Думаю, що кожна господиня захоче швидко приготувати смачний суп, у якому мінімум інгредієнтів, але він дуже ситний. Тоді спробуйте приготувати суп за давнім рецептом моєї бабусі. Це буде ароматна та ситна перша страва з овочів, у яку ми додамо обсмажені у вершковому маслі пельмені. Сподіваюсь, що Вам сподобається цей рецепт.
Інгредієнти: Вершкове масло, Картопля, Кріп, Лавровий лист, Морква, Пельмені, Сіль, Спеції, Цибуля
Інгредієнти для пельменного супу на каструлю в 3 літри:
- вершкове масло – 45 грамів;
- цибулина – 1 штука;
- пельмені – 300 грамів;
- лист лавровий – 2 штуки;
- сіль – за смаком;
- кріп нарізаний – 20 грамів;
- картопля – 4 штуки;
- морква – 1 штука;
- спеції для супу – 1 чайна ложка.
Як приготувати пельменний суп
За бабусиним рецептом, до страви не потрібно додавати традиційну засмажку з цибулі та моркви, тож затратимо на суп мінімум часу.
Наливаємо у каструлю воду та ставимо її на вогонь. Доки вона закипить, очищаємо цибулю, моркву та картоплю від шкірки. Усі овочі нарізаємо соломкою.
Вода закипіла, солимо її та усі овочі разом відправляємо у каструлю.
Тепер, доки овочі зваряться, на сковорідку кладемо вершкове масло, коли розтопиться, кладемо пельмені (в ідеалі — домашні) та злегка їх обсмажуємо з обох сторін. Оце і буде наша незвичайна засмажка для овочевого супу.
Така засмажка гарна ще й тим, що ми спершу обсмажуємо пельмені, а потім уже кладемо в бульйон. Обсмажені пельмені не розваряться та швидко зваряться в супі.
Отже, кладемо обсмажені пельмені в овочевий бульйон, додаємо спеції та лавровий лист. Суп має ще покипіти приблизно п’ять хвилин, знімаємо каструлю з вогню та накриваємо кришкою.
Даємо супові настоятися під закритою кришкою хвилин десять. За цей час спеції та лавровий лист віддадуть свої аромати овочам, а пельмені дійдуть до готовності, але не будуть перевареними.
Наливаємо ароматну та смачну першу страву у тарілки та подаємо на стіл. Суп вийшов настільки ситним, що далі їсти другу страву мої домашні уже не хочуть. Смачного!