Закуска з баклажанів, рецепт – Баклажани в клярі, смажені

Баклажани смажені в клярі можуть урізноманітнити як холодні закуски так і гарячі, а також, закуски для святкового столу, для фуршету, а можуть і просто замінити одну з щоденних трапез.

Для того щоб на вашому столі з’явилася ця проста, але смачна і ситна закуска з баклажанів вам знадобиться:

  • баклажани середнього розміру – 3 шт .;
  • яйця – 1шт .;
  • молоко – 100 мл;
  • борошно – 2 столові ложки;
  • сіль, перець – за смаком;
  • олія соняшникова.

Як приготувати баклажани в клярі

Помиті баклажани разом зі шкіркою нарізаємо кружечками, товщиною до 1 см.

Пересипаємо сіллю і даємо постояти 30 хвилин.

Зливаємо рідину. При бажанні можна промокнути баклажани паперовим рушником, але я вважаю це зайвим.

Щоб приготувати кляр – змішуємо яйце, молоко, сіль і борошно.

Кожен шматочок баклажанів обмакиваем в кляр і смажимо в попередньо розігрітій олії на сковороді до красивої, хрусткої золотистої скоринки.

baklazhany-v-kljare

Зверху, баклажани смажені в клярі можна посипати дрібно нарізаною зеленню, часником, а можна і натертим на дрібній тертці твердим сиром.

На стіл можна подавати як гарячими, так і холодними.

Ось так, все дуже просто, а дуже смачна закуска з баклажанів, за рецептом “Баклажани в клярі”, смажені – готова.

Експериментуйте і знайдіть свій унікальний смак!

Відео простого рецепта “Баклажани в клярі” – канал Ютуб “Доступная Еда YamiRecipes”.