Домашній бісквітний торт з масляним кремом - смачний фіалково-карамельний десерт

Домашній бісквітний торт з масляним кремом – смачний фіалково-карамельний десерт

У нас в родині наближається свято – день народження. І я отримала замовлення, приготувати дуже красивий і, звичайно ж, смачний бісквітний торт з масляним кремом. Відразу зазначу, що масляний крем буду готувати різний. Для прошарку коржів – зі згущеним молоком. А для оформлення торта та квітів – масляний крем на білках і карамелі. З зазначеної нижче кількості продуктів у мене буде два, однакових на смак, але різних в оформленні домашніх бісквітних торта. Тому, якщо вам треба зробити тільки один торт, то діліть указану кількість на два. Докладний рецепт приготування і детальний опис оформлення десерту, з покроково зробленими фото, я і хочу запропонувати вам сьогодні.

В склад інгредієнтів входить фіалковий сироп і фіалковий цукор. Їх можна придбати у спеціалізованих магазинах, або замінити на ті, що подобаються саме вам. Але я маю зауважити, що вони мають яскраво виражений колір і аромат. І тому, наші торти, просочені цим сиропом, мають дуже тонкий смак фіалок. Але пам’ятайте, що і переборщити з додаванням цих спецій не можна. Тому, будьте уважні. Починаємо готувати наш смачний домашній бісквітний торт з масляним кремом.

Спеції:

  • фіалковий сироп (для просочування коржів) – 2 ч.ложки,
  • харчові барвники (зелений, рожевий, блакитний).
  • фіалковий цукор (для прикраси) – 0,5 ч.ложки.

Складові для бісквіта:

  • яйця курячі великі -7 штук,
  • сіль – 1 щіпка,
  • цукор-пісок – 380 грам,
  • фіалковий цукор – 10 грам,
  • борошно пшеничне в/ґатунку – 400 грам.

Крем для змащування коржів:

  • згущене молоко варене 8,5% – 1 банка,
  • масло вершкове 82% – 300 грам,

Крем для квітів та прикрашання:

  • білки яєчні – 3 штуки,
  • цукор – 100 грам,
  • вода – 50 мл,
  • масло вершкове 82% – 180 грам.

Як приготувати бісквітний торт з масляним кремом

Як правильно спекти бісквіт

Фіалковий цукор змішуємо з білим цукром.

Збиваємо жовтки міксером на середній швидкості і поступово всипаємо цукор. Жовтки повинні побіліти, а цукор повністю розчинитися.

Білки збиваємо до стійких піків з дрібкою солі.

За допомогою лопатки з’єднуємо желтки і білкову масу. Просіюємо до них борошно і знову змішуємо все лопаткою.

Половину тіста виливаємо на деко (d=24 см) застелене пергаментним папером. Папір обов’язково промазуємо вершковим маслом. Другу половину тіста залишаємо для другого коржа. При 180 градусах випікаємо коржі близько 15-17 хвилин.

Охолоджені бісквіти розрізаємо на 3 круглих коржи. Фіалковий сироп розводимо в 70 мл води і просочуємо отримані шари.

Бісквітний торт з масляним кремом

Як зробити масляний крем зі згущеним молоком змащування коржів

Вершкове масло кімнатної температури збиваємо на слабкій швидкості до пишного стану. На це, зазвичай, іде менше хвилини.

Додаємо 1/3 банки згущеного молока – збиваємо.

Потім, ще 1/3 банки згущенки і знову збиваємо.

На третьому етапі додаємо решту згущеного молока та збиваємо весь крем до гладкої і пишної текстури.

Промащуємо бісквітні коржі кремом включно із верхнім шаром і залишаємо заготовку у холодильнику, щоб коржі просочилися.

Бісквітний торт з масляним кремом і згущеним молоком

Масляний заварний білковий крем для квітів та оформлення тортів

Спочатку розповім як приготувати карамель. У кухлик всипаємо цукор і додаємо воду. Ставимо на середній вогонь і ні за яких обставин не перемішуємо сироп. Він почне кипіти і повільно перетвориться на карамель. Готовність перевіряємо так: кінчик ложки опускаємо в карамель і піднімаємо. Якщо крапля повільно стікає, то карамель готова. Не треба суміш доводити до коричневого кольору, нехай залишається прозорою (дивіться на фото нижче),  адже нам потрібен білий крем.

Поки карамель готується, зіб’ємо білки до пишних стійких піків.

Готову карамель знімаємо з вогню і тонкою цівкою вводимо у білки. В цей час обов’язково збиваємо білки на повільній швидкості. Стежимо за тим, щоб карамель при додаванні не потрапляла на лопатки міксера і на стінки форми. Коли вся карамель додана, збільшуємо швидкість і збиваємо крем до густого пишного стану.

З’єднуємо отриману меренгу з вершковим маслом кімнатної температури і продовжуємо збивати до однорідності. Білково-масляний крем для квітів та оформлення тортів готовий.

Білково-масляний крем для прикраси торта

Як прикрасити бісквітний торт на день народження

Розміщуємо частина білого крему в кондитерський мішок з насадкою для смужок. Спершу, з боків торта робимо вертикальні смуги, а потім, в шаховому порядку наносимо горизонтальні смужки. Має вийти так, як показано на фото. Ці дії аналогічні і на один і на другий торт.

Бісквітний торт з масляним кремом

По вверху наносимо прикрасу у вигляді косички. Вона закриє не рівні боки кошика.

Бісквітний торт з масляним кремом

Крем, що залишився, ділимо на порції і підфарбовуємо харчовими жиророзчинними барвниками. Насиченість кольору регулюйте самі. Щоб квіти вийшли різнобарвними, заповніть кондитерський мішок по правій стороні білим кремом, а по лівій стороні кольоровим кремом. Коли робите троянди, мішок тримайте так, щоб два кольори були збоку один від одного, а не зверху і знизу (!). Я відсаджую квіти з крему на шматочок пергаменту, а потім кладу їх в холодильник на годину. Вони тверднуть і їх легко перенести на торт в потрібне місто. Де вам здасться за потрібне, зробіть листочки з зеленого крему. На фото видно як я прикрасила розами свій перший бісквітний торт з масляним кремом.

Троянди на бісквітному торті

Другий бісквітний торт на день народження я прикрашаю фіалками. Щоб у фіалок вийшов бузковий кант, треба нанести краплю фарби на шпатель і провести смужку всередині кондитерського мішка від низу до верху. Тільки після цього заповнюємо його білим кремом. Фіалки теж відсаджую на пергамент, охолоджую і потім викладаю на торт. Додаємо зелені листочки і присипаємо по верху фіалковим цукром. Більш подробно про те, як зробити квіти з крему своїми руками знайдете за посиланням.

Домашній бісквітний торт з масляним кремом - смачний фіалково-карамельний десерт

Наші смачні домашні бісквітні торти з квітами готові.

Домашній бісквітний торт з масляним кремом - смачний фіалково-карамельний десерт

Ось так мій карамельно-фіалковий торт з масляним кремом виглядає в розрізі.

Домашній бісквітний торт з масляним кремом - смачний фіалково-карамельний десерт

Сподіваюсь, що мій детальний покроковий опис допоможе вам спекти не менш смачний торт в домашніх умовах.

Пробуйте, готуйте і пригощайте своїх близьких і рідних власноруч зробленими смачними десертами!