Серед моїх знайомих немає таких, хто б не любив випічку з маковою начинкою. Готується така смачна начинка з маку харчового досить просто, тому я часто користуюсь цим рецептом. Щоб приготувати смачну начинку для млинчиків, рулетів, пирогів, булочок або тортів, найчастіше, я використовую тільки один мак. Але бувають випадки, коли моя проста макова начинка доповнюється різними ягодами чи горіхами. Роблю з нею навіть паски. Готова макова начинка може зберігатися в холодильнику, приблизно, 10 дні. Довше зберігати її не раджу. Мій простий фото-рецепт з детальним, покроково зробленим описом, допоможе і вам зробити таку ж смачну макову начинку, яка підійде для випічки з будь-яким (дріжджовим, листковим або млинцевим) тістом.
Інгредієнти: Вода, Курага, Мак, Мед натуральний, Родзинки, Цукор, Яйце
Нам знадобиться для роботи:
- 200 грам харчового маку;
- 25 грам цукру;
- 50 грам натурального меду;
- 150 мл води;
- 1 куряче яйце;
- 50 грам суміші кураги та родзинок;
- 150 мл гарячої води.
Як приготувати макову начинку в домашніх умовах
Промиваємо курагу з ізюмом та заливаємо їх гарячою водою. Залишаємо в такому стані, щоб вони добре запарилися і стали м’якими. На це, як правило, йде не більше 18-20 хвилин. Після цього, зливаємо воду і викладаємо ягоди на сухий рушник чекати свого часу.
Мак змішуємо з цукром і пробиваємо блендером. У цей момент цукрово-макова суміш злегка посвітлішає. Заливаємо її гарячою водою і кип’ятимо близько трьох хвилин. Відкидаємо на друшляк з марлею і віджимаємо. Поки мак ще гарячий, додаємо до нього мед і перемішуємо.
Яйце злегка збиваємо за допомогою вилки. Курагу з родзинками нарізаємо на маленькі шматочки. Все це додаємо в макову суміш і перемішуємо.
Наша макова начинка для пирогів готова до вживання. При випічці така начинка тримає форму і не розсипається, а випічка з маком виходять не тільки смачною, але і красивою.
Для різноманіття рекомендую приготувати в домашніх умовах і цю, не менш смачну, начинку з маку, використавши цікавий та простий відео-рецепт від ютуб-каналу Picantecooking Viktoriya Popin.
Хай ваша домашня випічка з маковою начинкою завжди буде самою смачною. 🙂