Запропонований сьогодні кавово-шоколадний крем із маскарпоне і вершків готується без яєць. Він відмінно підходить для наповнення не тільки торта Тірамісу, але і для будь-якого бісквітного торта та десертів. Зауважу, що його приготуванням потребує вашої уваги. Якщо шоколад і каву недостатньо охолодити, то крем попливе, вийде рідким і відновити його вже не буде можливості. Щоб вершково-шоколадний крем для Тірамісу з маскарпоне та кави вийшов достатньо густим, потрібно точно слідувати покроково викладеним в фото-рецепті рекомендаціям. Творіть не поспішаючи і насолоджуйтеся як процесом, так і результатом.
Інгредієнти: Ванілін, Вершки, Вода, Кава, Сир маскарпоне, Цукрова пудра, Шоколад білий
Для крему Тірамісу нам знадобиться:
- 400 мл 33% вершків;
- 1 банка (250 гр) вершкового сиру маскарпоне 70%;
- 50 мл води + 1 ч. ложка меленої кави;
- 250 грам цукрової пудри + 1,5 грама ваніліну;
- 30 грам молочного шоколаду.
Як приготувати кавово-шоколадний крем із маскарпоне і вершків для Тірамісу
Приготування починаємо того, що заздалегідь виймаємо сир маскарпоне з холодильника. Потрібно щоб він став м’яким, тоді його легко можна збити.
Заварюємо каву і даємо їй повністю охолонути.
Шоколад ламаємо на шматочки і розтоплюємо на водяній бані або у мікрохвильовій печі на маленькій потужності, вмикаючи її декілька разів по 10 секунд. У перерві перемішуємо шоколад. Коли він повністю розтопиться, охолоджуємо до 25°С.
Маскарпоне збиваємо міксером разом з цукровою пудрою і ваніллю, вливаємо до отриманої маси шоколад. На повільній швидкості збиваємо все разом.
В окремому посуді збиваємо холодні вершки до м’яких піків. Не можна доводити вершки до стійкої структури, бо вони почнуть відсікатися в момент змішування з сирною масою. Перед тим, як змішати вершки з маскарпоне, через маленьке ситечко проціджуємо холодну каву прямо в сирну масу і перемішуємо до однорідної текстури. Тільки після цього вводимо вершки. Робимо це за допомогою лопатки, міксером в цей час краще не користуватися.
Шоколадно-вершковий крем для Тірамісу без яєць за цим рецептом виходить дуже ніжний, з легким відтінком кави і шоколаду. Прибираємо його в холодильник на годину. За цей час вершковий крем з маскарпоне набуде більш щільну текстуру (стане більш густим) і з ним легко буде працювати.
Цей відео-рецепт дасть вам можливість приготувати з вершків та маскарпоне неймовірно смачний кавовий крем.
А скориставшись порадами автора ютуб-каналу “Просторецепт” зможете зробити у домашніх умовах легкий шоколадний крем із маскарпоне білого кольору. Всі етапи приготування покроково демонструє відео-рецепт.