Грінки з білого хліба з яйцем на сковороді – смачні, солодкі, солоні і з часником

Варіантів приготування смачних та ситних грінок з білого хліба з яйцем багато. Все залежить від того, чи буде це легка закуска, ситний сніданок чи як додаток до салату чи супу. Найкраще для грінок брати тостерний хліб, він м’якіший і не буде тріскатися під час обжарювання. Але, якщо готувати грінки в збитих яйцях, то можна брати будь-який білий хліб. Ось простий та швидкий рецепт таких грінок.

Інгредієнти:

Грінки з хліба з яйцем на сковороді - смачні, солодкі та солоні

  • шматочки хліба;
  • 2 яйця;
  • зелень (кріп);
  • твердий сир;
  • шпроти;
  • часник (за бажанням);
  • сіль;
  • цукор;
  • рослинна олія.

Як зробити грінки на сковороді

Дрібно кришимо кріп, вбиваємо яйця та добре збовтуємо, солимо за смаком.

Яйця для грінок

В окремій тарілці натираємо сир.

Сир для грінок

Розжарюємо змащену олією сковороду. Це важливо, адже якщо масло буде холодним, хліб вбере його, і грінки будуть дуже жирні.

Хліб вмочуємо у кляр.

Яйця для грінок

Обсмажуємо один бік до золотавого кольору і перевертаємо.

Грінки з хліба з яйцем на сковороді - смачні, солодкі та солоні

На обсмажений бік викладаємо трохи натертого сиру.

Грінки з хліба з яйцем на сковороді - смачні, солодкі та солоні

Кожну сторону грінок потрібно смажити близько 10 секунд, адже ми смажимо на великому вогні.

Грінки з хліба з яйцем на сковороді - смачні, солодкі та солоні

Грінки будуть смачними навіть без додавання сиру. Все залежить від того, що є у Вашому холодильнику.

Грінки з хліба з яйцем на сковороді - смачні, солодкі та солоні

Грінки під шпроти не потрібно занурювати у яйце. Їх можна просто обсмажити на маслі до рум’яного кольору, та, при бажанні, натерти часником. Подивіться на фото, які красені вийшли!

Грінки з хліба з яйцем на сковороді - смачні, солодкі та солоні

Для любителів солоденького можна приготувати солодкі грінки. Для їх приготування в яйце просто додаєте цукор та обсмажуєте далі за рецептом.

Для солодких грінок не обов’язково використовувати яйця. Можна просто зробити солодкий сироп (вода + цукор – пропорції за смаком) і занурити в нього хліб, а далі обсмажити за рецептом.

До столу смачні та солодкі грінки можна подати з варенням, джемом, медом, згущеним молоком, або притрусити їх цукровою пудрою.

Грінки з хліба з яйцем на сковороді - смачні, солодкі та солоні