Такий солодкий букет однозначно вразить того, кому він буде призначений. Гарний домашній фруктовий торт Букет Троянд з вершкового крему і бісквіта – просто шикарний подарунок на день народження для будь-якої жінки, дівчини або дівчинки. Відразу скажу, що це складний торт, над яким потрібно добре попрацювати. Покроково оформлений рецепт з фото розкриє перед вами всі тонкощі і нюанси його приготування, збірки та оформлення. А це дозволить вам зробити своїми руками таке ж смачне і солодке диво.
Для торта нам знадобиться:
- 1 порція червоного оксамитового бісквіта;
- 1 порція шоколадно-вершкового крему Тірамісу;
- 1 порція білково-масляного крему для квітів і прикраси торта;
- харчовий барвник (зелений та бузковий);
- 1 банка (350 гр) консервованих ананасів;
- 6 штуки свіжих ківі.
Як зробити торт Букет Троянд в домашніх умовах
Насамперед, печемо три бісквітних коржа прямокутної форми. Коли вони повністю охололи, їх можна скласти один на один, переклавши кожен корж пергаментом. Загортаємо їх в плівку і прибираємо в холодне місце до моменту складання торта.
Наступним етапом готуємо крем-Тірамісу, змащуємо їм перший корж і викладаємо на нього шматочки нарізаних ківі і ананасів.
Так само чинимо з другим шаром. Накриваємо начинку третім коржем і залишаємо просочуватися на 3-4 години. Я, як правило, роблю цей етап ввечері, щоб торт добре просочився вночі. Тоді він добре буде тримати форму.
Верхній корж покриваємо плівкою і кладемо на нього дошку. Вона злегка придавить торт і він добре склеїться.
Настав наступний день – торт стабілізувався, а значить, ми формуємо букет. Обрізаючи ножем боки, надаємо десерту форму букета. Щоб полегшити собі роботу, можна зробити трафарет з паперу потрібної вам форми.
Обрізки торта викладаємо наверх і закруглюємо шматочки руками і кремом. Якщо десь куточки стирчать, їх сміливо обрізаємо. В самому кінці обрізаємо верх букета (широкий кінець торта) під кутом 45°. Це нам потрібно для того, щоб троянди з крему не стояли вертикально на букеті, а були під ухилом.
Торт сформован, тепер, будемо оформляти його заварним білково-масляним крем. Для роботи використовуємо маленьку насадку, у якій з одного боку плоский край, а з іншого рифлений. Починаємо отсаживать білий крем по центру букета і спускаємося до краю. Потім оформляємо букет з іншого краю.
Частина крему підфарбовуємо зеленим барвником і наносимо стрічки по верхньому і нижньому краю торта. Робимо стрічку і бант трохи нижче середини торта.
Основу букета також закриваємо маленькими зеленими «зірочками».
Крем виділений для троянд підфарбовуємо бузковим кольором та додаємо 1/3 чайної ложки золотого кандурина. Він додасть перламутровий відтінок квітам.
Робимо троянди з крему на кукурудзяні палички і вставляємо їх відразу в торт.
Між трояндочками наносимо зелені листочки. У центр троянд вставляємо золотий кондитерський бісер.
Кондитерським бісером прикрашаємо також стрічки з бантом і прибираємо торт в холодній місце.
Одержувач торта в захваті, всі захоплюються вашим десертом і вже не важливо, що вам довелося попотіти перш ніж такий шикарний букет троянд з крему і бісквіта з’явився на святковому столі.