Варіантів приготування смачних та ситних грінок з білого хліба з яйцем багато. Все залежить від того, чи буде це легка закуска, ситний сніданок чи як додаток до салату чи супу. Найкраще для грінок брати тостерний хліб, він м’якіший і не буде тріскатися під час обжарювання. Але, якщо готувати грінки в збитих яйцях, то можна брати будь-який білий хліб. Ось простий та швидкий рецепт таких грінок.
Інгредієнти: Зелень, Рослинна олія, Сир, Сіль, Хліб, Цукор, Часник, Шпроти, Яйце
Кухня: Англійська кухня
Інгредієнти:
- шматочки хліба;
- 2 яйця;
- зелень (кріп);
- твердий сир;
- шпроти;
- часник (за бажанням);
- сіль;
- цукор;
- рослинна олія.
Як зробити грінки на сковороді
Дрібно кришимо кріп, вбиваємо яйця та добре збовтуємо, солимо за смаком.
В окремій тарілці натираємо сир.
Розжарюємо змащену олією сковороду. Це важливо, адже якщо масло буде холодним, хліб вбере його, і грінки будуть дуже жирні.
Хліб вмочуємо у кляр.
Обсмажуємо один бік до золотавого кольору і перевертаємо.
На обсмажений бік викладаємо трохи натертого сиру.
Кожну сторону грінок потрібно смажити близько 10 секунд, адже ми смажимо на великому вогні.
Грінки будуть смачними навіть без додавання сиру. Все залежить від того, що є у Вашому холодильнику.
Грінки під шпроти не потрібно занурювати у яйце. Їх можна просто обсмажити на маслі до рум’яного кольору, та, при бажанні, натерти часником. Подивіться на фото, які красені вийшли!
Для любителів солоденького можна приготувати солодкі грінки. Для їх приготування в яйце просто додаєте цукор та обсмажуєте далі за рецептом.
Для солодких грінок не обов’язково використовувати яйця. Можна просто зробити солодкий сироп (вода + цукор – пропорції за смаком) і занурити в нього хліб, а далі обсмажити за рецептом.
До столу смачні та солодкі грінки можна подати з варенням, джемом, медом, згущеним молоком, або притрусити їх цукровою пудрою.