Смачна макова начинка для рулету, булочок, пирогів, пиріжків або торта

Смачна макова начинка для рулету, булочок, пирогів, пиріжків або торта

Серед моїх знайомих немає таких, хто б не любив випічку з маковою начинкою. Готується така смачна начинка з маку харчового досить просто, тому я часто користуюсь цим рецептом. Щоб приготувати смачну начинку для млинчиків, рулетів, пирогів, булочок або тортів, найчастіше, я використовую тільки один мак. Але бувають випадки, коли моя проста макова начинка доповнюється різними ягодами чи горіхами. Роблю з нею навіть паски. Готова макова начинка може зберігатися в холодильнику, приблизно, 10 дні. Довше зберігати її не раджу. Мій простий фото-рецепт з детальним, покроково зробленим описом, допоможе і вам зробити таку ж смачну макову начинку, яка підійде для випічки з будь-яким (дріжджовим, листковим або млинцевим) тістом.

Нам знадобиться для роботи:

  • 200 грам харчового маку;
  • 25 грам цукру;
  • 50 грам натурального меду;
  • 150 мл води;
  • 1 куряче яйце;
  • 50 грам суміші кураги та родзинок;
  • 150 мл гарячої води.

Як приготувати макову начинку в домашніх умовах

Промиваємо курагу з ізюмом та заливаємо їх гарячою водою. Залишаємо в такому стані, щоб вони добре запарилися і стали м’якими. На це, як правило, йде не більше 18-20 хвилин. Після цього, зливаємо воду і викладаємо ягоди на сухий рушник чекати свого часу.

Смачна макова начинка для рулету, булочок, пирогів

Мак змішуємо з цукром і пробиваємо блендером. У цей момент цукрово-макова суміш злегка посвітлішає. Заливаємо її гарячою водою і кип’ятимо близько трьох хвилин. Відкидаємо на друшляк з марлею і віджимаємо. Поки мак ще гарячий, додаємо до нього мед і перемішуємо.

Смачна макова начинка для рулету, булочок, пирогів

Яйце злегка збиваємо за допомогою вилки. Курагу з родзинками нарізаємо на маленькі шматочки. Все це додаємо в макову суміш і перемішуємо.

Смачна макова начинка для рулету, булочок, пирогів

Наша макова начинка для пирогів готова до вживання. При випічці така начинка тримає форму і не розсипається, а випічка з маком виходять не тільки смачною, але і красивою.

Для різноманіття рекомендую приготувати в домашніх умовах і цю, не менш смачну, начинку з маку, використавши цікавий та простий відео-рецепт від ютуб-каналу  Picantecooking Viktoriya Popin.

Хай ваша домашня випічка з маковою начинкою завжди буде самою смачною. 🙂