Сьогодні будемо готувати ніжні слойки з готового листкового тіста та з соковитою начинкою з курячого м’яса. Я навіть назву їм дала: смачно, швидко — для ледачих! Адже це простий та швидкий рецепт — загорнути начинку в магазинне тісто та поставити слойки у духовку для випікання. Потрібно тільки купити готове листкове тісто, з дріжджами чи без них, неважливо. Слойки будуть смачними та гарними в обох варіантах.
Інгредієнти: Курячі гомілки, Листкове тісто, Рослинна олія, Сіль, Яйце
Інгредієнти:
- 5 шт. курячих гомілок;
- 900 гр. тіста;
- 1 яйце;
- сіль;
- рослинна олія.
Відставляємо тісто для розморожування, а тим часом почнемо готувати начинку.
Як зробити начинку з курки
Курячі гомілки ретельно промиваємо і ставимо варити. Можна зварити і філе, але воно буде сухувате, до нього бажано додати обсмажену цибулю, щоб начинка була соковитою, а це трата часу.
Отже, відокремлюємо зварене м’ясо гомілки від кістки, дрібно нарізаємо. У сковорідку наливаємо трохи рослинної олії та відправляємо шматочки смажитися. Пам’ятаємо про сіль. Начинка готова.
Як приготувати слойки
Тісто злегка розкачуємо. На одну частину тіста викладаємо невеликими квадратами обсмажене м’ясо.
Другою половиною тіста вкриваємо частину з м’ясом.
Розрізаємо ці квадрати так, щоб м’ясо знаходилося посередині.
Краї щільно притискаємо виделкою по всьому периметру, а можна тільки кути. У центрі кожного квадрату потрібно зробити ножем надрізи у шаховому порядку або по діагоналі. Як це краще зробити, показано нижче, через одне фото.
Деко устилаємо пергаментним папером та викладаємо на нього слойки.
Далі збиваємо яйце збиваємо, додавши в нього дрібку солі, щоб надати легкого солонуватого присмаку прісному тісту. Добре змащуємо сумішшю кожен квадратик, не пропускаємо ні однієї западини. Адже чим ретельніше ми змастимо слойки, тим привабливіше та рум’яніше буде готова випічка.
Деко ставимо в духовку для випікання та стежимо: як тільки слойки гарно зарум’яняться — вони готові!
А тепер поспішайте схопити соковиті та ароматні слойки першими, бо за всіма не встигнете! Слід зазначити, що холодні слойки з курячою начинкою теж дуже смачні, та у мене вони не встигають охолонути. Та якщо у Вас вони залишаться, їх не потрібно розігрівати, вони зберігають неповторний смак і холодні.