Горіховий бісквіт без борошна і крохмалю - бісквітний м'який грильяж для торта

Горіховий бісквіт без борошна і крохмалю – бісквітний м’який грильяж для торта

Волоські горіхи за ціною значно доступніші за заморські аналоги, а випічка з ними дуже смачна. Пропоную переконатися в цьому і зробити разом зі мною дуже смачний бісквітний горіховий корж без борошна, манки чи крохмалю. Процес приготування – дуже простий, дотримуйтесь моїх порад і звіряйте свої результати з покроково зробленими фото. У підсумку, у вас вийде не звичайний корж, а ароматний, з насиченим горіховим смаком. І хоч я і називаю його бісквітом, але по своїй текстурі він більше схожий на м’який грильяж. Цей горіховий бісквіт без борошна вам не вдасться розрізати навпіл – він просто розкришиться. Тому, якщо ви хочете отримати тонкий горіховий корж-безе чи бісквітний м’який грильяж, то використовуйте для випічки 2 форми і 2 вафлі. Останні потрібні, щоб корж під час випічки не прилип до дна форми і не підгорів. І так, покроковий рецепт з фото демонструє всі етапи приготування.

Складові:

  • волоські горіхи мелені – 250 гр;
  • волоські горіхи рубані – 50 гр;
  • цукор – 200 гр;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • сметана – 3 ст.л.;
  • вафельний корж – 1 шт.

Як приготувати горіховий бісквіт без борошна

Насамперед, підготуємо горіхи. Всього нам знадобиться 300 грам. Я їх злегка прожарюю на сковороді для поліпшення смаку. 250 гр я подрібнюю блендером з 2 ст.л. цукру, взятого із загальної кількості. Залишок – рублю ножем на великі шматочки.

Білково-горіховий корж для торта

Яйця відправляємо в глибоку миску, всипаємо цукор і збиваємо міксером не менше 5 хвилин. На виході ми повинні отримати густу світлу масу, збільшену в об’ємі у 3-4 рази.

Білково-горіховий корж для торта

Вмішуємо в неї сметану і горіхи.

Білково-горіховий корж для торта

Дно роз’ємної форми, яка збігається за розміром з вафельним пластом (в моєму випадку 23 см), вистилаємо пергаментом. Кладемо на нього вафлю і виливаємо горіхову масу.

Білково-горіховий корж для торта

Сушимо наш корж з волоськими горіхами в теплій духовці заздалегідь прогрітій до температури, приблизно, 160°С 40-45 хвилин. Якщо зверху він почне темніти, накрийте форму листом пергаменту.

Готовий смачний та оригінальний горіховий бісквіт залишаємо остигати в духовці. Щоб витягти корж, схожий на безе з горіхами з форми, проводимо ножем уздовж бортів і знімаємо їх.

Білково-горіховий корж для торта

Такий насичений горіховий напівфабрикат відмінно підійде в якості нижнього шару в багатокомпонентні мусові торти. А можете просто доповнити його смачним та самим простим масляним кремом зі згущеним молоком і швидко насолоджуватися неперевершеним горіховим десертом. Смачних вам шедеврів та успіхів у кулінарії!