Страви з яєць користуються досить великою популярністю через свою ситність. Особливо на сніданок. Сьогодні я поділюся з вами досить простим, але детальним фоторецептом парового омлету з ковбасою у мультиварці. Завдяки додаванню сметани, він виходить надзвичайно пишним та ніжним. Я переконана, що скуштувавши омлет за цим рецептом один раз, ви будете готувати його знову й знову. Тому, пропоную розпочати.
Інгредієнти: Варена ковбаса, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Яйце
Як зробити омлет на пару в мультиварці
Для приготування парового омлету, нам знадобляться не тільки яйця, а й 2 кружечки вареної ковбаси, товщиною десь в 1 см. Не раджу економити на її якості , адже саме від неї буде залежати смак вашої страви.
Кожен кружечок спочатку ріжемо на смужечки, а ті, у свою чергу, нарізаємо кубиками.
Далі нам знадобляться силіконові формочки. Я брала чотири. Саме така кількість чудово стане у парову чашу мультиварки. Проте, можна викласти й більше формочок, якщо дозволяє місце.
Якщо ваші формочки виготовлені з силікону, то змащувати олією їх не потрібно, якщо ж вони зроблені з іншого матеріалу, то краще легенько змастити їх рослинною олією.
Викладаємо ковбасні кубики у кожну формочку.
Для приготування яєчної маси нам знадобляться 2 курячих яйця, столова ложка сметани та сіль.
Збиваємо усі компоненти за допомогою виделки або вінчика.
Залийте ковбасу збитими яйцями, але не до самого краю.
У чашу мультиварки налийте пів літра води й встановіть парову чашу.
Готувати страву будемо на режимі “Варіння” протягом 10 хвилин.
Ось так апетитно виглядає готовий паровий омлет з ковбасою.
А ще можна, як то кажуть, “вбити двох зайців” і приготувати дві страви у мультиварці одночасно. Усе дуже просто: коли ви щось готуєте в основній чаші мультиварки, можете виставити зверху й парову з формочками з омлетом.
А ще можна підготувати заготовки для парового омлету з вечора, викласти їх у парову чашу мультиварки й обрати програму відкладеного старту. В результаті ми отримаємо смачний та поживний сніданок наступного дня.
Як бачите, паровий омлет готується дуже швидко та просто. Спробуйте й переконайтеся самі! Смачного!