Яловичі тефтелі з підливою – це проста в приготуванні страва з фаршу та рису. Вона стане ідеальним обідом. З усіма процесами легко впорається як досвідчена господиня, так і молода кулінарка. За цим рецептом приготування дієтичних яловичих тефтелів, їх необхідно просто тушкувати в глибокій сковорідці разом з овочами: цибулею, морквою та помідором. Свіжа зелень додасть страві з фаршу кулінарної вишуканості. Покроковий рецепт із фотографіями допоможе в приготуванні смачної м’ясної страви.
Інгредієнти: Зелень, Морква, Олія рослинна, Помідор, Рис, Сіль, Спеції, Фарш яловичий, Цибуля, Яйце
Складники:
- пів кілограма яловичого фаршу;
- третина склянки рису;
- 1 цибулина;
- 1 морквина;
- 4 ст. л. рослинної олії;
- 1 помідор;
- 1 яйце;
- улюблена свіжа зелень;
- сіль і приправи (за смаком).
Як яловичі тефтелі з підливою з овочів
Спершу, потрібно зварити рис, але не як на гарнір, а в великій кількості солоної води, як макарони. Варитися крупа має до розсипчастого стану, її потрібно під час варіння постійно помішувати, а потім процідити через сито та зразу ж промити холодною водою. Відварений рис повинен постояти на ситі до тих пір, доки не стече вся рідина.
За цей час, готовий фарш із яловичини слід помістити в глибоку посудину. Якщо є бажання, то до нього можна додати перемелене свіже свиняче сало.
Відварений рис також слід з’єднати з фаршем.
Пів цибулини необхідно дрібно нарізати й додати до інших складників, туди ж, слід вбити яйце. Потім, треба все посолити та приправити спеціями для м’ясних страв (за смаком).
Після цього, всі компоненти слід ретельно перемішати. М’ясна основа для тефтелів готова. Тепер, варто підготувати овочі для підливи.
Очищену моркву необхідно потерти, а ще одну половинку цибулини дрібно нарізати. Потім, вкинути овочі смажитися на розігріту сковороду на олії.
Десь, через 3 хвилини потрібно додати шматочки помідора. Тушкувати все 4-5 хвилин.
За цей час, слід зайнятися формуванням круглих тефтелів.
Потім, м’ясні кульки необхідно помістити зверху на овочі.
Залити все кип’ятком і тушкувати тефтелі з яловичого фаршу з рисом протягом 25 хвилин.
Насамкінець, страву слід посипати дрібно нарізаною свіжою зеленню.
Навіть, фото дуже “апетитне”.
Такі тефтелі добре смакують з макаронними виробами, картопляним гарніром або просто з овочевим салатом.