Сьогодні вирішила спекти дуже смачний та вишуканий бісквітний рулет Червоний оксамит. Начинка – карамельний вершковий кремом з маскарпоне з тонким відтінком кави. Крім того, бісквітний корж має кисленьке фруктово-ягідне просочення, зроблене з яблук і журавлини. Таке просочення для бісквітів прекрасно гармонує з усіма складовими десерту і тонко підкреслює його смакові якості. Покроково оформлений фото-рецепт допоможе і вам легко і просто зробити вишуканий бісквітний рулет Червоний оксамит в домашніх умовах.
Інгредієнти: Бісквітний рулет, Вершки, Вода, Кава, Просочення, Сир маскарпоне, Цукрова пудра
Нам знадобиться:
- 1 готовий бісквіт для рулету червоний оксамит;
- 150 грамів фруктово-ягідного просочення для бісквіта;
- 1,5 ч. ложки ванільної цукрової пудри для посипання;
Для крему з маскарпоне:
- 400 мл 33% вершків;
- 250 грам (1 банка) сиру маскарпоне 78%;
- 1 ч. ложка меленої кави + 25 мл окропу;
- 90 грам ванільною цукрової пудри;
- 2 столові ложки карамелі.
Зміст
Як приготувати бісквітний рулет Червоний оксамит
Поки спечений бісквітний корж для рулету охолоджується (покроковий рецепт червоного бісквіту знайдете за посиланням в інгредієнтах) займемося начинкою.
Вершковий крем з маскарпоне для рулету
Розчинну каву заливаємо окропом, даємо їй настоятися та охолонути.
Беремо холодні вершки, переливаємо їх у високу склянку і починаємо збивати при низькій швидкості блендера. Потім, всипаємо цукрову пудру по одній ложці і продовжуємо збивати. Як тільки всипали всю пудру, збільшуємо швидкість у міксера. Збиваємо вершки з пудрою до м’яких піків. Тобто, вершки збільшилися майже в два рази в обсязі, з’явилася густа консистенція, але при піднятті віночка, піки не тримають щільну форму.
Маскарпоне (кімнатної температури) змішуємо з карамеллю і збиваємо до повного їх поєднання. Потім, проціджуємо холодну каву крізь дрібне сито і вливаємо її до маскарпоне, збиваємо. Тепер потрібно перекласти всі вершки в діжу до маскарпоне з карамеллю та кавою. Починаємо збивати на середній швидкості до отримання гладкої текстури. На цьому етапі, головне не перебити вершки. Крем повинен вийти, як показано на фото. Таким вершковим кремом з маскарпоне дуже зручно змащувати коржі, або формувати квіти для прикрашання тортів.
Збираємо рулет Червоний оксамит
1,5 ч.л. фруктово-ягідного просочення перекладаємо в корнет. Це нам знадобиться на прикрашання рулету. Далі, повністю остиглий бісквітний рулет розгортаємо, наносимо тонким шаром клюквенно-яблучне просочення і розрівнюємо його спатулою.
Наступним шаром викладаємо вершковий крем з маскарпоне, розрівнюємо його, не доходячи до дальнього краю близько п’яти сантиметрів.
Дуже ніжно звертаємо рулет. Щоб прикрасити десерт, зверху хаотично наносимо тонкі смужки просочення.
Крізь сито припудрюємо цукровою пудрою.
Відрізаємо з кожного краю рулету нерівні кінчики і … красивий, вишуканий та дуже смачний бісквітний рулет Червоний оксамит готовий!
Готовий десерт відправляємо в холодильник для просочування, стабілізації та очікування часу свого виходу на святковий стіл.
Сподіваюсь, цей цікавий, оригінальний та достатньо простий рецепт бісквітного рулету припав вам до душі і ви будете часто готувати його для своїх рідних і гостей. ?