Смачний рисовий пудинг з яблуками: простий рецепт і як приготувати

Англійська кухня славиться різноманіттям дуже смачних пудингів з самих різних продуктів. Пропонований рецепт допоможе вам зробити в домашніх умовах смачний рисовий пудинг з яблуками.

risovuj-pyding-s-jablokami

Як приготувати рисовий пудинг з яблуками

З яблук очищаємо шкірку, видаляємо насіннєві коробочки, нарізаємо пластинками.

На сковорідці розігріваємо вершкове масло, додаємо яблука, цукор і тушкуємо на середньому вогні, помішуючи, 15 хвилин.

Окремо в каструльці відварюємо яблучну шкірку. Відвар проціджуємо.

Рис перебираємо, миємо й відварюємо в яблучному відварі, додавши сіль і цукор за смаком.

Змащуємо маслом форму, посипаємо сухарями і поміщаємо в неї шарами рис і тушковані яблука. При бажанні, шар з яблуками можна посипати корицею.

Ставимо в добре розігріту духовку на 20 хвилин.

Готовий пудинг охолоджуємо, звільняємо від форми і подаємо з винним соусом, зі сметаною або будь-яким іншим сиропом або варенням.

Приготування винного соусу можете подивитися в рецепті Фруктовий пудинг з білків .

Рецепт приготування десерту розрахований на 4 порції і в них входять:

  • яблука – 500 г,
  • яблучний відвар – 400 г,
  • вершкове масло – 40 г,
  • цукор – 80 г,
  • рис – 200 г,
  • панірувальні сухарі, сіль, цукор.