Глінтвейн є надзвичайно популярним зимовим напоєм у країнах Європи. Перші рецепти були відомі ще в Стародавньому Римі. Цей ароматний напій не лише чудово підіймає настрій, а й має цілющі властивості. Глінтвейн допомагає протистояти інфекціям та вірусам, сприяє швидшому видужанню та підвищенню імунітету. Проте не рекомендую ним зловживати 🙂
Інгредієнти: Гвоздика, Груші, Крохмаль кукурудзяний, Цедра апельсина, Цукор, Червоне сухе вино
Кухня: Німецька кухня
Існує безліч варіантів цього зігріваючого напою. Мій покроково оформлений рецепт грушевого глінтвейну з червоного вина зігріє та підніме настрій у зимову пору.
Інгредієнти:
- сухе червоне вино – 1 л;
- груші з хвостиками – 4 шт;
- коричневий цукор – 90 г;
- цедра з чверті апельсина;
- кукурудзяний крохмаль – 1,5 ч.л.;
- паличка кориці – 1 шт.;
- гвоздика – 2 шт.
Як приготувати грушевий глінтвейн з червоного вина
Насамперед кладемо в каструлю гвоздику, цедру апельсина та паличку кориці. Найкраще для приготування напою підійде емальований посуд.
Запалюємо вогонь на плиті й вливаємо вино. Зверніть увагу, що для розведення крохмалю нам знадобиться 50 г вина. Ні в якому разі не доводьте суміш до кипіння. Вино має добре прогрітись (65-70 °C). Додаємо цукор і розмішуємо його до розчинення.
Доки глінтвейн готується на слабкому вогні, приступаємо до підготовки груш. Знімаємо з них шкірку, не видаляючи хвостики.
Коли вино починає закипати, кладемо в каструлю груші. Будьте обережні та тримайте груші за хвостики, щоб не отримати опіки.
Варимо груші по черзі з обох боків. (7-9 хвилин на один бік)
Готові груші потрібно вийняти з каструлі та покласти на невеликі блюдця.
Гарячий грушевий глінтвейн потрібно обов’язково процідити. Це дасть змогу позбутись від цедри та спецій.
Повернувши напій на вогонь, розводимо крохмаль в 50 мл вина. Далі потрібно влити його в каструлю з вином і швидко перемішати.
Десертні груші чудово виглядатимуть як у цілому вигляді, так і в формі віяла (як на фото).
Перед подаванням потрібно залишити глінтвейн під кришкою на декілька хвилин. Це дасть змогу смакам та ароматам змішатись. Глінтвейн рекомендують подавати гарячим у високих скляних або керамічних келихах. Не забудьте трохи полити ним десерт із груші. Щоб створити святкову атмосферу, можна поставити в стакани коктейльні трубочки. Настав час смакувати ароматний зігріваючий напій, приготований у домашніх умовах.
Смачного:)