Ви вже шукаєте рецепт новорічного торта? Хочете здивувати всіх своїми кондитерським талантами, але в передсвятковій метушні немає бажання довго стирчати на кухні? Тоді ви вже знайшли простий і оригінальний рецепт торта, який можна зробити як на Новий рік, так і на день народження. Це дуже смачний та простий у виконанні домашній торт Грільяж.Покроково оформлений фото-рецепт я хочу запропонувати вам і розповім як спекти неймовірно смачний горіховий торт без борошна, на повне приготування якого у вас піде, від сили, не повні дві години.
Інгредієнти: Вафельний корж, Вершки, Вершкове масло, Горіхи волоські, Згущене молоко варене, Коньяк, Сметана, Темний шоколад, Цукор, Яйця
І так, знайомтеся – домашній горіховий торт на вафлі. Корж-безе з волоськими горіхами, доповнений кремовим прошарком з масла зі згущеним молоком і вкритий шоколадною глазур’ю. Таке поєднання смаків, ароматів і текстур нікого не залишить байдужим. Список продуктів для десерту простий.
Горіховий корж:
- цукор – 200 гр;
- волоські горіхи мелені – 250 гр;
- волоські горіхи рубані – 50 гр;
- сметана – 3 ст.л.;
- яйця курячі – 3 шт.;
- вафельний корж – 1 шт.
Крем:
- вершкове масло – 100 гр;
- згущене молоко варене – 200 гр;
- коньяк – 2 ст.л.
Шоколадна глазур:
- чорний або молочний шоколад – 100 гр;
- жирні вершки – 80 гр.
Як зробити горіховий торт Грільяж
Насамперед, займемося горіховим коржем. Випікаємо його як рекомендує покроковий рецепт з фото, на який ви потрапите пройшовши за посиланням. Після того, готовому коржу даємо повністю охолонути.
Поки горіховий корж доходить до потрібного нам стану, нам нудьгувати ніколи – зіб’ємо масляний крем з вареним згущеним молоком. Залиште його на кухні до запитання: в холодильнику він затвердіє і доведеться повторно чекати розм’якшення масла.
Верх і боки горіхового напівфабрикату змащуємо кремом і вирівнюємо. Ставимо наше творіння в холодильник, щоб крем затвердів, мінімум на півгодини.
Глазур для цього торта, в принципі, може бути будь-яка. Та, яку роблю я, готується за пару хвилин. Просто розтопіть на водяній бані або самому повільному вогні поламану шоколадку з вершками. Чим вершки жирніші, тим краще. Якщо ви взяли вершки з жирністю менше 25%, то беріть їх тільки 50 гр і додатково покладіть 15-грамовий шматочок масла. Остудіть готову шоколадну глазур перед нанесенням на крем до кімнатної температури. Слідкуйте, щоб вона не розтопила масло.
Залишилося тільки прикрасити торт. Робиться це просто. Акуратно вилийте глазур на торт. Я розрівняйте її чайною ложкою, формуючи нерівності і допомагаючи стекти на боки красивими смужками. Перед дегустацією відправте торт в холодильник, щоб глазур повністю затверділа. На це знадобиться не більше 10-15 хвилин.
Після цього, смачний домашній торт з горіховим безе і масляним кремом можна подавати до столу і чекати захоплених відгуків від своїх гостей.
Повірте, одним шматочком ніхто не обмежиться навіть в кінці застілля. ?
Сподіваюся, що мій простий горіховий торт без борошна поповнить ваш набір рецептів святкових та новорічних тортів. Смачних вам шедеврів!