Бабусин овочевий суп з пельменями, обсмаженими у вершковому маслі

Думаю, що кожна господиня захоче швидко приготувати смачний суп, у якому мінімум інгредієнтів, але він дуже ситний. Тоді спробуйте приготувати суп за давнім рецептом моєї бабусі. Це буде ароматна та ситна перша страва з овочів, у яку ми додамо обсмажені у вершковому маслі пельмені. Сподіваюсь, що Вам сподобається цей рецепт.

Пельменний суп з овочами

Інгредієнти для пельменного супу на каструлю в 3 літри:

  • вершкове масло – 45 грамів;
  • цибулина – 1 штука;
  • пельмені – 300 грамів;
  • лист лавровий – 2 штуки;
  • сіль – за смаком;
  • кріп нарізаний – 20 грамів;
  • картопля – 4 штуки;
  • морква – 1 штука;
  • спеції для супу – 1 чайна ложка.

Як приготувати пельменний суп

За бабусиним рецептом, до страви не потрібно додавати традиційну засмажку з цибулі та моркви, тож затратимо на суп мінімум часу.

Наливаємо у каструлю воду та ставимо її на вогонь. Доки вона закипить, очищаємо цибулю, моркву та картоплю від шкірки. Усі овочі нарізаємо соломкою.

Пельменний суп з овочами

Вода закипіла, солимо її та усі овочі разом відправляємо у каструлю.

Пельменний суп з овочами

Тепер, доки овочі зваряться, на сковорідку кладемо вершкове масло, коли розтопиться, кладемо пельмені (в ідеалі — домашні) та злегка їх обсмажуємо з обох сторін. Оце і буде наша незвичайна засмажка для овочевого супу.

Пельменний суп з овочами

Така засмажка гарна ще й тим, що ми спершу обсмажуємо пельмені, а потім уже кладемо в бульйон. Обсмажені пельмені не розваряться та швидко зваряться в супі.

Отже, кладемо обсмажені пельмені в овочевий бульйон, додаємо спеції та лавровий лист. Суп має ще покипіти приблизно п’ять хвилин, знімаємо каструлю з вогню та накриваємо кришкою.

Овочевий суп з пельменями

Даємо супові настоятися під закритою кришкою хвилин десять. За цей час спеції та лавровий лист віддадуть свої аромати овочам, а пельмені дійдуть до готовності, але не будуть перевареними.

Овочевий суп з пельменями

Наливаємо ароматну та смачну першу страву у тарілки та подаємо на стіл. Суп вийшов настільки ситним, що далі їсти другу страву мої домашні уже не хочуть. Смачного!