Сьогодні пропоную приготувати до чаю смачні та красиві макові булочки. Ця випічка у формі вузликів відома під назвою Babka Knot (Бабка Нот). Даний рецепт родом із Англії, однак, різноманітні красиві та смачні макові булочки оригінальних форм зустрічаються в кондитерських багатьох країн світу. Мені до смаку варіант здобних булочок саме з маковою начинкою, однак, при приготуванні в домашніх умовах такої дріжджової випічки ви можете сміло використовувати будь-яку іншу начинку за смаком. Сподіваюся, мій рецепт у супроводі покроково зроблених фото допоможе вам правильно виконати всі етапи приготування та красиво зліпити англійські булочки з маком у формі вузликів.
Інгредієнти: Англійське дріжджове тісто, Макова начинка, Молоко, Цукрова пудра, Яйце
Кухня: Англійська кухня
Для булочок Бабка Нот потрібно взяти:
- 1 порцію здобного дріжджового тіста по-англійськи;
- 1 порцію макової начинки;
- 1 яйце (жовток) + 1,5 ст. ложки молока
Зміст
Як красиво зробити булочки з маком за англійським рецептом
Щоб майбутня випічка вийшла правильної форми, необхідно поділити готову порцію англійського дріжджового тіста на рівні шматочки вагою 90 грам (для точності можна скористатися вагами).
Далі, беремо порційний шматок тіста і розкачуємо в пласт товщиною приблизно 0,5 см та розміром десь 10 на 20 см. На тісто рівномірно викладаємо шар макової начинки.
Далі скручуємо тісто трубочкою, розрізаємо її навпіл вздовж, при цьому не доходячи до краю, приблизно, 1,5 см.
Отримані половинки рулету потрібно згорнути таким чином, начебто зав’язати їх вузликом. Щоб випічка виглядала більш акуратно та красиво, ховаємо кінці тіста під низ булочки. Аналогічно обробляємо інші шматочки тіста та формуємо булочки.
Включаємо духовку та прогріваємо до 180 градусів.
Сформовані макові булочки розкладаємо на вислане пергаментом деко, прикриваємо серветкою, щоб не завітрилися та залишаємо розстоюватися, приблизно, на півгодини.
В піалі збиваємо курячий жовток з молоком та обмазуємо всі макові булочки. Після цього, можна ставити в духовку випікатися протягом 25 хвилин.
Коли англійські булочки достатньо зарум’янилися, виймаємо їх з духовки.
Перекладаємо випічку з гарячого деко на серветку та даємо охолонути.
Залишається посипати цукровою пудрою наші і без того красиві булочки, щоб вони стали ще більш апетитними, і можна пити чай. ?
В середині булочки з маком Babka Knot такі ж апетитні, як і зовні.
Красиві здобні булочки з маком – відео-рецепти
Перший відео-рецепт покаже як правильно сформувати красиві булочки у вигляді вузлика Бабка Нот. Зауважу, що в якості начинка автор використовує нутеллу.
Наступний відео-рецепт не належить до англійської кухні, але допоможе приготувати власними руками не менш смачні макові булочки-віночки.
А цей відео-рецепт підкаже ідеї та навчить як швидко та правильно сформувати булочки з маком різними способами. Скористайтесь порадами автора і ваша домашня випічка вийде не тільки смачна, але і дуже оригінальна, красива та гарна.
Запропоновані гарні та смачні здобні булочки з маком будуть доречні не лише до сімейного чаювання. Їх можна приготувати і до приходу гостей або щоб урізноманітнити святковий великодній чи то різдвяний стіл.