Тісто для пельменів і на вареники та чебуреки

Пропонуємо рецепт тіста для пельменів. Тісто, приготовлене за цим домашнім рецептом виходить дуже смачне, ще і не розварюється. Я б сказала, що це найкраще тісто для пельменів підійде і на вареники. З тіста, приготовленого за цим рецептом я роблю навіть чебуреки.

Testo-dlja-pelmenej-i-na-vareniki

Отже, як зробити тісто для пельменів і вареників. Нам буде потрібно:

  • мінеральна вода – 1 склянка;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль – ½ чайної ложки;
  • цукор – – ½ чайної ложки;
  • рослинна олія – 4 столові ложки;
  • борошно – 4 склянки (мука у всіх різна, тому, подивіться скільки тісто візьме)

Тепер до суті, як приготувати тісто для вареників і пельменів.

У миску відповідного розміру поміщаємо всі зазначені в рецепті інгредієнти крім борошна.

Все перемішуємо до однорідного стану.

Підсипає борошно і місимо тісто поки воно не стане однорідним, блискучим і еластичним, буде добре відставати і від столу, і від рук.

Все, найкраще і найсмачніше тісто для пельменів, вареників, чебуреків – готове.

Testo-dlja-pelmenej-i-na-vareniki1

Testo-dlja-pelmenej-i-na-vareniki2

Testo-dlja-pelmenej-i-na-vareniki3

Розкачуємо його, наповнюємо м’ясним, рибним або грибним фаршем, вишнями або сиром … уууу ВКУСНЯТИНА!

Вироби з цього тіста можна тушкувати, пекти, варити і навіть смажити.

Дивіться вілео з покроковим рецептом як правильно замісити на мінеральній воді тісто для пельменів, вареників або чебуреків від каналу “Вкус жизни” на Ютубі.