Багато хто вважає, що соковиті та смачні котлети виходять тільки зі свинячого м’яса. Пропоную господиням спробувати приготувати за моїм покроковим рецептом з фото куряче філе на сковороді у вигляді котлет, гарними та соковитими шматочками курятини. Так, котлети будуть дуже соковитими, а не сухуватими, адже ми будемо готувати правильно, тому страва вийде смачною та ніжною, не менш смачною, ніж зі свинини. А буде дієтичною та корисною. Якщо Ви зацікавились моїм рецептом, то гайда готувати!
Інгредієнти: Борошно, Крохмаль, Куряча грудка, Оцет, Рослинна олія, Сіль, Сода
Інгредієнти:
- курячі грудки – 800 гр.;
- сода харчова – 5 гр.;
- оцет 9% – 20 гр.;
- крохмаль картопляний – 10 гр.;
- сіль – 5 гр.;
- рослинна олія – 50 гр.;
- борошно – 50 гр.
Як посмажити смачне куряче філе на сковороді шматочками
Спочатку гарно миємо курячі грудки під проточною водою та обсушуємо їх лляними серветками.
Далі нарізаємо курятину на порційні шматочки середнього розміру.
У глибоку миску викладаємо нарізане м’ясо, солимо, перчимо, гарненько перемішуємо.
Тепер змішуємо харчову соду з крохмалем і висипаємо цю суміш у миску до шматочків грудинки.
Вливаємо у миску оцет, добре перемішуємо та відставляємо курятину на п’ятнадцять хвилин для маринування. На фото нижче добре видно, що відбувається реакція соди та оцту, в результаті якої шматочки м’яса розм’якшуються, а крохмаль затримує у них сік, тому котлети будуть соковитими.
Коли мине час, запаніруємо кожен шматочок філе у борошні.
Далі наливаємо у сковорідку олію та обсмажуємо замариновані шматочки курятини з усіх сторін до гарної золотавої скориночки на середньому вогні.
Рекомендую м’ясо після обсмаження відразу викладати на паперову серветку, щоб вийшов зайвий жир.
Курячі котлетки повинні трошки охолонути, викладаємо їх на тарілки, додаємо будь-який гарнір та подаємо до столу.
Також, якщо у Вас залишаться смачні котлети, то холодними їх смак схожий на карбонат. М’ясо можна додавати до салатів або робити бутерброди.