Англійська пудинг з фруктового соку готують на парі. Рецепт гарний тим, що сік з м’якоттю можна робити з будь-яких сезонних фруктів. А значить, смак у десерту буде весь час різним і не набридне.
Інгредієнти: Біле вино, Білки, Жовток, Крохмаль, Фруктовий сік з м'якоттю, Цукор, Цукрова пудра
Кухня: Англійська кухня
Приготування пудингу з фруктів та білків на пару
Білки збиваємо до загустіння.
Поступово додаємо цукрову пудру, потім ще і сік з м’якоттю.
Отриману масу поміщаємо в пудингову форму і варимо близько 45 хв. на водяній бані .
Смачний десерт виймаємо з форми для пудингу після того як охолоне.
Приготування винного соусу
Жовтки з цукром розтираємо, додаємо крохмаль, розведений в холодній воді. Додаємо біле тепле вино і доводимо до закипання на повільному вогні, помішуючи.
Фруктовий пудинг з білків з винним соусом можна подавати на стіл.
Рецепт приготування десерту розрахований на 4 порції:
- 8 шт. білків,
- 80 г цукрової пудри,
- 60 г фруктового соку з м’якоттю;
для приготування соусу:
- 4 шт. жовтоків,
- 100 г цукору,
- 10 г крохмалю,
- 500 г білого вина.