Мариновані печериці запечені на мангалі на решітці-гриль - смачна грибна закуска

Мариновані печериці запечені на мангалі на решітці-гриль – смачна грибна закуска

Крім традиційних м’ясних закусок та соковитого шашлику меню для пікніка можна урізноманітнити смачними смаженими на мангалі на решітці для грилю печерицями, що попередньо маринуються в запашному соусі. Поєднання пікантного смаку та чудового аромату не залишать таку страву без уваги та заслуженої похвали учасників пікніка. 

Пропоную детальний рецепт з покроково зробленими фото кожного етапу приготування, що допоможе приготувати смачну грибну закуску на мангалі. Спробуйте мариновані печериці запечені на мангалі та переконайтеся, що це дуже смачно та просто.

Необхідні продукти:

мариновані печериці смажені на мангалі

  • печериці – 700 гр;
  • рослинна олія – 70 гр;
  • соус соєвий – 100 гр;
  • сік із половинки лимона;
  • часник сушений – 10 гр.

Для смаження на мангалі гриби потрібно вибирати середнього розміру, бо під час приготування гриби втрачають багато вологи та сильно зменшуються у розмірі. А дуже дрібні грибочки можуть провалитися крізь отворі решітки для грилю.

Як приготувати печериці на мангалі на решітці-гриль

Перед початком приготування потрібно ретельно промити гриби. Для цього печериці на 10 хвилин заливаємо холодною водою. Після чого руками або щіточкою відмиваємо забруднення.

мариновані печериці смажені на мангалі

Як маринувати печериці в соєвому соусі

Приступаємо до приготування соєвого маринаду. Для початку в глибоку піалу вичавлюємо сік із половинки лимона.

мариновані печериці смажені на мангалі

В ємність з маринадом доливаємо рослинну олію та соєвий соус, приправляємо сушеним часником. Не рекомендую класти в маринад свіжий подрібнений часник через те, що під час смаження на мангалі шматочки часнику на поверхні печериць обвугляться і додадуть неприємного запаху грибам.

мариновані печериці смажені на мангалі

Компоненти маринаду для печериць ретельно перемішуємо до повного розчинення гранул часнику.

мариновані печериці смажені на мангалі

Після цього, заливаємо ароматним маринадом гриби та залишаємо приблизно на годину. Під час маринування печериці можна декілька разів обережно перемішати.

мариновані печериці смажені на мангалі

Оцінити вигляд вже маринованих грибів допоможе наступне фото.

мариновані печериці смажені на мангалі

Як смажити печериці на мангалі

Підготовлені печериці викладаємо щільними рядами на решітку для гриля.

Мариновані печериці на мангалі на решітці-гриль

Для готовності грибів достатньо смажити їх приблизно 20 хвилин на мангалі з розпаленим деревним вугіллям.

Мариновані печериці на мангалі на решітці-гриль

При цьому, кожні 5-7 хвилин потрібно перевертати решітку з печерицями, щоб вони рівномірно смажилися та не пригорали.

Мариновані печериці на мангалі на решітці-гриль

За кілька секунд до готовності гриби мають дуже апетитний вигляд, про що свідчить наступне фото.

Мариновані печериці на мангалі на решітці-гриль

Ароматні, з нотками пряних спецій та диму грибочки перекладаємо з решітки-гриль на блюдо та пригощаємо близьких грибною закускою.

Мариновані печериці на мангалі на решітці-гриль

В такий спосіб смажені на мангалі печериці виходять дивовижно смачними. Цього разу вони були вмить з’їдені, навіть швидше ніж м’ясний шашлик. 🙂

Мариновані печериці запечені на мангалі – відео-рецепти

Перший відео-рецепт дуже простий та мінімально калорійний, а тому, неодмінно дізнайтесь як автор готує смачні печериці на грилі.

Ці смачні запечені на решітці печериці в майонезі не будуть зайвим на природі. Автор використовує дуже цікавий маринад з доступних інгредієнтів. Запечені на вугіллі гриби виходять соковиті і смачні. Ця дивовижно ароматна грибна закуска внесе в меню пікніка різноманітність і зробить трапезу на природі просто незабутньою. Справжнє грибне задоволення!

Ну і ще один відео-рецепт – печериці на мангалі по-кавказьки. Смачні гриби на шампура – ароматні та соковиті.

Сподіваюся, що ці прості та швидкі у втіленні способи приготування грибної закуски на мангалі сподобаються і вам. Всім смачного!