Пропонуємо рецепт тіста для пельменів. Тісто, приготовлене за цим домашнім рецептом виходить дуже смачне, ще і не розварюється. Я б сказала, що це найкраще тісто для пельменів підійде і на вареники. З тіста, приготовленого за цим рецептом я роблю навіть чебуреки.
Інгредієнти: Борошно, Вода мінеральна, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Яйце
Отже, як зробити тісто для пельменів і вареників. Нам буде потрібно:
- мінеральна вода – 1 склянка;
- яйце – 1 шт;
- сіль – ½ чайної ложки;
- цукор – – ½ чайної ложки;
- рослинна олія – 4 столові ложки;
- борошно – 4 склянки (мука у всіх різна, тому, подивіться скільки тісто візьме)
Тепер до суті, як приготувати тісто для вареників і пельменів.
У миску відповідного розміру поміщаємо всі зазначені в рецепті інгредієнти крім борошна.
Все перемішуємо до однорідного стану.
Підсипає борошно і місимо тісто поки воно не стане однорідним, блискучим і еластичним, буде добре відставати і від столу, і від рук.
Все, найкраще і найсмачніше тісто для пельменів, вареників, чебуреків – готове.
Розкачуємо його, наповнюємо м’ясним, рибним або грибним фаршем, вишнями або сиром … уууу ВКУСНЯТИНА!
Вироби з цього тіста можна тушкувати, пекти, варити і навіть смажити.
Дивіться вілео з покроковим рецептом як правильно замісити на мінеральній воді тісто для пельменів, вареників або чебуреків від каналу “Вкус жизни” на Ютубі.