Смачна лазанья з млинців з куркою і грибами печерицями – просто та швидко

На свято Масляної, зазвичай господині готують безліч млинців. Інколи частина випічки залишається не з’їденою. Такі надлишки можна прибрати до морозильної камери, а згодом приготувати на їх основі ситну та смачну страву. У кулінарії слов’янських народів її називають млинцевий пиріг з начинкою з грибів та курячого м’яса або запіканка. Але, якщо страву називати на манер італійської кухні, то в такому випадку у нас вийде лазанья з млинців з куркою і грибами. Який варіант назви вам більш до смаку вирішуйте самі, а ми переходимо до приготування. 🙂

Щоб зробити млинцеву лазанью, приблизно, на 10 порцій, для начинки знадобиться наступний набір продуктів:

  • 0,5 кг печериць;
  • 0,5 кг курячого фаршу;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 150 грамів твердого сиру;
  • 3 ст. ложки борошна (трошки з гіркою);
  • 2 ст. ложки вершкового масла;
  • 2-3 склянки молока;
  • сіль та спеції – за смаком;
  • рафінована рослинна олія – для смаження.

Зміст

Як приготувати лазанью з млинців з куркою і грибами

Тож давайте подивимось, як легко та досить швидко можна приготувати млинцеву лазанью з курячою та грибною начинкою одночасно.

Якщо у вас є запас готових млинців, то на приготування страви вистачить буквально 30 хвилин. Самий клопіткий етап – підготовка начинки та формування лазаньї. Однак, на все це піде не більше 20 хвилин. Отож бо скоріше вдягайте фартух і починаємо!

Начинка з грибів та курячого м’яса

  1. Розігріваємо соняшникову олію на сковороді та викладаємо подрібнену цибулю. Смажимо до прозорості, а потім додаємо нарізані шматочками гриби і смажимо ще приблизно 10 хвилин.

2. На другій сковороді в цей же час можна обсмажити курячий фарш, який в процесі розминаємо виделкою на невеликі шматочки. Коли м’ясо вкриється привабливою золотою скоринкою, можна знімати сковороду з вогню. Для приготування можна використати не тільки фарш, але й куряче філе, яке перед обжарюванням необхідно нарізати дрібними шматочками.

3. Поєднуємо обидва обсмажені компоненти начинки.

лазанья з грибами і куркою

Соус для лазаньї

  1. У маленьку каструльку, бажано з товстим дном, кладемо вершкове масло та розтоплюємо на повільному вогні. Додаємо борошно і, постійно помішуючи, смажимо до появи золотистого відтінку.

2. Не перестаючи розмішувати масу вливаємо тонкою цівкою молоко та швидко розмішуємо до однорідності. Стежимо, щоб не утворились грудочки.

3. Варимо соус для лазаньї на повільному вогні до загустіння. На останніх хвилинах додаємо сіль та улюблені спеції.

соус для лазаньї з млинців

Як зробити лазанью

  1. Якщо заморожували млинці, то заздалегідь виймаємо їх з морозилки. Треба щоб вони встигли розморозитись. Далі, викладаємо шар млинців у змащену маслом форму.

лазіння з грибів і курки

2. Наступним шаром йде начинка з м’яса та грибів.

лазіння з грибів і курки

3. Зверху поливаємо начинку соусом.

лазіння з грибів і курки

4. Повторюємо шари до закінчення продуктів.

лазіння з грибів і курки

5. Останнім укладаємо шар з млинців.

лазіння з грибів і курки

6. Верхівку страви рясно вкриваємо тертим сиром.

7. Сформовану млинцеву лазанью залишається лише запекти в духовці при 180 градусах. Зазвичай, для готовності достатньо хвилин 30.

лазіння з грибів і курки

На цьому наша млинцева лазанья з куркою та грибами готова. За бажанням можна додати трохи зелені та скоріше, поки не вистила, подавати до столу.

лазіння з грибів і курки

Млинцева лазанья, пиріг чи запіканка з куркою і грибами – відео-рецепти

Щоб не готувати родину стравою з одним і тим самим смаком, урізноманітніть його, скориставшись кращими рецептами з ютуба.

 Дуже смачний млинцевий пиріг з куркою і грибами.

Сам автор цього відео називає свій рецепт млинцевий торт з курячою грудкою, сиром і смаженими грибами. Ви можете придумати свою назву страві та просто повторити всі етапи приготування за автором в домашніх умовах.

І завершує підбірку відео-рецептів страва під авторською назвою млинцева запіканка з грибами та куркою.

Маєте можливість обрати який варант страви вам біль до смаку. Всім смачного.