Яловичі тефтелі з підливою з овочів

Яловичі тефтелі з підливою – це проста в приготуванні страва з фаршу та рису. Вона стане ідеальним обідом. З усіма процесами легко впорається як досвідчена господиня, так і молода кулінарка. За цим рецептом приготування дієтичних яловичих тефтелів, їх необхідно просто тушкувати в глибокій сковорідці разом з овочами: цибулею, морквою та помідором. Свіжа зелень додасть страві з фаршу кулінарної вишуканості. Покроковий рецепт із фотографіями допоможе в приготуванні смачної м’ясної страви.

Складники:

  • пів кілограма яловичого фаршу;
  • третина склянки рису;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 4 ст. л. рослинної олії;
  • 1 помідор;
  • 1 яйце;
  • улюблена свіжа зелень;
  • сіль і приправи (за смаком).

Як яловичі тефтелі з підливою з овочів

Спершу, потрібно зварити рис, але не як на гарнір, а в великій кількості солоної води, як макарони. Варитися крупа має до розсипчастого стану, її потрібно під час варіння постійно помішувати, а потім процідити через сито та зразу ж промити холодною водою. Відварений рис повинен постояти на ситі до тих пір, доки не стече вся рідина.

Розсипчастий рис на гарнір по-китайськи

За цей час, готовий фарш із яловичини слід помістити в глибоку посудину. Якщо є бажання, то до нього можна додати перемелене свіже свиняче сало.

Тефтелі з яловичого фаршу з рисом на сковороді

Відварений рис також слід з’єднати з фаршем.

Тефтелі з яловичого фаршу з рисом на сковороді

Пів цибулини необхідно дрібно нарізати й додати до інших складників, туди ж, слід вбити яйце. Потім, треба все посолити та приправити спеціями для м’ясних страв (за смаком).

Тефтелі з яловичого фаршу з рисом на сковороді

Після цього, всі компоненти слід ретельно перемішати. М’ясна основа для тефтелів готова. Тепер, варто підготувати овочі для підливи.

Яловичі тефтелі з підливою з овочів

Очищену моркву необхідно потерти, а ще одну половинку цибулини дрібно нарізати. Потім, вкинути овочі смажитися на розігріту сковороду на олії.

Яловичі тефтелі з підливою з овочів

Десь, через 3 хвилини потрібно додати шматочки помідора. Тушкувати все 4-5 хвилин.

Яловичі тефтелі з підливою з овочів

За цей час, слід зайнятися формуванням круглих тефтелів.

Яловичі тефтелі з підливою з овочів

Потім, м’ясні кульки необхідно помістити зверху на овочі.

Яловичі тефтелі з підливою з овочів

Залити все кип’ятком і тушкувати тефтелі з яловичого фаршу з рисом протягом 25 хвилин.

Яловичі тефтелі з підливою з овочів

Насамкінець, страву слід посипати дрібно нарізаною свіжою зеленню.

Яловичі тефтелі з підливою з овочів

Навіть, фото дуже “апетитне”.

Яловичі тефтелі з підливою з овочів

Такі тефтелі добре смакують з макаронними виробами, картопляним гарніром або просто з овочевим салатом.