте варити суп, то можна нарізати смужки невеликої довжини, приблизно 4-5 см. А в гарнірі краще буде виглядати довга.

Домашня яєчна локшина - простий рецепт

Локшина повинна підсушитися при кімнатній температурі протягом 3-5 днів. Висихаючи, вона буде трохи темніти.

Домашня локшина на яйцях, без води

Не хвилюйтеся, у готовій страві локшина матиме гарний жовтуватий колір.

Суху домашню локшину можна зберігати в полотняному мішечку чи в закритому посуді з харчового пластику не більше 2 місяців.

Домашня локшина на яйцях, без води

Ось і всі хитрощі приготування локшини вдома. Ви завжди зможете зробити смачну локшину на яйцях, без води, скориставшись моїм покроковим рецептом з фото.