Бісквітний рулет Червоний оксамит - з кремом маскарпоне і ягідно-фруктовим просоченням

Бісквітний рулет Червоний оксамит – з кремом маскарпоне і ягідно-фруктовим просоченням

Сьогодні вирішила спекти дуже смачний та вишуканий бісквітний рулет Червоний оксамит. Начинка – карамельний вершковий кремом з маскарпоне з тонким відтінком кави. Крім того, бісквітний корж має кисленьке фруктово-ягідне просочення, зроблене з яблук і журавлини. Таке просочення для бісквітів прекрасно гармонує з усіма складовими десерту і тонко підкреслює його смакові якості. Покроково оформлений фото-рецепт допоможе і вам легко і просто зробити вишуканий бісквітний рулет Червоний оксамит в домашніх умовах.

Нам знадобиться:

Для крему з маскарпоне:

  • 400 мл 33% вершків;
  • 250 грам (1 банка) сиру маскарпоне 78%;
  • 1 ч. ложка меленої кави + 25 мл окропу;
  • 90 грам ванільною цукрової пудри;
  • 2 столові ложки карамелі.

Як приготувати бісквітний рулет Червоний оксамит

Поки спечений бісквітний корж для рулету охолоджується (покроковий рецепт червоного бісквіту знайдете за посиланням в інгредієнтах) займемося начинкою.

Вершковий крем з маскарпоне для рулету

Розчинну каву заливаємо окропом, даємо їй настоятися та охолонути.

Беремо холодні вершки, переливаємо їх у високу склянку і починаємо збивати при низькій швидкості блендера. Потім, всипаємо цукрову пудру по одній ложці і продовжуємо збивати. Як тільки всипали всю пудру, збільшуємо швидкість у міксера. Збиваємо вершки з пудрою до м’яких піків. Тобто, вершки збільшилися майже в два рази в обсязі, з’явилася густа консистенція, але при піднятті віночка, піки не тримають щільну форму.

Домашній бісквітний рулет з вершковим кремом з маскарпоне і ягідної просоченням

Маскарпоне (кімнатної температури) змішуємо з карамеллю і збиваємо до повного їх поєднання. Потім, проціджуємо холодну каву крізь дрібне сито і вливаємо її до маскарпоне, збиваємо. Тепер потрібно перекласти всі вершки в діжу до маскарпоне з карамеллю та кавою. Починаємо збивати на середній швидкості до отримання гладкої текстури. На цьому етапі, головне не перебити вершки. Крем повинен вийти, як показано на фото. Таким вершковим кремом з маскарпоне дуже зручно змащувати коржі, або формувати квіти для прикрашання тортів.

Домашній бісквітний рулет з вершковим кремом з маскарпоне і ягідної просоченням

Збираємо рулет Червоний оксамит

1,5 ч.л. фруктово-ягідного просочення перекладаємо в корнет. Це нам знадобиться на прикрашання рулету. Далі, повністю остиглий бісквітний рулет розгортаємо, наносимо тонким шаром клюквенно-яблучне просочення і розрівнюємо його спатулою.

Домашній бісквітний рулет з вершковим кремом з маскарпоне і ягідної просоченням

Наступним шаром викладаємо вершковий крем з маскарпоне, розрівнюємо його, не доходячи до дальнього краю близько п’яти сантиметрів.

Домашній бісквітний рулет з вершковим кремом з маскарпоне і ягідної просоченням

Дуже ніжно звертаємо рулет. Щоб прикрасити десерт, зверху хаотично наносимо тонкі смужки просочення.

Бісквітний рулет Червоний оксамит з кремом з маскарпоне і журавлинному-яблучної просоченням

Крізь сито припудрюємо цукровою пудрою.

Бісквітний рулет Червоний оксамит з кремом з маскарпоне і журавлинному-яблучної просоченням

Відрізаємо з кожного краю рулету нерівні кінчики і … красивий, вишуканий та дуже смачний бісквітний рулет Червоний оксамит готовий!

Бісквітний рулет Червоний оксамит з кремом з маскарпоне і журавлинному-яблучної просоченням

Готовий десерт відправляємо в холодильник для просочування, стабілізації  та очікування часу свого виходу на святковий стіл.

Бісквітний рулет Червоний оксамит з кремом з маскарпоне і журавлинному-яблучної просоченням

Сподіваюсь, цей цікавий, оригінальний та достатньо простий рецепт бісквітного рулету припав вам до душі і ви будете часто готувати його для своїх рідних і гостей. ?