Печінковий салат з морквою і цибулею, яйцями і картоплею

Печінковий салат з морквою і цибулею, яйцями і картоплею

Шаровий печінковий салат з морквою і цибулею, яйцями і картоплею – ситна та ароматна страва для святкового або повсякденного меню. Цей дуже смачний майонезний салат з печінкою відмінно урізноманітнює смак овочевих страв, доповнить свіжі овочі та м’ясо. Крім того, він ситний, поживний і досить легкий в приготуванні. Покроково оформлений рецепт з фото детально демонструє всі етапи його приготування цієї холодної страви.

Складові:

Листковий салат з печінкою

  • печінка – 500 гр;
  • картопля – 2 шт.;
  • майонез – 1 упаковка;
  • морква – 300 гр;
  • перець чорний мелений;
  • яйця – 5 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • цибуля – 2 шт.

Як приготувати печінковий салат шарами

Приготування починається з підготовки всіх продуктів для страви. Потрібно заздалегідь відварити картоплю, яйця, а потім – очистити їх і натерти. Сиру моркву потрібно натерти на крупній терці. Відварену печінку, також, потрібно натерти. Можна брати як курячу, так і свинячу печінку. Коли вже всі компоненти страви підготовлені, можемо починати приготування і оформлення салату.

Для початку, потрібно змастити рослинною олією дно салатниці і її бортики.

Листковий салат з печінкою

Нарізати на кубики цибулю.

Листковий салат з печінкою

Пасерувати її до прозорості.

Листковий салат з печінкою

Всипати терту морквину і готувати овочі до м’якості. Довести овочі до необхідного смаку за допомогою перцю і солі.

Листковий печінковий салат з морквою і цибулею, яйцями і картоплею

Першим шаром викласти в салатник терту картоплю. Покрити її сіточкою з майонезу.

Листковий салат з печінкою

Викласти поверх картоплі терту печінку та покрити компонент майонезом.

Листковий печінковий салат з морквою і цибулею, яйцями і картоплею

Висипати на шар печінки терті яйця і змастити їх майонезною сіточкою.

Листковий печінковий салат з морквою і цибулею, яйцями і картоплею

Сформувати чергові шари з печінки та майонезу.

Листковий печінковий салат з морквою і цибулею, яйцями і картоплею

Покрити листковий салат охолодженою засмажкою з моркви і цибулі та нанести останній шар майонезу. Рівномірно розподілити його по всій поверхні страви ложкою. Якщо майонез нанести гарним малюнком чи візерунком, то можна залишити не вирівнюючи.

Листковий печінковий салат з морквою і цибулею, яйцями і картоплею

Ну що ж, на цьому етапі простий, але дуже смачний печінковий салат з морквою і цибулею, яйцями і картоплею готовий! Тепер варто лише дати салату настоятися і можна подавати їдокам до столу як холодну закуску!

Відео-рецепт печінкового салату від ютуб-каналу First Culinary Ukraine поможе зробити у домашніх умовах не менш смачний, але інший за смаком та складом інгредієнтів, шаровий салат з відвареної печінки.

Готуйте різноманітно, смачно та з задоволенням!