Сьогодні я пропоную вам неймовірно простий в приготуванні рецепт дуже смачного та ніжного солодкого десерту – це не звичайний, цікавий та смачний солодкий млинцевий пиріг під збитими білками з курагою та варенням. Мабуть ви вже здогадались, що на завершальному етапі приготування страва запікається в духовці під шаром збитих у стійку піну яєчних білків. А отже, цей домашній пиріг з млинців можна також назвати і млинцевою запіканкою. Однак, цікавим та незвичайним робить його зовсім не запікання, а спосіб укладання самих млинців. Вони нарізуються товстими смужками на кшталт локшини. Сподіваюсь, мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам самостійно приготувати цю смакоту на десерт. ?
Інгредієнти: Абрикосовий джем, Борошно, Вершкове масло, Курага, Молоко, Оцет, Рослинна олія, Сода, Цукор, Цукрова пудра, Яйце
Інгредієнти:
- молоко – 700 мл;
- яйця курячі – 7 шт.;
- борошно – 1,5 склянки;
- сода – 5 гр;
- оцет – 15 гр;
- цукор – 2 ст.л.;
- цукрова пудра – 0,5 склянки;
- масло вершкове – 50 гр;
- олія рослинна – 100 мл;
- абрикосовий джем -0,5 склянки;
- курага – 70 гр.
Як приготувати млинцевий пиріг під збитими білками
В якості основи пирога використаємо тоненькі млинці на молоці. Для приготування тіста розбиваємо в миску чотири цілі яйця, а ще з трьох беремо лише жовтки. Відокремлені білки прибираємо в холодильник.
Додаємо в ємність з яйцями цукор та збиваємо до однорідності. Після цього, в миску доливаємо молоко та олію. Соду гасимо оцтом і також відправляємо в миску.
В отриману масу невеликими порціями додаємо просіяне борошно та перемішуємо. В результаті, повинно вийти середнє по густоті тісто, з якого ми будемо пекти наші тонкі млинці.
Розігріваємо сковороду і перед додаванням чергової порції тіста ретельно змащуємо поверхню шматочком сала.
Наливаємо тісто на сковороду і смажимо млинець насильному вогні до появи повітряних пухирців.
Численні бульбашки на поверхні млинця сигналізують про те, що можна його перевертати та смажити блін до рум’яності з іншого боку.
По закінченні процесу смаження ми отримуємо цілу стопку апетитних налисників. Залишаємо їх охолоджуватися.
В цей час підготуємо начинку для десерта. Для цього, промиваємо курагу під проточною водою та подрібнюємо її невеликими шматочками.
Знову переходимо до млинців та нарізаємо їх широкими смужками.
Саме час приступати до формування пирога. Беремо роз’ємну форму, вистилаємо дно пергаментом та змащуємо його вершковим маслом. Викладаємо на дно шар млинцевої локшини. Укладайте смужки млинців достатньо щільно, щоб не залишити просвітів. Зверху посипаємо шаром цукрової пудри.
Наступним шаром рівномірно викладаємо шматочки кураги та заливаємо абрикосовим джемом.
Повторюємо шари млинців та начинки, поки продукти не закінчаться.
Дістаємо з холодильника білки, додаємо столову ложку цукрової пудри та збиваємо масу в стійку піну.
Ложкою викладаємо білкову піну верхнім шаром млинцевого пирога.
Розігріваємо духовку та відправляємо туди підготовлений млинцевий пиріг з солодкою начинкою із кураги та джему приблизно на 15-20 хвилин. Про готовність випічки свідчить привабливий золотистий відтінок, який набуває в процесі запікання білкова піна.
Дістаємо пиріг під шапкою зі збитих білків із духовки та даємо йому охолонути у формі, щоб він не деформувався під час виймання.
Готову млинцеву запіканку нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу.
Рекомендую з’їсти млинцевий пиріг з абрикосовим джемом під збитими білками до того, як пишна білкова шапка осяде. У випадку з моєю родиною, цей смачний пиріг не встигає навіть охолонути. ?
Наприкінці, пропоную ще і смачний рецепт пирога з млинців з курагою та чорносливом.