Пишний омлет з ковбасою, приготований на пару в мультиварці в силіконових формах

Страви з яєць користуються досить великою популярністю через свою ситність.  Особливо на сніданок.  Сьогодні я поділюся з вами досить простим, але детальним фоторецептом парового омлету з ковбасою у мультиварці.  Завдяки додаванню сметани, він виходить надзвичайно пишним та ніжним. Я переконана, що скуштувавши омлет за цим рецептом один раз, ви будете готувати його знову й знову.  Тому, пропоную розпочати.

Як зробити омлет на пару в мультиварці

Для приготування парового омлету, нам знадобляться не тільки яйця, а й 2 кружечки вареної ковбаси, товщиною десь в 1 см.  Не раджу економити на її якості , адже саме від неї буде залежати смак вашої страви.

Пишний омлет з ковбасою на пару в мультиварці в силіконових формах

Кожен кружечок спочатку ріжемо на смужечки, а ті, у свою чергу, нарізаємо кубиками.

Далі нам знадобляться силіконові формочки. Я брала чотири.  Саме така кількість чудово стане у парову чашу мультиварки.  Проте, можна викласти й більше формочок, якщо дозволяє місце.

Пишний омлет з ковбасою на пару в мультиварці в силіконових формах

Якщо ваші формочки виготовлені з силікону, то змащувати олією їх не потрібно, якщо ж вони зроблені з іншого матеріалу, то краще легенько змастити їх рослинною олією.

Викладаємо ковбасні кубики у кожну формочку.

Пишний омлет з ковбасою на пару в мультиварці в силіконових формах

Для приготування яєчної маси нам знадобляться 2 курячих яйця, столова ложка сметани та сіль.

Пишний омлет з ковбасою на пару в мультиварці в силіконових формах

Збиваємо усі компоненти за допомогою виделки або вінчика.

Пишний омлет з ковбасою на пару в мультиварці в силіконових формах

Залийте ковбасу збитими яйцями, але не до самого краю.

У чашу мультиварки налийте пів літра води й встановіть парову чашу.

Пишний омлет з ковбасою на пару в мультиварці в силіконових формах

Готувати страву будемо на режимі “Варіння” протягом 10 хвилин.

Пишний омлет з ковбасою на пару в мультиварці в силіконових формах

Ось так апетитно виглядає готовий паровий омлет з ковбасою.

А ще можна, як то кажуть, “вбити двох зайців” і приготувати дві страви у мультиварці одночасно.  Усе дуже просто: коли ви щось готуєте в основній чаші мультиварки, можете виставити зверху й парову з формочками з омлетом.

А ще можна підготувати заготовки для парового омлету з вечора, викласти їх у парову чашу мультиварки й обрати програму відкладеного старту. В результаті ми отримаємо смачний та поживний сніданок наступного дня.

Пишний омлет з ковбасою на пару в мультиварці в силіконових формах

Як бачите, паровий омлет готується дуже швидко та просто.  Спробуйте й переконайтеся самі! Смачного!