Коли я ходила в дитячий садочок, то нам часто готували дві страви: сирну запіканку та ліниві вареники. Запіканку я не любила, а от вареники мені настільки подобались, що я завжди просила добавку. Коли стала дорослою, захотіла приготувати вареники «із дитинства», та ніде не могла знайти рецепт. А рецепт, як виявилося, простий. Пропоную зробити дуже смачні та солодкі ліниві вареники за двома способами приготування. Для кращого розуміння доповнюю рецепт покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Сир, Сіль, Сода, Цукор, Яйце
Інгредієнти:
- 200 гр. сиру;
- 1-2 яйця;
- 2 ст. ложки цукру;
- 200 гр. борошна;
- дрібка солі;
- щіпка соди;
- масло або сметана (для подачі).
Зміст
Як зробити ліниві вареники з сиром, як в садку
Борошно ділимо на дві частини. Одну просіваємо через сито у миску, другу частину залишаємо на дошці, щоб вмішати у тісто.
Замішуємо тісто, з’єднавши всі інгредієнти. На покрокових фото продемонстрований весь процес приготування. Вам потрібно просто уважно дивитися та повторювати мої дії.
В результаті виходить ось таке тісто.
Як варити ліниві вареники
Для подальшого приготування вибираємо один з двох способів. На фото показано лише перший спосіб.
Спосіб 1.
Борошно, що на дошці, вмішуємо у тісто, щоб воно стало пружним та м’яким. Розкачуємо в тонку ковбаску та нарізаємо її на невеликі шматочки. Пам’ятайте, що при варінні вареники стануть більшого розміру, майже в два рази.
У каструлі кип’ятимо воду, одразу додайте дрібку солі.
Каструлю краще брати велику, щоб вареникам було просторо при збільшенні об’єму. Коли почнуть спливати, варимо кілька хвилин.
Виймаємо шумівкою. Ви тільки погляньте, які ласощі вийшли!
Спосіб 2.
Цей спосіб дасть Вам змогу приготувати вареники всього за 5 хвилин. Ледачішого рецепту просто не знайти! З тістом нічого не робимо, додаємо тільки трохи борошна та залишаємо його у чаші.
Кип’ятимо воду, додавши трохи солі. Занурюємо ложку в окріп, а далі гарячою ложкою відриваємо невеликий шматочок тіста і кладемо його в киплячу воду. Ці дії повторюємо, доки не заповнимо каструлю варениками. Не забуваємо, що вареники збільшуються. Варимо кілька хвилин від моменту спливання.
До столу ліниві вареники також можна подавати двома способами.
Спосіб 1. Дістаємо вареники на блюдо, злегка притрушуємо цукром та додаємо трохи вершкового масла. За бажанням, можна покласти сметану.
Спосіб 2. Додаємо трохи вершкового масла та щедро заливаємо вареники сметаною.
Пухкі, солодкі та дуже смачні вареники з сиром – ідеальний варіант для приготування швидкого та корисного сніданку, полуденку та тоді, коли хочеться повернутися в дитинство.