Англійська кухня славиться різноманіттям дуже смачних пудингів з самих різних продуктів. Пропонований рецепт допоможе вам зробити в домашніх умовах смачний рисовий пудинг з яблуками.
Інгредієнти: Вершкове масло, Панірувальні сухарі, Рис, Сіль, Цукор, Яблука, Яблучний відвар
Кухня: Англійська кухня
Як приготувати рисовий пудинг з яблуками
З яблук очищаємо шкірку, видаляємо насіннєві коробочки, нарізаємо пластинками.
На сковорідці розігріваємо вершкове масло, додаємо яблука, цукор і тушкуємо на середньому вогні, помішуючи, 15 хвилин.
Окремо в каструльці відварюємо яблучну шкірку. Відвар проціджуємо.
Рис перебираємо, миємо й відварюємо в яблучному відварі, додавши сіль і цукор за смаком.
Змащуємо маслом форму, посипаємо сухарями і поміщаємо в неї шарами рис і тушковані яблука. При бажанні, шар з яблуками можна посипати корицею.
Ставимо в добре розігріту духовку на 20 хвилин.
Готовий пудинг охолоджуємо, звільняємо від форми і подаємо з винним соусом, зі сметаною або будь-яким іншим сиропом або варенням.
Приготування винного соусу можете подивитися в рецепті Фруктовий пудинг з білків .
Рецепт приготування десерту розрахований на 4 порції і в них входять:
- яблука – 500 г,
- яблучний відвар – 400 г,
- вершкове масло – 40 г,
- цукор – 80 г,
- рис – 200 г,
- панірувальні сухарі, сіль, цукор.