Баклажани смажені в клярі можуть урізноманітнити як холодні закуски так і гарячі, а також, закуски для святкового столу, для фуршету, а можуть і просто замінити одну з щоденних трапез.
Інгредієнти: Баклажани, Борошно, Молоко, Перець чорний мелений, Сіль, Соняшникова олія, Яйце
Для того щоб на вашому столі з’явилася ця проста, але смачна і ситна закуска з баклажанів вам знадобиться:
- баклажани середнього розміру – 3 шт .;
- яйця – 1шт .;
- молоко – 100 мл;
- борошно – 2 столові ложки;
- сіль, перець – за смаком;
- олія соняшникова.
Як приготувати баклажани в клярі
Помиті баклажани разом зі шкіркою нарізаємо кружечками, товщиною до 1 см.
Пересипаємо сіллю і даємо постояти 30 хвилин.
Зливаємо рідину. При бажанні можна промокнути баклажани паперовим рушником, але я вважаю це зайвим.
Щоб приготувати кляр – змішуємо яйце, молоко, сіль і борошно.
Кожен шматочок баклажанів обмакиваем в кляр і смажимо в попередньо розігрітій олії на сковороді до красивої, хрусткої золотистої скоринки.
Зверху, баклажани смажені в клярі можна посипати дрібно нарізаною зеленню, часником, а можна і натертим на дрібній тертці твердим сиром.
На стіл можна подавати як гарячими, так і холодними.
Ось так, все дуже просто, а дуже смачна закуска з баклажанів, за рецептом “Баклажани в клярі”, смажені – готова.
Експериментуйте і знайдіть свій унікальний смак!
Відео простого рецепта “Баклажани в клярі” – канал Ютуб “Доступная Еда YamiRecipes”.