Сирний чізкейк із пісочним тістом і апельсиновою ноткою

Таке манливе слово «чізкейк» сприймається, як щось недоступне й неможливе. Але заглянувши в глибину таємничості цього кулінарного витвору, тобто детально переглянувши рецепт, стає зрозуміло, що це звичайнісінька сирна запіканка, лише по-іноземному. Смак сирного чізкейка з пісочним тістом, із першого шматочка закохує в себе по-справжньому.

Заморський чізкейк із сиру дуже просто приготувати власноруч в “українських” умовах. Найкраще для цього використовувати домашній і жирний сир. Господиня, що чемно поділилася рецептом, не визнає за хорошу основу для десерту, магазинне печиво, а пропонує, замість нього, спекти домашнє пісочне тісто. Покроковий рецепт, ілюстрований фотографіями та детальним описом, допоможе в приготуванні класичного американського десерту.

Складники

Для пісочного тіста:

  • 200 грамів борошна;
  • 100 грамів цукру;
  • 100 грамів вершкового маргарину;
  • 1 куряче яйце.

Для сирної маси:

  • 800 грамів жирного сиру;
  • 200 грамів вершків (25% жирності та вище);
  • 2 ст. л. з верхом кукурудзяного крохмалю;
  • цедра 1 апельсина;
  • 4 курячі яйця.
  • 180 грамів цукру;
  • 1 грам ваніліну.

На фото зображено всі необхідні компоненти. Між іншим, якщо замість вершків взяти сметану з жирністю не меншою, ніж 25%, то це ніяк не вплине на смак чізкейка.

інгредієнти

Як приготувати сирний чізкейк із пісочного тіста

Основа для Чізкейка

Насамперед, необхідно приготувати пісочну основу для американської сирної запіканки. Детально описаний рецепт можна знайти, перейшовши за цим посиланням. Замісивши пісочне тісто, його слід відправити в холодильник і зайнятися приготуванням начинки.

Просте пісочне тісто

Як готувати сирну начинку для пирога

Спершу, потрібно старанно, з милом, помити апельсин. Потім, зняти з цитруса помаранчеву частину шкірки (без білої, вона надасть гіркуватості). Якщо комусь не подобається смак цедри, то можна обійтися й без неї або додати зовсім небагато.

цедра

У глибокій посудині слід з’єднати сир з вершками (150 грамів), цукром, ваніліном і цедрою.

начинка

Потім, збити все в блендері до утворення маси, що матиме однорідну консистенцію.

після блендера

Після цього, з допомогою міксера, сирну начинку треба з’єднати з яйцями, вбиваючи їх по одному. Щоразу масу слід збивати до однорідного стану.

додаємо яйця

Решту вершків необхідно змішати з крохмалем і ввести отриману суміш у сирну масу. Потім, перемішати міксером.

готова начинка

Як спекти Чізкейк

Насамперед, необхідно сформувати сирний пиріг. Для цього, на дно дека (d=24 см), засланого пергаментним папером, слід викласти тісто, роблячи високі бортики.

Пісочна основа

Потім, пісочну основу потрібно залити начинкою. Пектися солодкий пиріг із сиру повинен у заздалегідь розігрітій духовці до 170 °C в нижній третині духовки протягом 1 години.

перед випічкою

Готовий сирний чізкейк має повністю остигнути, знаходячись у формі, й після цього, його варто відправити в холодильник не менше, ніж на 4 години. Лише, коли пройде зазначений час, чізкейком можна насолоджуватися.

готовий чізкейк

Ласувати довгоочікуваним шматком класичного американського пирога дуже смачно.

розріз

Навіть, красива картинка обіцяє неймовірну солодку насолоду.

Сирний чізкейк з апельсинової ноткою

Приготувати сирний чізкейк із пісочним тістом самостійно вдасться кожному, хто не може без смачних домашніх десертів.